22 / 05 / 2024

rusya iranda santral mi inşa edecek

rusya iranda santral mi inşa edecek

Rusya, İran’da 2 yeni nükleer enerji santrali inşa edecek. Rusya ve İran arasında Moskova'da imzalanan nükleer anlaşma kapsamında, Rusya’nın, İran’da 2 yeni nükleer enerji santrali inşa edeceği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3. nükleer santral projesi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile Akkuyu nükleer santral anlaşması yaptık. Japonya ile de Karadeniz kıyısında bir anlaşma yaptık. Şimdi de üçüncü nükleer santral projesini hayata geçirmenin arayışı içindeyiz" dedi.

İran'da nükleer santral inşaatı başlıyor!

İRAN, Rusya'nın işbirliği ile ikinci nükleer enerji santrali yapacak. Yapılacak santral inşaatına 2018'de başlanılması ve 10 yıl içinde aktif olmasının bekleniyor.

Elkon, Rusya’ya 10 beton santrali sattı!

Türkiye’nin en büyük ‘beton santralı ihracatçısı’ Elkon, Türkiye-Rusya ilişkilerinin düzelmesiyle iki ayda Rusya’ya 10 adet beton santrali sattı.

Rusya İran'da iki nükleer santral inşa edecek!

Rusya'nın gelecek hafta İran'da iki nükleer santralin inşaatına başlayacağı açıklandı. Medyada yer alan haberlere göre, nükleer santraller Basra Körfezi kıyısındaki Buşehr'te inşa edilecek.

Rusya Mısır'da nükleer santral inşa edecek!

Rusya ve Mısır arasında nükleer santral anlaşması imzaladı. Mısır, topraklarında inşa edeceği ilk nükleer santral için Rusya ile hükümetlerarası anlaşma imzaladı.

Rusya Arjantin'de nükleer santral inşa etmek istiyor!

Arjantin San Andres Üniversitesi’nden Siyaset Bilimleri Profesörü Federico Merke, "Rusya, Arjantin'in altıncı nükleer santralini inşa etmek istiyor" dedi. Merke, santrallerin kurulumu için Çin’in devreye girdiğini söyledi.

Akkuyu Santrali projesindeki Türk öğrenciler Rusya'da nükleer eğitimi alıyor!

Akkuyu'daki nükleer santral projesinde yer alacak Rusya'da nükleer uzmanlık eğitimindeki 257 Türk öğrenciden 83'ü hazırlık, 71'i birinci sınıf, 62'si ikinci sınıf ve 41'i de üçüncü sınıfta öğrenim görüyor..

Rusya'da nükleer santral inşaatı başlıyor!

RUSYA'nın 20 milyar dolara Mersin Akkuyu'da inşa edeceği nükleer santralle ilgili takvim planlandığı şekilde ilerliyor. Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığımın bir iki hafta içinde ÇED raporuna onay vermesinin ardından inşa aşamasına geçilecek.

Tahran ile Moskova yeni nükleer santral inşaatı için anlaştı!

Tahran ile Moskova yeni nükleer santral inşaatı için anlaştı. İran Atom Enerjisi Ajansı, İran ile Rusya arasında iki yeni nükleer santralin inşaatı için ön anlaşma sağlandığını duyurdu.

İran ikinci nükleer santral inşası için Rusya ile görüşüyor!

İran Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Ekber Salihi: "Rusya ile 1992'de imzalanan protokolün hayata geçirilmesi ve 4000 megavatlık yeni nükleer santralin yapımı için görüşmeler devam ediyor"

Akkuyu’da nükleer santral hazırlık çalışmaları bitmek üzere!

Rusya nükleer enerji ajansı Rosatom Başkanı Sergey Kriyenko, Mersin Akkuyu’da inşa edilecek nükleer santralle ilgili hazırlık çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Vladimir Putin’e nükleer santral inşaatları ile ilgili bilgi verdi...

Japonlar Sinop'ta yapılacak nükleer santral için Türk ortak arıyor!

Japon enerji şirketleri, Sinop'ta yapılacak nükleer santral için Türk ortak arayışına girdi. Mersin'de inşa edilecek ilk nükleer santral için Rusya'yla anlaşan Türkiye, Sinop'taki yatırımda tercihini Japonya'dan yana kullanmıştı...

Güriş, Beyaz Rusya'da santral yatırımı yapacak!

Güriş, 2012'de enerjide 2 satın alma yapmıştı. Bu yıl 5 satın alma daha yaptı. Ayrıca Rusya'da Avraziya isimli bir gayrimenkul şirketi aldı. Beyaz Rusya'da santral yatırımı yapacak. Şu sıralar ölçümler yapılıyor...

rusya iranda santral mi inşa edecek Haberi

rusya iranda santral mi inşa edecek

İran resmi haber ajansı İRNA’nın haberine göre, Moskova’da bulunan İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı (İAEK) Ali Ekber Salihi ve Rosatom Başkanı Sergey Kiriyenko, iki ülke arasında nükleer işbirliğini öngören bir dizi anlaşma imzaladı.


Anlaşmaya göre Rusya, İran için Buşehr’deki nükleer santralin yakınlarında 2 nükleer santral daha inşa edecek.


"İki ülke ilişkileri açısından dönüm noktası”


İmzalanan anlaşma iki ülke arasında nükleer işbirliğinin artırılmasını da öngörüyor. İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Salihi, anlaşma için, "iki ülke ilişkileri açısından dönüm noktası" ifadesini kullandı.


Anlaşma kapsamında, gelecekte de yeni nükleer santrallerin inşasının öngörüldüğünü belirten Salihi, “Toplamda, Buşehr’de 5 nükleer enerji santrali inşa edilecek ancak bu anlaşmada bunlardan ikisinin inşası karara bağlandı" dedi.


Rusya resmi haber ajansı Ria Novosti’nin bildirdiğine göre, anlaşma kapsamında ayrıca 4’ü Buşehr’de olmak üzere, 8...