02 / 05 / 2024

Rusya-Ukrayna savaşı MIPIM’i nasıl etkiledi?

Rusya-Ukrayna savaşı MIPIM’i nasıl etkiledi?

Türkiye’nin 150’den fazla sektör profesyoneli ile temsil edildiği ve merakla beklenen MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’na katılan Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan fuarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Arslan'ın o açıklamaları...



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Türk gayrimenkul sektörü, Fransa Cannes'da gerçekleştirilen Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MIPIM’de temsil edildi. 

Söz konusu fuarda Türkiye 150’den fazla sektör profesyoneli ile temsil edildi. Merakla beklenen MIPIM’e 100 ülkeden 20 bin sektör profesyoneli,  6 binden fazla yatırımcı, 480 konuşmacı katılım sağladı.

Rusya-Ukrayna savaşı MIPIM’i nasıl etkiledi?
 

Yurt içi ve yurt dışındaki gayrimenkul projelerine satış-pazarlama yönetimi, konsept geliştirme, ticari gayrimenkul danışmanlığı ve satış sonrası yönetimi gibi hizmetler sağlayan Aremas’ın Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi öncesine göre, fuarın son 10 senedeki en sakin MIPIM olduğunu dile getirdi. Vedat Arslan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Kendilerine pandeminin bittiğini ispat eder şekilde buradalar. Geçtiğimiz yıllara göre fuara katılım oranı en az yüzde 20 düşmüş gibi görünüyor. Oysa gerçekte fuar çok daha sakin kaldı. MIPIM’in önemli iki ülkesi Rusya ve Ukrayna’nın da burada olmaması katılımcı sayısını az da olsa bir miktar etkilemiş görünüyor. Geçen yıllardan farklı olarak, firmaların stantlara bakış açısında da fazlaca değişiklik var. Eskiden sık gördüğümüz maketler sayıca azalmış, yerine üç boyutlu görselleştirme teknikleri veya çok büyük videoların daha yoğun olduğu standlar gelmiş” dedi.
 

Pandemi nedeniyle iki senedir yapılamayan MIPIM'e katılım yoğun oldu mu? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...


Geri Dön