27 / 05 / 2024

Rusya ekonomisi turizm

Rusya ekonomisi turizm

Geçen yılki rakamlara ulaşmayı umut ettiklerini belirten TÜRSAB Başkanı Ulusoy, " Rusya 'dan son dakika rezervasyonları başladı " dedi.

İstanbul'da tüm yılların turizm rekoru kırıldı!

İstanbul'da son yılların turizm rekoru kırıldığı açıklandı. Yapılan açıklama kapsamında 2023 yılında 17 milyon 370 bin 30 yabancı ziyaretçi ağırlayan İstanbul tüm zamanların rekorunu kırmış oldu. İstanbul'a an fazla ziyaretçi ise Rusya'dan gelmiş.

Savaş sonrası Rusya ekonomisi 180 derece döndü!

Rusya ekonomisi, tümü Ukrayna’ya açtıkları savaşla geçen ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 4 daraldı. Savaşın ve yaptırımların etkilerinin henüz çok yansımadığı ilk çeyreği yüzde 3,5 büyümeyle geçiren Rusya'nın keskin küçülmeyi gösteren son verileri ekonominin neredeyse 180 derece tersine d

Dünya ekonomisi karıştı! Rusya'dan dev ülkeye yaptırım kararı

Rusya ve Ukrayna savaşı devam ederken, Rusya da dünya ekonomisini karıştıracak hareketlerde bulunmaya devam ediyor. Rusya, Japonya'ya da yaptırım uyguladı.

Rusya Ukrayna savaşı turizmi nasıl etkileyecek? Tatil rezervasyonlarında iptal var mı?

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin turizm sektörüne etkilerini değerlendirdi. İşte o değerlendirmeler...

Rusya Ukrayna krizi Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?

Rusya ile Ukrayna krizi Türkiye ekonomisi için oldukça önem teşkil ediyor. İş dünyası temsilcilerine göre bu krizde Rusya ve Ukrayna'dan sonra en fazla etkilenebilecek ülke Türkiye olarak ifade ediliyor.

İşte koronavirüs krizinden en az etkilenen ülke!

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) raporuna göre, Rusya ekonomisi, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl yaşanan ekonomik krizden diğer birçok gelişmekte olan ülkelerden daha az etkilendi.

Yükselir Group Rusya'da iki saray binasını otel yapacak!

Son 3 yılda turizm sektörüne daha fazla ağırlık veren Yükselir Group, üçüncü büyük otel yatırımını yönetim kurulu üyelerinin Rusya'da yaptığı toplantı sonucunda St Petersburg ve Moskova'ya yatırım yapacak.

Rusya'nın ekonomisi, kalp krizi sonrasına benziyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ekonomi danışmanı Glazyev, "Rusya'nın ekonomisi, kalp krizi sonrasına benziyor. Rus rublesinin serbest kur rejimine geçmesiyle yaşanan şokları hala atlatamadık" dedi.

Rusya'da inşaat kritik sektör!

Rusya'da inşaat, enerji, turizm ve ihracat fırsatları bulunuyor. KPMG Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu Ülkeleri Türk Masası Başkanı Karakaş, Türk sanayicisinin kalitesi ile kendini Rusya'ya hatırlatması gerektiğini söylüyor.

Rusya ile imzalanan kararname inşaat gelirlerini artıracak!

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Türk hükümeti ile ticari ve ekonomik işbirliğinin devam etmesine yönelik kararnameyi imzaladı. Kararname sayesinde Türkiye’nin turizm ve inşaat gelirlerini artması bekleniyor.

Rusya ile ilişkilerin düzelmesi konut sektörünü etkileyecek!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Turizm sektöründen sonra konut sektörünün de eli kulağı iki ülke arasında yaşanan diyaloglarda.Rusya’ya uzatılan ‘Zeytin Dalı’ konut sektörüne de değecek” dedi.

Ulaşlar Turizm rotayı inşaat sektörüne çevirdi!

Ulaşlar Turizm, Rusya krizinin yarattığı zararın ardından, rotayı inşaat sektörüne çevirmek zorunda kaldı. Antalya'da 100 odalı bir tesise sahip olan Ulaşlar Turizm, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na açıklamada bulundu.

Rusya ile yaşanan uçak krizi inşaat sektörünü olumsuz etkiledi!

RUSYA ile yaşanan uçak krizi sonrası iki ülke arasındaki gerginlik ticari hayatı da olumsuz etkiliyor. Rusya'ya Türkiye'den ihracatın 3 kat azaldığını belirten Karlov, turizm ve inşaat gibi sektörlerin kaybının 15 milyar doları bulacağını söyledi.

Rusya ekonomisi turizm Haberi

Rusya ekonomisi turizm

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı (TÜRSAB) Başaran Ulusoy, Rusya konusunda son dakika rezervasyonlarının başladığını belirterek, geçen yılki rakamlara ulaşmayı umut ettiklerini söyledi. 


TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu tarafından Bodrum ilçesinde düzenlenen "Geleneksel Sezona Merhaba" gecesine katılan Ulusoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, turistlerin ya dertten ya da zevkten Bodrum'a geldiklerini söyledi. 


Turizm konusunda Türkiye'nin geçmiş yıllarda tecrübesiz olduğunu ancak zamanla tecrübe kazandığını anlatan Ulusoy, şu anda ihracatın yüzde 21,8'ini karşılayan, dış ticaret açığının yüzde 40,6'sını kapatan bir sektör haline geldiklerini kaydetti. 


Rusya'daki ekonomik krize değinen Ulusoy, krizin izlerinin yavaş yavaş silinmeye başladığını ifade etti. Ulusoy, "Rusya'dan son dakika rezervasyonları başladı. Geçen yılki rakamlara ulaşmayı umut ediyoruz" diye konuştu.


Turizmde Türkiye'nin kültürel, tabiat değerlerine önem verdiğine işaret eden Ulusoy, "Toprağın altındaki de, üstündeki de bizim. Bunlar bizim...