29 / 04 / 2024

Rusya Kazan türk osb

Rusya Kazan türk osb

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir'de Sri Lanka, Myanmar ve Mali'den gelen bakanlarla ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Rusya'nın en büyük borsasında Türk Lirası'na olan talep 17 kat arttı!

Rusya’nın en büyük borsası olan Moskova Borsası’nda Türk Lirası’na ilişkin talebin 2022 yılında geçen yıla kıyasla 17 kat arttığı açıklandı.

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlerin yurt dışı hedefini zora soktu!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin hazırladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu, küresel inşaat pazarında “dünya ikinciliği”ni geri alan Türk müteahhitlerin, Rusya-Ukrayna savaşının etkisi altında kaldığını ortaya çıkardı.

Rusya, Türk Lirası’na sıcak bakıyor, petrol ve doğal gaz gelirleriyle TL mi alacak?

Rusya Merkez Bankası, Ulusal Refah Fonundaki ilave gelirlerle ABD doları ve avro ile alım satım yaptırımları nedeniyle yapamadığı işlemler için TL’yi devreye sokmayı düşünüyor. Banka, rezervlerde değerlendirmek için Türk Lirası, yuan ve rupi satın almaya yönelik değerlendirme yaptıklarını açıkladı.

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlere pahalıya patlayabilir!

Rusya-Ukrayna savaşının Türk müteahhitlere pahalıya patlayabileceğine dikkat çekiliyior. Türk müteahhitlerin Ukrayna ve Rusya’daki 25 milyar dolar değerindeki projelerinin savaşın sona ermemesi halinde riskle karşılaşacağı belirtiliyor.

Rusya Ukrayna Savaşı mağazaları da vurdu: Türk markalar Ukrayna'da kepek indiriyor!

Rusya ve Ukrayna arasında gerilen ipler, Ukrayna'da bulunan Türk hazır giyim markalarını da derinden etkiledi. DeFacto'dan LC Waikiki'ye pek çok marka mağazalarını kapatma kararı aldı.

Türk müteahhitlere Rusya fırsatı!

Rusya, Ticaret Bakanlığı’nın 2020-2021 Dönemi Hedef Ülkeler listesindeki 17 ülkeden biri olarak dikkat çekiyor. Türk firmaların Rusya’da 73.7 milyar dolar değerinde 2 bine yakın projesi bulunuyor.

Türk müteahhitler Rusya’da şov yaptı!

Proestate 2019 Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Forumu, 18-20 Eylül 2019 tarihleri arasında Moskova’nın başkenti Moskova’da düzenlendi. Forumda Türk müteahhitleri Rusya’da şov yaptı.

Rusya’nın dev projeleri için Türk müteahhitlere davet!

Türk yatırımcılar için Rusya’nın cazip bir ülke olduğunu söyleyen Rusya Ankara Büyükelçisi Aleksey Erkhov, “Türk şirketleri Rusya’nın ithalat hacmindeki paylarını artırmak istiyorsa sadece Moskova’da değil, ülkenin tüm bölgelerinde aktif şekilde yer almalıdır” dedi.

Türk müteahhitler Rusya'da yeni projeler almaya başladı!

Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Okay, "Rusya'da kriz döneminde yaşadığımız iş alamama problemini aştık. Proje üstlenmemizin önünde engel kalmadı" dedi. Rusya'da toparlanmanın eskiye rağmen daha iyi olduğunu ifade eden Okay, "Türk şirketleri yeni projeler almaya başladı" dedi. 

ASKON, Rusya ve Irak'ta Türk AVM'si açacak!

ASKON Türk markaları yurtdışına açacak yeni bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. ASKON, Rusya ve Irak’ta sadece Türk ürünlerinin satılacağı iki Türk AVM’si açacak.

Rusya'da dev inşaat projesine Türk talip!

Rusya Federal Yol Ajansı Rosavtodor ve Türk-İtalyan ortaklığı ICA Construction, Rusya'da yol inşaatı yatırımları alanında işbirliği yapmak üzere anlaşmaya vardı.

Türk müteahhitler için Rusya'da proje yasağı kalkacak!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Türkiye ile Rusya arasındaki krizinden sonra projelerin durduğunu hatırlatarak Rusya'daki yasağın kalkması konusunda ümitli olduklarını söyledi. Yenigün, Türk müteahhitlerin Rus pazarını yakında tanıdığını belirtti.

Rusya, Türk Akımı anlaşmasını onayladı!

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi, Türk Akımı anlaşmasını onayladı. Projenin her iki hattı da 2019 sonunda hizmete girecek.

Rusya Kazan türk osb Haberi

Rusya Kazan türk osb

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir'de Sri Lanka, Myanmar ve Mali'den gelen bakanlarla ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Özlü, ilk olarak Sri Lanka Uluslararası Ticaret Bakanı Sujeewa Senasinghe ile bir araya geldi.


Görüşmede Özlü, Türkiye ve Sri Lanka arasındaki ticaret hacminin büyümesini istediklerini açıkladı. 


Senasinghe, 115 milyon dolarlık ticaret hacminin 500 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, "Amacımız Sri Lanka'yı üretim merkezi haline getirmek. Ülkemiz ileride Asya'ya açılış kapısı olacak. Çin ve Japonya'nın Sri Lanka'da 9 milyar dolarlık yatırımı var. Enerji konusunda kendi kendimize yetiyoruz. Bu konuda Türkiye ile daha yakın olmak istiyoruz. Tekstil ve çay konusunda iddialıyız, hazır giyim konusunda Türkiye ile iş birliğimiz ve ticaretimizi geliştirmek istiyoruz. Bu alanlar öncelikli olabilir." şeklinde açıklama yaptı. 


Türkiye ve Sri Lanka arasında tercihli ticaret...