05 / 05 / 2024

Rusya krizinden etkilenen Türkiye

Rusya krizinden etkilenen Türkiye

Rusya'daki ekonomik kriz ve rublenin dolar karşısındaki değer kaybı nedeniyle Antalya 'ya gelen Rus turist sayısında Ekim ve Kasım aylarında yüzde 35 oranında düşüş yaşandı.

Kanal İstanbul şehri nasıl etkileyecek?

İklim krizinden etkilenen illerin ilk sırasında İstanbul yer alıyor. Kentteki beton yoğunluğu nefes almayı dahi zor hale getiriyor. Peki Kanal İstanbul şehri nasıl etkileyecek?

İşte koronavirüs krizinden en az etkilenen ülke!

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) raporuna göre, Rusya ekonomisi, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl yaşanan ekonomik krizden diğer birçok gelişmekte olan ülkelerden daha az etkilendi.

Koronavirüs Rusya'da inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Rusya’da Kovid-19 salgının sebep olduğu krizden oldukça etkilenen emlak sektörünün toparlanması için uzun bir süre gerektiği belirtiliyor. Sektör temsilcileri, 2024'ten önce kriz öncesi inşaat temposunu yakalamalarının mümkün olmadığını belirtiyor.

Türk müteahhitler için Rusya'da proje yasağı kalkacak!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Türkiye ile Rusya arasındaki krizinden sonra projelerin durduğunu hatırlatarak Rusya'daki yasağın kalkması konusunda ümitli olduklarını söyledi. Yenigün, Türk müteahhitlerin Rus pazarını yakında tanıdığını belirtti.

Türk inşaat sektörü Rusya krizinde 5 milyar dolarlık iş kaybı yaşadı!

Dünya Gazetesi Yazarı Osman Arolat, Rusya ve Türkiye arasındaki krizde Türkiye'nin en çok etkilenen alanlarını değerlendirdi. İşte o yazı!

Abdullah Erdoğan: Ruslar Antalya'dan ev almıyor!

ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan, Milliyet Akdeniz Gazetesi'nin Antalya Ekonomisiyle ilgili sorularını yanıtladı. Erdoğan, Rusya krizinden emlak ve inşaat sektörünün etkilendiğini vurguladı.

Rusya krizi inşaat firmalarını nasıl etkiledi?

Rusya krizinden olumsuz anlamda etkilenmediğini belirten firmaların oranı yüzde 50'nin üzerinde. Şirket bütçesinin olumsuz etkilendiği üç sektör ise inşaat, gıda, otomotiv olarak sıralandı. İşte ayrıntılar...

Turizmde Rusya krizinin kazananı Türkiye olacak!

Petrol fiyatlarındaki gerilemeden etkilenen Rusya’dan Türkiye’ye gelecek turistlerle ilgili karamsar öngörülere karşın, umutlu değerlendirmeler yapanlar da var..

Turizmde büyümenin lokomotifi Rusya oldu!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) tarafından hazırlanan 2013 Turizm Raporu'na göre, Rusya ve İskandinavya pazarları, sadece Türkiye'nin değil son 10 yılda Avrupa'nın gözde turizm destinasyonlarının büyümesini de etkiledi

Altensis Rusya’yı da çevre dostu binalarla tanıştırıyor!

Altensis, Rusya’yı da çevre dostu binalarla tanıştırıyor. Türkiye’deki sertifikalı yeşil binaların yüzde 60’ının sertifikasyon sürecine rehberlik ederek Pazar lideri olan şirket, Rusya’da toplam 500 bin metrekarelik inşaata danışmanlık ediyor...

Flormar Rusya'da iki mağaza açtı!

Hızlı büyümesiyle tüm dünyanın dikkatini çeken kozmetik markası Flormar, yurtdışı mağazacılık atılımını Rusya ile sürdürüyor. Flormar’ın Rusya’daki iki monobrand mağazası St. Petersburg’da London Mall ve Pearl Plaza’da açıldı...

Anadolu Cam ve Şişecam Rusya'daki ortaklarına kredi garantörü oldu!

Anadolu Cam Sanayii A.Ş ve Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş, Rusya Federasyonu'nda faaliyet gösteren bağlı ortaklıklarının aldığı 12,5 Milyon USD eşdeğeri 3 yıl vadeli 417,5 Milyon Ruble kredi için garantör oldu...

Rixos Rusya’da ilk otelini açıyor!

Lüks otelciliğin en önemli markalarından Rixos, Rusya’daki ilk otelini Soçi’de açmaya hazırlanıyor. 2014 Kış Olimpiyatları öncesi hizmete girecek olan Krasnaya Polyana Sochi, Rixos’un Rusya’daki ilk oteli olacak...

Rusya krizinden etkilenen Türkiye Haberi

Rusya krizinden etkilenen Türkiye

ATSO Başkanı krizin 2015 yılını komple kapsayacağını, turizmle birlikte tarımın da olumsuz etkileyeceğini söyledi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Rusya'daki krizin 2015 yılını komple kaplayacağını söyledi. Rusya'daki kriz nedeniyle yönünü iç pazara çeviren turizmciler ise geçen yılın altında fiyatlara erken rezervasyon satışına başladı. 


Hem Türkiye hem Antalya'nın 2013 ve 2014 senelerinde Rus turist açısından birinci sıraya yükseldiğini belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, hem rublenin dolar karşısındaki değer kaybı hem de ambargolar sebebiyle Ekim ayında geçen yıla göre Antalya'ya gelen Rus turist sayısının yüzde 35 düştüğünü söyledi. Yüzde 35'lik düşüşün Kasım ayına da aynı şekilde sürdüğünü belirten Budak, "Rus turistler. 

Antalya turizminde çok önemli bir yere sahip....