26 / 06 / 2024

En Büyük Rus Bankası Sberbank Avrupa Pazarından Çekildi...

En Büyük Rus Bankası Sberbank Avrupa Pazarından Çekildi...

Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank, ülkede yaşanan ticari - ekonomik krizlerle ve yaşanan nakit çıkışları sebebiyle Avrupa pazarından çekilme kararı aldı...



Rusya'nın Ukrayna'ya işgale başlamasının ardından diğer ülkeler tarafından uygulanan finansal yaptırımlarla karşı karşıya kalması kaçınılmaz olmuştu. Rusya'yı küresel finansal sistemden izole etmeyi ve ekonomisinde derin bir durgunluk yaratmayı amaçlayan tüm bu yaptırımlar neticesinde ülke, ekonomik bir kaosa sürüklendi. Ayrıca aralarında Sberbank’ın da olduğu bazı Rus bankalarının uluslararası SWIFT ödeme sisteminden çıkarılması da Rusya'ya karşı bir darbe oldu.

En Büyük Rus Bankası Sberbank Avrupa Pazarından Çekildi...

Sözcü'nün haberine göre, iştiraklerinden büyük miktarda nakit çıkışlarıyla karşı karşıya kalması nedeniyle Avrupa pazarından ayrılacağını duyuran Rus Sberbank, yaptığı açıklamada, Avrupa’da iştiraki olan bankalara daha fazla likidite sağlayamadığını belirtti. Ancak Sberbank, sermayesinin ve aktif kalitesinin tüm mevduat sahiplerine ödeme yapmak için yeterli olduğunu da belirtti.

Rusya'nın SWIFT sisteminden çıkarılmasının Türkiye'ye etkileri!

Rusya'ya yaptırım sonrası vatandaş zor durumda!

Rusya-Ukrayna savaşı tüccarı, çiftçiyi ve ihracatçıyı vurdu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön