28 / 04 / 2024

rusya konut sektörü

rusya konut sektörü

Rusya İnşaat Bakanlığı, ülkede yapılan kiralık konut sözleşmelerinin kayıt altına alınacağı bir sistem kurmaya hazırlanıyor.

Moskova'da konut fiyatları yükselişe geçti!

Rusya'nın başkenti Moskova'da konut fiyatları tırmanmaya devam ediyor. Emlak şirketleri kent genelinde konut fiyatlarında yüzde 5 yükselme kaydedildiğini dile getirdi.

Rusya'da kişi başına 6.6 metrekare daha büyük konut hedefi!

Rusya'da hükümet 2030'a kadar 3 kişilik ailelerin en az üçte ikisinin şimdikinden daha büyük bir konut alabilmesi ya da kiralayabilmesi için uygun şartların sağlanması için çalışma başlatacak.

Rusya'da inşaat sektörü 'En iyimser ilk 3' arasında!

Rusya'da yeni bir araştırma, 2020'de inşaat sektöründe iyimserliğin arttığını ortaya çıkardı. İnşaat, şu anda ülkedeki en iyimser üç sektörden bir tanesi olmuş durumda.

Rusya’da ödenmeyen konut kredileri emlak balonu tehlikesi oluşturuyor!

Rusya’da ödenmeyen ipotekli konut kredisi borçları emlak balonu riski oluşturuyor. İpotekli konut kredisi borçlarını ertelemek için yasa çalışması planlanıyor...

Rusya'da konut kredisi kullanımı rekor kırdı!

Rusya Merkez Bankası’nın faiz artışına gitmesi ile konut kredisi faiz oranları yükselmeden kredi kullanmak isteyenler tarihi konut kredisi kullanım rekoru kırdı...

Rusya inşaat sektöründe Morton birinci sıraya yerleşti!

Krizle birlikte konut inşaatı sektöründe en büyük oyuncular değişti. INFOline şirketinin verilerine göre, Aleksandr Ruçyev'in sahibi olduğu Morton şirketi, konut inşaat sektöründe birinci sıraya yerleşti.

Rusya'da konut inşaatında yüzde 15 düşüş bekleniyor!

Rusya İmar, Konut ve Kamu Hizmetleri Bakanlığı, 2015'de konut inşaatında % 15, mortgage kredi kullanımında da yarı yarıya düşüş olmasını beklediklerini açıkladı..

Rusya'da konut inşaatı 2015'te düşecek!

RUSYA İmar Konut ve Kamu Hizmetleri Bakanlığı. 2015'de konut inşaatında yüzde 15 mortgage kredi kullanımında da varı yarıya düşüş olmasını beklediklerini açıkladı.

Rusya'da konut sektöründe başı Moskova ve St. Petersburg çekiyor!

Rusya'da düşük faiz ve teşvikli ipotek programı sayesinde patlama yapması öngörülen konut sektörü, birkaç bölge dışında durağanlığını sürdürüyor. Rusya'da 800'ün üstünde şehirde tek bir yeni inşaat projesi olmadığı belirtiliyor.

Rusya ile ilişkilerin düzelmesi konut sektörünü etkileyecek!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Turizm sektöründen sonra konut sektörünün de eli kulağı iki ülke arasında yaşanan diyaloglarda.Rusya’ya uzatılan ‘Zeytin Dalı’ konut sektörüne de değecek” dedi.

Konut sektörü Babalar Günü kampanyasıyla hareketlendi!

Ramazan ayı ve Babalar Günü nedeniyle konut sektöründe kampanya yarışı yaşanıyor. Yaz aylarında durgunlaşan sektörde satışları hızlandırmak isteyen firmalar birer birer kampanyaları devreye almaya başladı.

Tamer Özyurt: Faiz indirimi konut sektörüne ivme kazandıracak!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, Türkiye Merkez Bankası’nın yarım puanlık faiz indirimine gitmesini sevindirici bulduklarını ifade etti. Özyurt "Faiz indirimi konut sektörüne ivme kazandıracak" dedi.

Haluk Sur, Moody’s'in konut sektörü değerlendirmesini yorumladı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s dün yaptığı Türkiye konut sektörü açıklamasını GYODER İcra Kurulu Üyesi Haluk Sur değerlendirdi. İşte Haluk Sur'un değerlendirmesi..

Moody’s'in uyarısına konut sektöründen yorum!

Moody’s, Türkiye’de konutta 5 yılda yüzde 93’e ulaşan fiyat artışları için ‘Sürdürülebilir değil. Yumuşak iniş yaşanacak’ yorumu yaptı, konut sektörü açıklamayı değerlendirdi.

Karlılık sorunu yaşayan gruplar konut sektörüne yöneliyor!

Kârlılık sorunu şirketleri hızlı geri dönüş alabilecekleri konut yatırımına yöneltiyor. Anadolu Grubu, Aksoy Holding ve Kosifler Group gibi mevcut faaliyetlerinde kârlılık sorunu yaşayan gruplar daha cazip gördükleri konut sektörüne yöneldi.

Faiz ucuzlarsa konut sektörü hareketlenir!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör bugünkü yazısında yüksek faiz oranlarının etkilerini anlattı. Güngör, ''Ucuz faiz sayesinde konut talebi artacak, konut sektöründeki canlılık artarak devam edecek'' dedi.

KİT bu yıl konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira yatırım yapacak!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bu yıl 11 milyar 884 milyon 373 bin liralık yatırım yapacak. KİT'ler arasında en fazla yatırımı, bu yıl da TCDD gerçekleştirecek. Bu yıl içerisinde konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira KİT yatırımı yapılması öngörülüyor.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Adana konut sektöründe çığır açacak!

Adana'da emlakçılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan AS Çukurova Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, Adana'da yeni projeler üreterek konut sektöründe çığır açacaklarını söyledi.

Pendik Kurtköy'de 2. el konut sektörü yükselişte!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul'ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz Pendik Kurtköy'deki 2. el konut sektörü değerlendi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

rusya konut sektörü Haberi

rusya konut sektörü

Rusya İnşaat Bakanlığı, tüm kiralık konut sözleşmelerinin kayıt altına alınacağı bir dijital sistem kurmayı hedefliyor. Türkrus'ta yer alan habere göre; İnşaat Bakanlığı’nın hazırladığı yasa tasarısı, tüm kiralık konut sözleşmelerinin en geç 30 gün içinde dijital bir sistemde kayıt altına alınmalarını hedefliyor.

Tüm ödemelerin de bu sistem üzerinden yapılması, ihlalde bulunanların cezaya çarptırılması amaçlanıyor. İnşaat Bakan Yardımcısı Nikita Stasişin, faaliyete geçecek dijital platform üzerinden vergi denetimlerinin yapılacağını dile getirdi. Kommersant gazetesi, konut kiraya veren vatandaşlardan ihlal yapmaları durumunda 5 bin, şirketlerden 50 bin rubleye kadar ceza alınmasının planlandığını yazdı.

Emlak uzmanı Aleksandr Harıbin, kiralık ev piyasasında vergilerin yüzde 4’e indirilmesi sonrası kayıt dışı oranının azaldığına vurgu yaptı. Harıbin, yeni uygulamayla vergi takibinin sıkılaştırılması durumunda ise birçok kişinin sözleşme imzalamadan kiralama...