29 / 04 / 2024

Rusya Vietnama havalimanımı yapacak

Rusya Vietnama havalimanımı yapacak

Rusya Vietnam'da askeri havalimanı inşaatına başladı. Bu gelişme Rusya'nın Sovyetler Birliği dönemi ağını yeniden kurmaya çalıştığı fikrini akıllara getirdi.

Kamu bankaları da MİR karttan çekilme kararı aldı

Bazı özel bankaların sistemi askıya almasının ardından kamu bankaları da Rusya ödeme sistemi olan Mir'den çıkma kararı aldı. Böylece Halkbank, Ziraat Bankası, İş Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası, Rusya’nın MİR kart sisteminden çıktı.

Savaş sonrası Rusya ekonomisi 180 derece döndü!

Rusya ekonomisi, tümü Ukrayna’ya açtıkları savaşla geçen ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 4 daraldı. Savaşın ve yaptırımların etkilerinin henüz çok yansımadığı ilk çeyreği yüzde 3,5 büyümeyle geçiren Rusya'nın keskin küçülmeyi gösteren son verileri ekonominin neredeyse 180 derece tersine d

Rize-Artvin Havalimanı'nın pist, apron, taksi yolu ve tüm altyapı imalatları tamamlandı!

Açılışı merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı'nda incelemeler gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Havalimanımızın pist, apron, taksi yolu ve tüm altyapı imalatlarını tamamladık. Nisan ayının başından itibaren de deneme uçuşları başladı." şeklinde konuştu.

OPEC'ten kritik açıklama: Rusya krizi kontrolümüz dışında!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Barkindo kritik açıklamalarda bulundu. Barkindo, Avrupa Birliği yetkililerine küresel petrol piyasalarında yaşanan krizin kendi kontrolleri dışında geliştiğini söyledi.

Rusya-Ukrayna savaşı MIPIM’i nasıl etkiledi?

Türkiye’nin 150’den fazla sektör profesyoneli ile temsil edildiği ve merakla beklenen MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’na katılan Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan fuarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Arslan'ın o açıklamaları...

Workindo'dan Rusya atılımı!

Türk inşaat sektörü, Rusça konuşulan ülkelere kariyer ve hizmet platformu “Bu Sitede İş Var” mottosuyla yola çıkan Workindo ile açılıyor.

Rize-Artvin Havalimanı 2022'de açılacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Deniz üzerine inşa ettiğimiz ikinci havalimanımız olan Rize-Artvin Havalimanımızı 2022 yılında hizmete sunmayı planlıyoruz" dedi.

İstanbul Havalimanı Müzesi açıldı!

İstanbul Havalimanı Müzesi 'Türkiye'nin Hazineleri-Tahtın Yüzleri' sergisiyle hizmete açıldı...

Rusya ticari emlak piyasası: Yeni ofislerde arz yüzde 31 azaldı!

Rusya’da tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ve ekonomideki durgunluk nedeniyle yeni ofis alanlarının yüzde 31 azalması bekleniyor.

İstanbul Havalimanı Türkiye'nin 2023 hedeflerinin sembollerinden biri!

İstanbul Havalimanı 3. Bağımsız Pisti'nin açılış töreninde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İnşaat süresinden kapasitesine kadar gerçek anlamda dünya çapında bir şaheser olan bu havalimanımız, Türkiye'nin 2023 hedeflerinin sembollerinden biridir" dedi.

3. Havalimanı-Çatalca Demiryolu için düğmeye basıldı!

3. Havalimanı Müselles-Çatalca Demiryolu projesi için start verildi. Proje 2 milyar 627 milyon 600 bin TL'ye mal olacak.

Antalya'ya 3. havalimanı müjdesi!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Antalya'ya üçüncü bir havalimanı, Batı Antalya Havalimanını yapmak için çalışmalara başladık. Yetmiyor, mevcutlar yetmediği için üçüncüsü gerekli." dedi. 

Rusya Kırım’da askeri havalimanı inşa etti!

Rusya askerleri Kırım’da askeri yatırımlara devam ediyor. Rusya, Ukrayna ile arasında krize neden olan Kırım’da askeri havalimanı inşa etti.

Rusya Vietnama havalimanımı yapacak Haberi

Rusya Vietnama havalimanımı yapacak
Rus Haber ajansı Sputnik de dün, Rusya'nın Vietnam'da askeri hava limanı inşaatına başladığını duyurdu. Bu gelişme Rusya'nın Sovyetler Birliği dönemi ağını yeniden kurmaya çalıştığını gösterdi. ABD ise Güney Çin Denizi'nde bölge ülkeleri arasındaki tartışmalı adalara, bölgeyi yok edebilecek düzeyde nükleer silah yığmakla suçlanıyor. Çin yönetiminin bu durumu ‘kırmızı çizginin aşılması' olarak yorumlaması da gerilimin yükselmesine neden oldu.



Yeni...