30 / 04 / 2024

rusya turizm

rusya turizm

Rusya’daki ekonomik krizle bu ülkeden gelen turist sayısında kan kaybı devam ederken Rusya pazarı fiyat indirim beklentisine girdi. TUROB, eylülden beri ertelenen talebin yüksek sezonda Türkiye’ye yönlenmesinin beklendiğine dikkat çekti.

Rusya'dan gelen turistlerde azalma olmayacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin turizmdeki ikinci büyük pazarı Rusya'dan gelen turist sayısında düşüş beklemediğini söyledi.

Turizmde büyümenin lokomotifi Rusya oldu!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) tarafından hazırlanan 2013 Turizm Raporu'na göre, Rusya ve İskandinavya pazarları, sadece Türkiye'nin değil son 10 yılda Avrupa'nın gözde turizm destinasyonlarının büyümesini de etkiledi

Türkiye kış aylarında da Rus turist ağırlayacak!

Moskova'ya son üç ayda iki heyet gönderen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye ile Rusya arasındaki turizm hareketliliğini artırarak, Rus turisti kış aylarında da Türkiye'ye çekme çalışmalarına hız verdi...

İstanbul'da tüm yılların turizm rekoru kırıldı!

İstanbul'da son yılların turizm rekoru kırıldığı açıklandı. Yapılan açıklama kapsamında 2023 yılında 17 milyon 370 bin 30 yabancı ziyaretçi ağırlayan İstanbul tüm zamanların rekorunu kırmış oldu. İstanbul'a an fazla ziyaretçi ise Rusya'dan gelmiş.

Rusya Ukrayna savaşı turizmi nasıl etkileyecek? Tatil rezervasyonlarında iptal var mı?

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin turizm sektörüne etkilerini değerlendirdi. İşte o değerlendirmeler...

Yükselir Group Rusya'da iki saray binasını otel yapacak!

Son 3 yılda turizm sektörüne daha fazla ağırlık veren Yükselir Group, üçüncü büyük otel yatırımını yönetim kurulu üyelerinin Rusya'da yaptığı toplantı sonucunda St Petersburg ve Moskova'ya yatırım yapacak.

Rusya'da inşaat kritik sektör!

Rusya'da inşaat, enerji, turizm ve ihracat fırsatları bulunuyor. KPMG Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu Ülkeleri Türk Masası Başkanı Karakaş, Türk sanayicisinin kalitesi ile kendini Rusya'ya hatırlatması gerektiğini söylüyor.

Rusya ile imzalanan kararname inşaat gelirlerini artıracak!

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Türk hükümeti ile ticari ve ekonomik işbirliğinin devam etmesine yönelik kararnameyi imzaladı. Kararname sayesinde Türkiye’nin turizm ve inşaat gelirlerini artması bekleniyor.

Rusya ile ilişkilerin düzelmesi konut sektörünü etkileyecek!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Turizm sektöründen sonra konut sektörünün de eli kulağı iki ülke arasında yaşanan diyaloglarda.Rusya’ya uzatılan ‘Zeytin Dalı’ konut sektörüne de değecek” dedi.

Ulaşlar Turizm rotayı inşaat sektörüne çevirdi!

Ulaşlar Turizm, Rusya krizinin yarattığı zararın ardından, rotayı inşaat sektörüne çevirmek zorunda kaldı. Antalya'da 100 odalı bir tesise sahip olan Ulaşlar Turizm, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na açıklamada bulundu.

Rusya ile yaşanan uçak krizi inşaat sektörünü olumsuz etkiledi!

RUSYA ile yaşanan uçak krizi sonrası iki ülke arasındaki gerginlik ticari hayatı da olumsuz etkiliyor. Rusya'ya Türkiye'den ihracatın 3 kat azaldığını belirten Karlov, turizm ve inşaat gibi sektörlerin kaybının 15 milyar doları bulacağını söyledi.

Rusya krizi, Türkiye'ye yılda 11 milyar gelir kaybettirecek!

Rusya krizinin Türkiye'ye olası yıllık maliyeti, büyük oranda gıda, turizm, inşaat, konut ve perakende sektörlerinden kaynaklı olarak, 11 milyar doların üzerinde olacak...

Rusya krizi Türkiye'deki otelleri radikal önlemlere yönlendiriyor!

Bunlar arasında otel kontenjanlarının bir bölümünü kapatmak veya tesisi hiç açmamak da var Antalya turizminde yüzde 30 payı olan Rusya'yla yaşanan kriz, Antalya'da turizm sektörünü farklı ve radikal önlemler almaya itiyor.

Rusya'daki yasak Türk şirketleri listesine bir yenisi daha eklendi!

Rusya Başbakanı Medvedev'in imzaladığı Türkiye'ye ek yaptırımlar paketi uygulamaya kınuldu. Rusya'daki Türk firmaların inşaat, turizm ve otelcilik alanındaki faaliyetleri durduruldu.

Rusya inşaatta ve turizmde yeni yaptırım hazırlığında!

İki ülke arasında derinleşen krizde Türk iş dünyası için oldukça kritik bir haftaya girildi. Bir taraftan Rusya'nın Türkiye'ye uygulayacağı yaptırımların netleşmesi beklenirken, Putin'in turizm ve inşaata yönelik yeni yaptırımlar istediği belirtiliyor...

Rusya'daki devalüasyon, Alanyalı inşaatçıları şaşırttı!

RUSYA'DA yaşanan devalüasyon, Alanya'da turizm ve inşaat sektörü temsilcilerini şaşırttı. Bu gelişme, son 6 yıldır Rus turistlerin ve Rus gayrimenkul müşterilerinin gözdesi olan Alanya'da turizmcileri ve inşaatçıları şok etti.

rusya turizm Haberi

rusya turizm

Rusya ve BDT ülkelerinde yaşanan ekonomik kriz Türkiye için turizmde risk yaratmaya devam ediyor.  Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre yılın ilk iki ayında Rusya’dan gelen turist sayısı geçen yılın ilk iki ayına göre yüzde 26 düşüşle 92 bine geriledi. Türkiye’ye geçen yıl yaklaşık 4.5 milyon turist gönderen bu ülkeden gelen turist sayısında mart ayında da gerileme trendi sürerken, Rus tatilcilerin fiyat indirim beklentisiyle ‘son dakika’ karar verme eğiliminde olduğu belirtildi. Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) tarafından MITT Moskova Fuarı sonrasında hazırlanan raporda, Türkiye’nin turizm ve tatil denince Rusya’da akla ilk gelen ülke olması, fiyat-kalite dengesi, sektörün deneyimi, Avrupa pazarında olası talep daralması gibi nedenlerle, Eylül ayından beri ertelenen talebin sezonda Türkiye’ye yönlenme olasılığının oldukça yüksek olduğu...