01 / 05 / 2024

rusya 2014 kış olimpiyatları

rusya 2014 kış olimpiyatları

2014 Kış Olimpiyatları Rusy'nın Soçi şehrinde gerçekleşecek. Olimpiyatlar için 37 milyar dolarlık tesisin inşaatı tamamlandı...

Petrolü yüzde 33 indirimle satan Rusya'ya ağır darbe geldi! Satışlar iptal edilecek

Ukrayna savaşı yüzünden Avrupa ülkeleri, ABD, Kanada gibi ülkelerin ekonomik yaptırımlarıyla yüz yüze gelen Rusya, artık G7 ülkelerine petrol satamayacak. Söz konusu ülkeler Rusya'dan petrol alımını keseceklerini açıkladı.

Piyasalar karışacak! ABD'den Rusya'ya dolar yasağı!

Ukrayna'ya savaş başlatan Rusya'ya yönelik yaptırımlar peş peşe gelmeye devam ediyor. ABD yönetimi ülkedeki bankalara, Rusya Hükümeti tarafından yapılan dolar cinsi ödemeleri durdurma kararı aldı..

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin'den konut fiyatlarına tepki!

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, konut fiyatlarında artış olmamasını savunuyor. Mişustin'e göre, Rusya hükümeti, inşaat firmaları da dahil olmak üzere, konut fiyatlarında artış olmamasını talep edecek ve bu amaçla çalışma yapacak. 

Rusya ABD devlet tahvillerine yatırımlarını azalttı!

Rusya, Aralık 2019’da ABD tahvillerine yönelik yatırımlarını bir buçuk milyar dolar azaltarak 9.974 milyar dolara düşürdü.

Rusya Kırım’da askeri havalimanı inşa etti!

Rusya askerleri Kırım’da askeri yatırımlara devam ediyor. Rusya, Ukrayna ile arasında krize neden olan Kırım’da askeri havalimanı inşa etti.

Rusya'daki Türk müteahhitler 2017'den umutlu!

Rusya'daki Türk inşaat şirketleri, Rusya nezdindeki kısıtlamaların devam etmesine karşın 2017'ye umutlu giriyor.

Türk inşaatçılar, Rusya'daki kısıtlamaların kalkmasını bekliyor!

Avni Akvardar, Türk inşaat şirketlerinin yatırım ve inşa faaliyetlerine yeniden başlamak için Rusya tarafından getirilen kısıtlamaların kaldırılmasını beklediğini ifade etti.

Rusya inşaatta Türk işçi çalıştırabilecek şirketler listesi genişletti!

Rusya Hükümeti, Türk vatandaşlarını işe alabilecek şirketler listesini genişletti. Kararnamede, belirlenen projelerde Türk işçi çalıştırmasına izin verilen şirketlere, Rönenans İnşaat, Gama, Limak, IC İçtaş gibi bazı şirketler de eklendi.

Türk müteahhitlerin Rusya sıkıntısı!

Türk müteahhitlik firmaları en büyük pazarları Rusya'da yeni iş alamaz duruma geldi. Sadece mevcut projeleri sürdüren müteahhitlerin, Rusya nedeniyle 4-5 milyar dolarlık kayıp yaşaması olası...

Vladimir Putin, Türkiye'ye karşı yeni yaptırım planını imzaladı!

Rusya Başbakan Yardımcısı,Rusya hükümetinin Türkiye’ye yönelik daha önce uygulamaya koyduğu turizmde kısıtlama, Türkiye’den tarım ürünleri ithalatı yasağı,işçi kısıtlaması ve vizeli rejim yanı sıra yeni yaptırımlar hazırladı. Putin'in kararları imzaladı.

Türk müteahhitler Rusya'dan kısa vadede iş alamayacaklarını düşünüyor!

Rusya ile ticaret dururken, gözler ülkedeki müteahhitlik hizmetlerine çevrildi. Türk müteahhitler, Rusya ile yaşanan kriz nedeniyle kısa vadede ülkede yeni iş alamayacaklarını düşünüyor.

Rusya'da AVM kiraları yüzde 50 oranında geriledi!

Perakendede hiç mağazası olmayandan, yeni proje niyeti bulunmayana kadar geniş bir kesim Rusya'nın önemli kentlerinde peş peşe yatırıma soyundu. Rusya, ekonomik küçülmeyle boğuşuyor.

Moody's'ten Rusya'ya kötü haber!

Moody's'ten Rusya'ya not kötü haber var. Moody's'in notunu düşürdüğü şirketlerin arasında Rusya'nın dev petrol şirketi Rosneft, Lukoil, Gazprom Neft, Transneft, doğalgaz devi Gazprom ve devlet demiryolları da yer alıyor.

rusya 2014 kış olimpiyatları Haberi

rusya 2014 kış olimpiyatları
2014 Kış Olimpiyatları'na Rusya ev sahipliği yapacak. Olimpiyatlar kapsamında Rusya'nın Soçi şehrinde olimpiyat tesisleri inşatları tamamlandı. Rusya'nın olimpiyatlara katılacağı 5 yıl önce belirlendi ve Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin bu iş için 20 milyar dolar ayırdı. Yapılan tesisler için 37 milyar dolar harcandı. Rusya'daki tüm inşaatların tamamlanması sonra maliyetin 50 milyar doların üzerine çıkması...