06 / 05 / 2024

Petrolü yüzde 33 indirimle satan Rusya'ya ağır darbe geldi! Satışlar iptal edilecek

Petrolü yüzde 33 indirimle satan Rusya'ya ağır darbe geldi! Satışlar iptal edilecek

Ukrayna savaşı yüzünden Avrupa ülkeleri, ABD, Kanada gibi ülkelerin ekonomik yaptırımlarıyla yüz yüze gelen Rusya, artık G7 ülkelerine petrol satamayacak. Söz konusu ülkeler Rusya'dan petrol alımını keseceklerini açıkladı.



Rus Ural petrolünün varil fiyatı, uluslararası piyasada  25 oranında düşerek 70 dolara kadar geriledi. Rus petrolü brent türü ham petrole kıyasla da yüzde 33 daha ucuz fiyattan satıldı. Rusya'nın en önemli gelir kalemleri arasında yer alan petrole şimdi de G7 ülkelerinden veto kararı geldi.

PETROL AKIŞI DURACAK

G7 ülkeleri, Rusya'ya yönelik yeni yaptırım paketi kapsamında Rusya'dan petrol ithalatını kademeli olarak bitireceklerini ya da tamamen keseceklerini duyurdu.

Beyaz Saray, G7 liderlerinin bugün çevrim içi olarak Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin katılımıyla düzenledikleri zirve sonrası yazılı bir açıklama yaparak, Rusya'ya Ukrayna savaşı nedeniyle uygulanacak yeni yaptırımları açıkladı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön