14 / 05 / 2024

Rusya vatandaşlığı sayısı

Rusya vatandaşlığı sayısı

Rusya İçişleri Bakanlığı, 2021 yılında vatandaşlık verilen yabancı sayısının bir önceki döneme göre 79 bin artış göstererek, 735 bin 385’e çıktığını söyledi.

Kira sorununa çözüm ‘ev arkadaşlığı’ oldu! Ev arkadaşlarının yaşadığı konut sayısı 10 yılda yüzde 95,2 arttı!

Milyonlarca vatandaş, artan kira giderleriyle baş etmenin yollarını arıyor. Bunlardan en yaygın olanı ise ‘ev arkadaşlığı’ oldu. Çekirdek aile bulunmayan birden fazla bireyin yaşadığı konutların sayısı 10 yılda yüzde 95,2 arttı.

Hayat pahalılığı nedeniyle vatandaş giderek fakirleşiyor! Sosyal yardım alan hane sayısı 4 milyonu geçti!

Son 5 yıl içerisinde artan hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşlar sosyal yardım almadan hayatını sürdürmekte zorlanıyor. Hükümetin yoksullukla mücadele iddiasına rağmen sosyal yardım alan hane sayısı 4 milyonu geçtiği gözleniyor.

Erken emeklilik şartları değişiyor mu? Erken emeklilikte yaş sınırı ve prim gün sayısı nasıl olacak?

Erken emeklilik milyonlarca çalışanın gündeminde yer almaya devam ediyor. Çalışan kadın için doğum borçlanması, erkekler için ise askerlik borçlanması ile erken emeklilik imkanı sağlanması mümkündür. Peki erken emeklilik şartları değişiyor mu, yaş sınırı ve prim gün sayısı nasıl olacak?

Hayalet AVM'lerin sayısı katlandı! AVM'ler bankalara geçiyor ya da icradan satılıyor! 

Türkiye’de sayısı 450’yi geçen AVM’lerin kimisi için aylarca sıra beklenirken, kimisi bankalara geçiyor ya da icradan satılıyor. 452 AVM’nin doluluk oranı pandemi de yüzde 92-93’lerden 85’e kadar düştü...

Gayrimenkul alımıyla Türk vatandaşlığı kazanan kişi sayısı TBMM'de!

Taşınmaz edinimi yoluyla Türk vatandaşlığı kazanan kişi sayısı Meclis gündemine taşındı. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz tarafından konuyla ilgili soru önergesi verildi.

2021 yılında 700 binden fazla yabancı, Rusya vatandaşlığı aldı!

Rusya İçişleri Bakanlığı, 2021 yılında vatandaşlık verilen yabancı sayısının bir önceki döneme göre 79 bin artış göstererek, 735 bin 385’e çıktığını söyledi.

İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor!

Mega kent İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor. Evsizler yetkililere şöyle sesleniyor: "Bize sahip çıkın. Bizim de bir hayatımız vardı. İnsanca yaşamak istiyoruz."

Türkiye'deki kiralık ve satılık konut sayısı meclis gündeminde!

27 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla Türkiye'deki kiralık ve satılık konut sayısı TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bakanlığa bağlı müze ve ören yeri sayısı mecliste!

2021 yılı itibarıyla Bakanlığa bağlı müze ve ören yeri sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yabancıya aynı konutla tek vatandaşlık sınırlaması!

2018'de Resmi Gazetede yayınlanan yönetmeliğe göre; yabancı vatandaşlar için 250 bin dolar tutarında taşınmaz edinimi ile Türk vatandaşlığı kazanımı kolaylaştırmıştı. 2019'da yayımlanan yeni yönetmelikle bir konutun vatandaşlık edinimi için sadece bir kez kullanabileceği belirtildi.

Türk vatandaşlığı ediniminde asgari sınır 500 bin dolara mı yükseltilecek?

Yabancı yatırımcıya tanınan vatandaşlık hakkı konusunda asgari yatırım sınırının 500 bin dolar seviyesine çıkarılacağı konuşuluyor...

Evlenen çift sayısı 20 yılın en düşük seviyesine geriledi!

TÜİK verilerine göre evlenen çift sayısı, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını dolayısıyla nişan, düğün gibi toplu organizasyonların kısıtlandığı geçen sene 487 bin 270'e gerileyerek 20 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

Belediye taşınmazlarından borçlarına karşılık Bakanlıkça satın alınanların sayısı TBMM'de!

2010-2021 yılları arasında belediyelere ait taşınmazlardan borçlarına karşılık Bakanlıkça satın alınanların sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Rusya vatandaşlığı sayısı Haberi

Rusya vatandaşlığı sayısı

Rusya İçişleri Bakanlığı’nın merakla beklenen ülkedeki göç durumuna ilişkin hazırlamış olduğu rapora göre, 2021'de toplamda 735 bin 385 yabancıya Rusya vatandaşlığı verildi. Sputniknews'te yer alan habere göre, 2020 yılında Rus vatandaşlığı alan yabancı sayısının 656 bin 347 şeklinde olduğu hatırlatıldı.

Yaşanan gelişmelere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz Aralık'ta, ülke parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması’na, Rusya vatandaşlığına ilişkin bir yasa tasarısını sundu. Rusya devlet sınırı değiştikten sonra yabancılara vatandaşlık verme olasılığını öngören taslak, parlamentodaki tüm fraksiyonların onayını almıştı.

Rusların Türkiye'deki gayrimenkullere ilgisi katlandı!

Ruslar Türkiye'deki gayrimenkul yatırımlarını...