03 / 05 / 2024

Rusya sermayeli şirketler

Rusya sermayeli şirketler

Rus şirket girişi sürüyor Uçak krizi sonrası Türk şirketleri Rusya'da sıkıntı yaşarken Rus şirketleri Türkiye'ye girişe devam ediyor. Yılın ilk 2 ayında Rusya sermayeli 24 yeni şirket kuruldu.

Rusya Çin’e bağımlı hale mi geliyor? Batılı şirketler Rusya’dan çekilmeye devam ediyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Ericsson ve Nokia da, Rusya pazarından çıkış planlarını açıkladılar. Bu kararın ardından Rusya'nın Çinli teknoloji şirketlerine bağımlı hale geleceği belirtiliyor.

ABD'den Türkiye'ye peş peşe uyarı! Ruslarla iş yapan şirketler yatırım riskiyle karşı karşıya!

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Adeyemo'nun Türk mevkidaşı Elitaş'ı aradığını ve Rusya'ya yönelik yaptırımlar konusunda uyardı. Ardından Amerikan Ticaret Odası'nın Türkiye ofisine bir uyarı mektubu gönderdi! Ruslarla iş yapan şirketler yatırım riskiyle karşı karşıya...

Gayrimenkul sektöründe Rus hareketliliği başladı! Şirketler çalışanları için ev arıyor! 

Rusya merkezli birçok ambargodan etkilenmemek amacıyla ofislerini Türkiye’ye taşıyor. Aynı zamanda otel satın alarak turizm sektörüne de adım atmaya başlayan Rus şirketler, beyaz yakalı çalışanları için de ev arayışında. 

Dev Şirketlerden Rusya Kararı!

Enerjiden otomobile, yapımdan internete pek çok alanda dünya devi olan şirketler, Rusya ile bağlarını koparma kararı aldı. İşte o şirketler…

Rusya’nın milyarderleri Ukrayna krizi nedeniyle 32 milyar dolar kaybetti!

Ukrayna-Rusya arasındaki gerilimler Rus milyarderlerin servetini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Dev Rus şirketler yılbaşından itibaren 32 milyar dolar gerileme yaşadı.

Rusya'da Kovid-19'la inşaat sektöründe ne değişti?

Rusya’da Kovid-19 salgını sonrası başlayan kriz ve kısıtlamalar, gayrimenkul yatırımcısı şirketlerinin yeni projeleri rafa kaldırmasına sebep oluyor. Alışveriş merkezi projelerinden vazgeçen bazı şirketler, konut inşaatına yöneldi.

Rusya ve Türkiye karşılıklı tahvil ihracı konusunda anlaştı!

Rusya ve Türkiye hükümetleri arasında yapmış oldukları anlaşmaya göre Rus şirketler Türkiye'de tahvil ihraç etme imkanına kavuşurken Türk şirketler de aynı imkandan Rusya'da yararlanabilecek.

8 şirket hissesini Türkiye Varlık Fonu'na devretti!

Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, bir kısım kamu sermayeli şirketler ile özelleştirme programında bulunan bazı şirketlere ait hisseler Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye Varlık Fonu'na devredildi.

MMK Şirketler Grubu’nun İskenderun’daki fabrikası satılmayacak!

Türkiye’deki en büyük Rusya sermayeli yatırım olan İskenderun’daki MMK Şirketler Grubu’na ait metalürji fabrikasının satışından vazgeçildiği bildirildi.

İskenderun metalürji fabrikası satılmıyor!

Türkiye’deki en büyük Rusya sermayeli yatırım olan İskenderun’daki MMK Şirketler Grubu’na ait metalürji fabrikasının satışından vazgeçildiği bildirildi.

Rusya-Türkiye Yatırım Fonu'nda ilk adım 2017'de atılacak!

Rusya ve Türkiye’nin oluşturacağı 1 milyar dolar sermayeli ortak yatırım fonunun ilk projelerini 2017’de finanse etmeye başlayabilir.

Rusya inşaatta Türk işçi çalıştırabilecek şirketler listesi genişletti!

Rusya Hükümeti, Türk vatandaşlarını işe alabilecek şirketler listesini genişletti. Kararnamede, belirlenen projelerde Türk işçi çalıştırmasına izin verilen şirketlere, Rönenans İnşaat, Gama, Limak, IC İçtaş gibi bazı şirketler de eklendi.

Rus şirketler Türkiye'de gayrimenkul ağırlıklı şirket kuruyor!

Rus şirket girişi sürüyor Uçak krizi sonrası Türk şirketleri Rusya'da sıkıntı yaşarken Rus şirketleri Türkiye'ye girişe devam ediyor. Yılın ilk 2 ayında Rusya sermayeli 24 yeni şirket kuruldu.

Rusya sermayeli şirketler Haberi

Rusya sermayeli şirketler

Yarısına yakını uçak krizi sonrası olmak üzere son 8 ayda kurulan Rus sermayeli şirket sayısı 96'ya ulaştı. Türkiye'de halen bin 971 Rusya sermayeli şirket faaliyet gösteriyor. 


 Rusya uçağının düşürülmesi sonrasında iki ülke ilişkilerinin gerginleşmesi ve Rusya'nın ekonomik yaptırımları gibi gelişmeler, Rus şirketlerinin Türkiye'ye ilgisini kesmedi. 

Ekonomi Bakanlığı'nın verilerine göre bu yılın ük iki ayında Rusya sermayeli 24 yeni şirket kuruldu. 30 Haziran 2015 ile 29 Şubat 2016 arasında kurulan yeni şirket sayısı ise 90'ı geçti. 

Bilindiği gibi iki ülke arasındaki kriz 2015'in Kasım ayında patlak vermişti. Buna göre kriz sonrası dönemde de onlarca yeni şirket kuruldu. 


Ekonomi Bakanlığı'nın "Uluslararası Doğrudan Yatırım İstatistikleri" içinde yer alan "Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı sermayeli firmalar" tablosu, Rusya - Türkiye ekonomik ilişkilerinde şirketlerin eğüimlerini yansıtıyor. Başta müteahhitlik olmak...