27 / 05 / 2024

G7 ülkeleri Rusya petrol

G7 ülkeleri Rusya petrol

Ukrayna savaşı yüzünden Avrupa ülkeleri, ABD, Kanada gibi ülkelerin ekonomik yaptırımlarıyla yüz yüze gelen Rusya, artık G7 ülkelerine petrol satamayacak. Söz konusu ülkeler Rusya'dan petrol alımını keseceklerini açıkladı.

Batı yaptırımları Rus milyarderlerin önüne geçemedi! Milyarderlerin sayısı da serveti de arttı!

Rusya- Ukrayna savaşının ardından Batı ülkeleri Rusya'ya ekonomik yaptırımlar uygulasa da Rus milyarderlerin önüne geçemedi, milyarderlerin sayısı da toplam serveti de arttı.

Arabanızın deposunu fulleyin! Kritik gün yarın…

AB ülkelerinden yeni karar... Rusya'dan deniz yoluyla yapılan ham petrol ithalatına ambargo uygulanıyordu. AB ülkeleri uygulanan ambargonun benzerini Rus rafineri petrol ürünlerine uygulamaya hazırlanıyor. Aynı zamanda G7 ülkeleri ve AB ülkelerinde de tavan fiyat uygulamasına geçilecek.

Batılı şirketlerin yüzde 82’si yatırımlarını Rusya’dan çekmedi!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası açıklanan yaptırımlara rağmen Rusya’da faaliyet gösteren AB ve G7 merkezli 1405 şirketten sadece 120’sinin bu ülkedeki öz sermaye yatırımlarından çekildiği belirlendi.

Rusya tavan fiyat düzenlemesine takılmadan petrol ihraç edebilir!

G7 ülkeleri, Rusya’ya karşı yaptırımlarına devam ediyor ve Rus petrolünün fiyatını sınırlayacak tavan fiyat düzenlemesine yakında geçmeyi planlıyor. Ancak ABD'li kaynaklar, Moskova'nın tavan fiyat politikasına takılmadan petrol satabileceğini belirtti.

Rusya’yı hiçbir yaptırım yıkamıyor! ABD’nin yeni kararı oyunu tersine çevirebilecek mi?

Rusya’yı hiçbir yaptırım durduramıyor. Rus ödeme yöntemi olan MİR, birçok ülkede kabul görmeye başladı bile. Türkiye 5 bankası ile MİR’i kabul ederken, karşıt sesler yükselmeye başladı. ABD ve AB ülkeleri bu durumdan rahatsız olurken, kısıtlamalar peş peşe geldi. İşte haberin detayları…

Türkiye’nin Rusya’ya olan ihracatı Batılı ülkeleri kaygılandırıyor!

Financial Times, Türkiye'nin Rusya'ya olan ihracat durumun Batılı ülkeleri kaygılandırdığını yazdı. İşte o detaylar!

Avrupa Rusya'nın kestiği gazın yerini dolduracak formülü buldu

Rusya'nın doğal gaz ödemelerini Avrupa'dan rubleyle yapmasını istemesinin ardından başlayan krizde vanaları kapanan Avrupa, gaz tedariğini sağlama almanın yolunu buldu. Avrupa ülkeleri bu kışı sıkıntı yaşamadan geçirmek için rotayı Azerbaycan'a çevirdi.

AB ve ABD'nin yaptırımları ters tepti! Rusya'nın gelirleri düşeceğine arttı

Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD'nin Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar beklenenin aksine ülkenin gelirlerini düşürmek yerine artışa neden oldu. Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşın ekonomi üzerindeki etkileri şaşırtıyor.

Son Dakika! AB'den Rusya'ya petrol ambargosu anlaşması

AB ülkeleri, yıl sonuna kadar Rusya'dan alınan petrol miktarının yüzde 90 azaltılmasında anlaştı. Avrupa Komisyonu Başkanı Von der Leyen, AB ülkelerinin, yıl sonuna kadar Rusya'dan alınan petrol miktarının yüzde 90 azaltılması konusunda anlaştığını açıkladı.

Petrolü yüzde 33 indirimle satan Rusya'ya ağır darbe geldi! Satışlar iptal edilecek

Ukrayna savaşı yüzünden Avrupa ülkeleri, ABD, Kanada gibi ülkelerin ekonomik yaptırımlarıyla yüz yüze gelen Rusya, artık G7 ülkelerine petrol satamayacak. Söz konusu ülkeler Rusya'dan petrol alımını keseceklerini açıkladı.

BOTAŞ'ın yaptığı sır anlaşma ortaya çıktı! Rusya'nın Ukrayna savaşından sonra gelen bomba adım

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş yüzünden Rus gazını kullanmak istemeyen AB ülkeleri Rusya'ya yaptırım kararı aldı. Söz konusu ülkeler Rus gazına alternatif olarak LNG alıp depolama yoluna gitme kararı aldı. Türkiye de benzer bir adım için düğmeye bastı.

Son dakika! Petrolün varili kritik seviyeye düştü: Rusya petrol üretimini azaltıyor!

Petrolün varilinde son dakika gelişmeleri yaşanıyor. ABD ve Avrupa ülkeleri tarafından yaptırımlar uygulanan Rusya yaşanan lojistik sorunlar nedeniyle petrol üretiminin mart ayına göre yüzde 5 azalacağını aktardı ve petrolün varil fiyatı kritik seviyeye düştü. Petrolün varil fiyatında son dakika...

Rusya ve Ukrayna'daki yatırımcıların yeni adresi Türkiye'deki gayrimenkuller!

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri harekattan sonra Avrupa ülkeleri Rusya'ya karşı yaptırımlar uygulamaya başladı. Yaşanan gelişmelerin ardından Rus yatırımcılar birikimlerini Türkiye’deki gayrimenkule yatırmak için sıraya girdi. İşte ayrıntılar...

G7 ülkeleri Rusya petrol Haberi

G7 ülkeleri Rusya petrol

Rus Ural petrolünün varil fiyatı, uluslararası piyasada  25 oranında düşerek 70 dolara kadar geriledi. Rus petrolü brent türü ham petrole kıyasla da yüzde 33 daha ucuz fiyattan satıldı. Rusya'nın en önemli gelir kalemleri arasında yer alan petrole şimdi de G7 ülkelerinden veto kararı geldi.

PETROL AKIŞI DURACAK

G7 ülkeleri, Rusya'ya yönelik yeni yaptırım paketi kapsamında Rusya'dan petrol ithalatını kademeli olarak bitireceklerini ya da tamamen keseceklerini duyurdu.

Beyaz Saray, G7 liderlerinin bugün çevrim içi olarak Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin katılımıyla düzenledikleri zirve sonrası yazılı bir açıklama yaparak, Rusya'ya Ukrayna savaşı nedeniyle uygulanacak yeni yaptırımları açıkladı.

EK YAPTIRIMLAR DA AÇIKLANDI

ABD'nin halihazırda Rusya'dan petrol ithalatını yasakladığının anımsatıldığı açıklamada, G7 ülkelerinin de bugün Rusya'dan petrol ithalatını kademeli olarak bitireceği ya da tamamen yasaklayacağı belirtildi.

Ayrıca ABD'nin, Rusya'dan ahşap malzemeler, endüstriyel motorlar, fanlar, havalandırma ekipmanları dozerler gibi ürünlerin ithalatına yeni kısıtlamalar getireceği, Rus askeri yetkililere...