02 / 05 / 2024

rusya şirketleri

rusya şirketleri

Forbes dergisine göre 25 bin 400 çalışanı olan Rönesans, geçen yıla oranla gelirlerini 28,1 milyar ruble kadar artırdı. Rönesans 1993'te Erman Ilıcak tarafından St. Petersburg merkezli olarak kuruldu...

Rusya inşaat sektöründe son durum ne?

Rusya’da dev altyapı projelerini hayata geçiren en büyük inşaat şirketleri, Devlet Başkanı Putin’e bir mektup ileterek inşaat sektöründe büyük sıkıntılar yaşandığını, sektördeki krizin "ülkenin güvenliği" de dahil olacak şekilde "kabul edilemez riskler" oluşturduğunu belirtti.

Rus şirketleri Kanal İstanbul Projesi'ni bekliyor! 

Rusya’nın önde gelen lojistik şirketlerinden Delo’nun Başkanı Sergey Şişkaryev, Kanal İstanbul'un Rus şirketleri açısından ekonomik fırsatlar yaratacağı görüşünde bulundu.

Rusya’nın dev projeleri için Türk müteahhitlere davet!

Türk yatırımcılar için Rusya’nın cazip bir ülke olduğunu söyleyen Rusya Ankara Büyükelçisi Aleksey Erkhov, “Türk şirketleri Rusya’nın ithalat hacmindeki paylarını artırmak istiyorsa sadece Moskova’da değil, ülkenin tüm bölgelerinde aktif şekilde yer almalıdır” dedi.

Türk müteahhitler Rusya'da yeni projeler almaya başladı!

Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Okay, "Rusya'da kriz döneminde yaşadığımız iş alamama problemini aştık. Proje üstlenmemizin önünde engel kalmadı" dedi. Rusya'da toparlanmanın eskiye rağmen daha iyi olduğunu ifade eden Okay, "Türk şirketleri yeni projeler almaya başladı" dedi. 

Rönesans İnşaat Rusya'nın 84'ncü büyük özel şirketi oldu!

Ekonomi dergisi Forbes tarafından açıklanan "Rusya'nın en büyük özel şirketleri" listesinde Rönesans İnşaat yerini aldı. Rönesans İnşaat Rusya'nın 84'ncü büyük özel şirketi oldu.

Rusya'daki Türk müteahhitler 2017'den umutlu!

Rusya'daki Türk inşaat şirketleri, Rusya nezdindeki kısıtlamaların devam etmesine karşın 2017'ye umutlu giriyor.

Rusya ile yeni dönem Enka İnşaat'ı olumlu etkileyecek!

Rusya ile yeni dönemin yükselen şirketleri Piyasalar, MoodyVin not değişimine gitmemesi ve Türkiye-Rusya ilişkilerindeki adımlarla olumlu fiyatlandı. Bu sürecin; THY, TAV, Şişecam ve iştirakleri, Enka İnşaat gibi şirketleri olumlu etkileyeceği de belirtiliyor.

Rusya ile normalleşme sürecinde inşaat sektörü gaza bastı!

Türkiye ve Rusya arasındaki normalleşme sürecinde en hızlı gaza basan sektör inşaat oldu. Türk inşaat şirketleri, Rusya'daki eski iş ortaklarıyla irtibata geçti, ihale yasağı resmi olarak kalkmamasına rağmen ihalelere davet almaya başladı.

Türk inşaat şirketleri, Rusya'daki ortaklarıyla ihaleler için irtibata geçti!

Türkiye ve Rusya arasındaki soğukluğun erimesi üzerine Türk inşaat şirketleri, Rusya'daki ortaklarıyla irtibata geçti. İhale yasağı resmi olarak kalkmamasına rağmen Türk firmaları ihalelere davet almaya başladı.

Rusya'da Türk inşaat şirketleri için teklif hazırlanacak!

Rusya Başbakan Yardımcısı Dimitri Kozak Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada,Türk inşaat şirketlerine getirilen kısıtlamaların kalkmasına yönelik teklif hazırlanacağını açıkladı.

Türk inşaat şirketleri Rusya'daki yatırımlarını raftan indirecek!

Türk turizmi ve inşaat sektörü Rusya krizinin çözülme yoluna girmesini sevinçle karşıladı. Özellikle zengin Ruslar'ın ilgisini çeken 'butik' projeler üreten inşaat şirketleri raftaki yatırımlarını indirmeye hazırlanıyor.

Rusya'daki yasak Türk şirketleri listesine bir yenisi daha eklendi!

Rusya Başbakanı Medvedev'in imzaladığı Türkiye'ye ek yaptırımlar paketi uygulamaya kınuldu. Rusya'daki Türk firmaların inşaat, turizm ve otelcilik alanındaki faaliyetleri durduruldu.

Rusya'da yaptırım uygulanacak Türk inşaat şirketleri listelendi!

RUSYA Başbakan Yardımcısı Olga Golodets, 1 Ocak'tan itibaren işçi istihdamı konusunda yaptırım uygulanmamasına karar verilen Türk inşaat şirketlerinin listesinin belirlendiğini açıkladı.

rusya şirketleri Haberi

rusya şirketleri
Forbes dergisinin Rusya versiyonunun yaptığı çalışmaya göre, Rusya'nın en büyük şirketi 3,6 trilyon ruble (111 milyar dolar) gelirle petrol şirketi LUKoil oldu. Türkiye'de de yatırımlan bulunan LUKoil'in 112 bin çalışanı var.

Rusya'nın en büyük inşaat şirketlerinden Türk şirketi Rönesans İnşaat 62,5 milyar ruble gelirle 78'inci sıradan listeye girdi. Forbes'a göre 25 bin 400 çalışanı olan Rönesans, geçen yıla oranla gelirlerini 28,1 milyar ruble kadar artırdı. Rönesans 1993'te Erman Ilıcak tarafından St. Petersburg merkezli olarak kuruldu.

Türk turizm şirketlerinden Pegas ise listeye 146'ıncı sıradan girdi. 1994'de Moskova merkezli olarak Ramazan Akpınar tarafından kurulan Pegas'ın gelirleri 34,6 milyar ruble olarak açıklandı. İlk 200 özel şirket sıralamasında ikinci sırayı 850 milyar ruble (26 milyar dolar) gelirle yine bir enerji şirketi Surgutneftegas aldı. Rusya'mn en...