29 / 04 / 2024

Rusya Ukrayna Savaşı mağazaları da vurdu: Türk markalar Ukrayna'da kepek indiriyor!

Rusya Ukrayna Savaşı mağazaları da vurdu: Türk markalar Ukrayna'da kepek indiriyor!

Rusya ve Ukrayna arasında gerilen ipler, Ukrayna'da bulunan Türk hazır giyim markalarını da derinden etkiledi. DeFacto'dan LC Waikiki'ye pek çok marka mağazalarını kapatma kararı aldı.



Günlerdir savaş çanlarının sesiyle inleyen Ukrayna ve Rusya geriliminde istenmeyen oldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Doğu Ukrayna'da bulunan Donbas şehrine özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Rusya'nın yaptığı saldırı Ukrayna'da faaliyet göstermekte olan Türk hazır giyim mağazalarını da etkisi altına aldı. English Home'dan Collins'e ve LC Waikiki'ye kadar pek çok marka, Ukrayna'da bulunan 200'e yakın mağazasını güvenlik sebebiyle kapatma kararı aldı.

Dünya Gazetesi'nden Yener Karadeniz'in yaptığı habere göre alışveriş merkezlerinden konuyla alakalı olarak markalara yazı gönderildi. 70 şubeyle en fazla mağazaya Colin's sahip olurken onu sırasıyla 50 şubeyle LC Waikiki ve 33 şubeyle English Home takip ediyor. Diğer taraftan markaların, önümüzdeki zaman içerisinde yapılması planlanan yeni mağaza açılışları da askıya aldığı öğrenildi.

Rusya Ukrayna Savaşı mağazaları da vurdu: Türk markalar Ukrayna da kepek indiriyor!

LC WAİKİKİNİN 60 MAĞAZAYA ULAŞMA PLANLARI SUYA DÜŞTÜ

Ülkede en çok mağazası bulunan markaladan biri de LC Waikiki. Marka; Jitomir, Krivoy Rog, Kiev, Zaporijya, Odessa, Çernigov, Lviv, Dnipro, Harkov, ve diğer şehirlerde yaklaşık olarak 50 mağaza ile faaliyet gösteriyor. LC Waikiki, 2023 yılına kadar Ukrayna üzerinde 60 mağazaya ulaşmayı planlıyordu.

30 FARKLI ŞEHİR 70 MAĞAZAYLA COLIN'S

Ukrayna'da en çok şubesi bulunan markaysa Colin’s, Colin’s’in Ukrayna’da 70 civarında mağazası bulunuyor. Colin's, 22 sene önce Ukrayna’da faaliyet göstermeye başladı ve şu anda toplam satış sahası yaklaşık olarak 25 bin metrekareden oluşuyor. Şubeler Ukrayna'nın 30’dan fazla ilinde bulunuyor.

DEFACTO DA KAPILARI KAPATTI

DeFacto'nun ülkede 13 mağazası var Ukrayna’da satış yapan bir başka Türk hazır giyim markalarından biri de DeFacto. Marka, yaklaşık olarak 5 yıl önce girdiği Ukrayna pazarında Odessa, Kiev, Dnipro, Kharkiv, Lyviv ve Kherson şehirlerinde toplam 13 mağazayla faaliyet göstermekte. DeFacto, güvenlik tedbiri almak amacıyla mağazalarını kapatma kararı aldı.

Diğer taraftan Ukrayna'da bulunan büyük organize Türk perakendecilerin yeni mağaza açılışlarını askıya aldığı belirtildi.

Rusya Ukrayna savaşı akaryakıtı vurdu! Benzin ve motorine büyük zam geliyor!

Altında Ukrayna şoku! Fiyatlar fırladı! 24 Şubat 2022 altın fiyatları!

Petrole Ukrayna zam mı geliyor mu?

Rusya krizi alüminyumu vurmadı!

Dolar 14 lirayı geçti! Yükseliş devam edecek mi? İşte bugünkü dolar kuru!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön