29 / 04 / 2024

Türkiye kış aylarında da Rus turist ağırlayacak!

Türkiye kış aylarında da Rus turist ağırlayacak!

Moskova'ya son üç ayda iki heyet gönderen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye ile Rusya arasındaki turizm hareketliliğini artırarak, Rus turisti kış aylarında da Türkiye'ye çekme çalışmalarına hız verdi...



Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkelerden Rusya Federasyonu ile yakın temasını sürdürüyor. Moskova'ya son üç ayda iki heyet gönderen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye ile Rusya arasındaki turizm hareketliliğini artırarak, Rus turisti kış aylarında da Türkiye'ye çekme çalışmalarına hız verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan'ın başkanlığındaki heyet 2013 yaz sezonunun değerlendirileceği "Türkiye-Rusya Turizm Çalışma Grubü'na katılmak üzere bir kez daha Moskova'da.
Türk ve Rus heyetleri, 18 Eylül'de, iki ülke arasındaki turizm hareketliliğini ve önümüzdeki kış sezonuna ilişkin görüşmeler gerçekleştirecek. Bakan Çelik'in talimatıyla Rusya'ya giden bakanlık yetkililerine e$lik eden sektör temsilcileri; turizm sektöründe hizmet kalitesi ve turist güvenliğinin arttırılması, turizm yatırımları ve turizm tanıtımında karşılıklı işbirliği olanakları ile 2012-2013 eylem planı programının uygulaması gibi konulara eğilecek.

Önümüzdeki kış sezonuna ilişkin temaslarda bulunacak Türk heyetinde TUROFED Başkanı Osman Ayık, TYD Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Bektaş, Cüneyt Baltaoğlu, RBK firmasından Ruhittin Kadir ve Sağlık Bakanlığı temsücileri yer alıyor.

Türk heyeti, Türkiye-Rusya Turizm Çalışma Grubu toplantısı öncesinde, dün, kış turizmine ve kış sezonuna yönelik olarak Moskova'da gerçekleştirilen ve Türkiye'nin de 350 metrekarelik bir stant ile katıldığı Leeisure 2013 Moskova Turizm Fuan'na katıldı.

Dünya

Geri Dön