27 / 07 / 2024

rusya nükleer inşaatlar

rusya nükleer inşaatlar

Türk sanayicisi, Rusya’nın Türkiye’de yapacağı nükleer santralden sonra, diğer ülkelerdeki Rus santrallerindeki işlere de talip oldu.

Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti: İnşaatlar yarım kaldı!

Bursa’da ve yurt dışında inşaat faaliyetlerine devam eden Türk şirketi Taham İnşaat iflas bayrağını çekti. 33 senelik uluslararası deneyime sahip olan firmanın İflas etmesi ile birlikte yaptığı inşaatlar da resmen yarım kaldı.

Dünyanın en büyük Universal Studio’sunun ana bina inşaatları tamamlandı!

Çin’in başkenti Beijing’de 2021'de kapılarını açmaya hazırlanan Universal Studio’nun ana bina inşaatları tamamlandı.

Rönesans Holding, Rusya'nın en büyük havaalanı kompleksini inşa etti!

Rönesans İnşaat, Moskova Sheremetyevo Havalimanı'nın 15 milyon kapasiteli B tarminalini inşa etmişti. Havalimanı'nın C Terminalinin tamamlanmasıyla Rusya'nın en büyük havaalanı kompleksi tamamlanmış oldu...

Kentsel dönüşüm inşaatlarında yeterli olan firmalar iş yapabilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümle ilgili bugünkü Resmi Gazete'de yeni yönetmelik yayımlandığını belirterek, "Artık bu yönetmelik çerçevesinde, kentsel dönüşüm inşaatlarında yeterli olan firmalar iş yapabilecek'' dedi.

Kayseri Büyükşehir'den inşaatların ruhsat sorunu için önemli karar!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaatların ruhsat sorunu ve bu sorun nedeniyle elektrik ve su aboneliğinde yaşanan problemlerin çözümü için önemli bir karar aldıklarını açıkladı.

Rusya’nın dev projeleri için Türk müteahhitlere davet!

Türk yatırımcılar için Rusya’nın cazip bir ülke olduğunu söyleyen Rusya Ankara Büyükelçisi Aleksey Erkhov, “Türk şirketleri Rusya’nın ithalat hacmindeki paylarını artırmak istiyorsa sadece Moskova’da değil, ülkenin tüm bölgelerinde aktif şekilde yer almalıdır” dedi.

Döviz borcu olanların inşaatları yarım kaldı!

Yüksek döviz kuruna karşı gayrimenkul sektöründe önlemler alındı. TOKİ ortağı dışında kalan müteahhitler ise borçları nedeniyle inşaatlarını devam ettiremiyor.

Rusya'nın inşaat sektöründe durgunluk devam ediyor!

Ekonomik zorlukların devam ettiği Rusya'nın inşaat sektöründe iş hacmi bu yılın ilk 6 ayında yüzde 1 azalış kaydetti. 

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli haftaya atılıyor!

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatının temel atma töreni Önümüzdeki hafta  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin'in katılımı ile gerçekleşecek.

Ferdi Erdoğan: Günümüz inşaatları 100 yıl için yapılmalı!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan  ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, Günümüz inşaatları en az 100 yıl için yapılmalı, kent mimarisi de bu yaklaşımla şekillenmeli ve sık sık değişikliğe gidilmemeli” dedi. 

3. nükleer santral için çalışmalar başladı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 22. Dünya Petrol Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, 3. nükleer santral için çalışmaların başladığını açıkladı.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkeleri talip!

Mersin'de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkelerinden bazı şirketleri ilgi gösterdi. Rus yetkilileri "2018 yılında proje için yatırım anlaşmalarına girmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Akkuyu Nükleer Santrali inşaat ve üretim lisansı için başvuru yapıldı!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat lisansı için 3 Mart'ta Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna ve elektrik üretim lisansı için de 28 Şubat'ta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna başvuru yapıldı.

rusya nükleer inşaatlar Haberi

rusya nükleer inşaatlar

Türk sanayicisi, Rusya’nın Türkiye’de yapacağı nükleer santralden sonra, diğer ülkelerdeki Rus santrallerindeki işlere de talip oldu.


Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, “7 milyar dolarlık iş yapabiliriz, firmalarımız bu konuda hazır olabilirlerse. Rusya santral yapıyor ama birçok parçasını da başka ülkelere de yapıyor. Niye Türkiye bu tedarikçilerden biri olmasın? Dünyada yapılacak 100’ün üzerinde santral var. Milet olarak organize olamamak, disiplin içerisinde iş yapamamak gibi zaafımız var, onu yenmemiz lazım” dedi.


Nükleer enerji ile ilgili Rusya’ya bir ziyaret yaptıklarını anlatan Özdebir, uçak krizinden sonra ertelenen gezinin yeni yapıldığını kaydetti. Türkiye’de yapılması planlanan santrallerinin hep birinin maliyetinin 20 milyar dolar olduğunu söyleyen Özdebir, “Bir nükleer santral dediğimiz zaman bunun maliyetinin üçte birinden fazlası sadece akreditasyon masrafları. Diğer kısmın yüzde 50’sini biz yapabiliriz. 7...