07 / 05 / 2024

Rusyada inşaatlar askıya alınır

Rusyada inşaatlar askıya alınır

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Rusya krizinin müteahhitlik sektörünü olumsuz etkileyeceğine dikkat çekerek, Türk inşaat şirketlerinin bölgedeki projelerini askıya alma ihtimali bulunduğundan söz etti.

İzmir Karabağlar planları askıya çıkarıldı! 607 hektarlık alanda kritik ayrıntı!

İzmir'in Karabağlar ilçesi 4. Etap (Karabağlar-Günaltay Kesimi) 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı, askıya çıkartıldı. 

Büyükşehir ‘yargıda’ demişti: Seferihisar'da SİT alanına otel planları yeniden askıya çıkarıldı!

Konya merkezli Bera Holding’in İzmir’in Seferihisar ilçesindeki doğal SİT bölgesindeki denize sıfır parsele inşa etmek istediği otelin ayrıntıları planları askıya çıkarıldı. İşte detaylar....

Giraudlar'ın çiftliği askıya çıktı! İzmir'e Koç Üniversitesi mi geliyor?

Kamuoyunda Giraudlar'ın çiftliği olarak bilinen ve sahipleri arasında Koç Holding’in de bulunduğu 28 hektarlık yeşil alan statüsü, "Yüksek Öğrenim Alanı" ve Kentsel Gelişme Alanı" olarak değiştiren imar planı askıya çıktı.

İBB'nin 'Yabancıya konut satışı askıya alınsın' önerisine sektörden yanıt geldi!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce yaptığı açıklamada yabancılara konut satışının askıya alınmasının konut piyasasının dengelenmesi için olumlu olacağını söyledi. Söz konusu öneriye sektörden yanıt geldi...

Binance'den dolar hamlesi! Para yatırma işlemleri askıya alındı

Binance'in ABD kolu düzenleyici kurumların aleyhine açılan davadan sonra dolar cinsi para yatırma işlemlerini askıya aldı.

Hastane inşaatlarında maliyetler 8 katına kadar çıktı!

Son dönemlerde yapımına başlanan hastaneler için devamlı yeni ikmal ihaleleri yapıldı ve bu nedenle, hastanelerin astarı yüzünden pahalıya geldi. Hastane inşaatları için tahmin edilen maliyet 3’e, 5’e hatta 8’e katlandı.

Bahçelievler'in 3 mahallesinin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Bahçelievler ilçesi, Merkez, Yenibosna, Kocasinan Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm, Özel Sağlık, Özel Eğitim ve Özel Sosyal Kültürel Tesis Alanları Plan Notu iptaline ilişkin 1/5000 ölçekli 24.06.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Ataşehir Kayışdağı ve İnönü mahalleleri 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Ataşehir ilçesi, Kayışdağı ve İnönü Mahallelerine ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 18.01.2022 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kripto para borsası Bitget'in faaliyetleri askıya alındı!

Singapur'da  Güney Koreli müzik grubu BTS ile anlaşmazlık yaşanması nedeniyle Bitget'in faaliyetleri askıya alındı.

İsrail, yerleşim yeri inşaatlarını durdurmayacak!

İsrailli yetkililer, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile imzalanan normalleşme anlaşmasına göre Tel Aviv'in yerleşim yerleri inşaatlarını askıya almak zorunda olmadığını belirtti.

Liman Han, denize doğru kaydığı için ön cephesi askıya alındı!

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, "Eminönü'ndeki 113 yıllık Liman Han denize doğru kaydığı için ön cephesini uzmanlar, mimar ve mühendisler eşliğinde çok dikkatli ve özenli bir çalışmayla çelik konstrüksiyon ile askıya aldık" dedi...

Kayseri Büyükşehir'den inşaatların ruhsat sorunu için önemli karar!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaatların ruhsat sorunu ve bu sorun nedeniyle elektrik ve su aboneliğinde yaşanan problemlerin çözümü için önemli bir karar aldıklarını açıkladı.

İlçe ilçe yarım kalan inşaatlar tespit ediliyor!

Kağıthane’de çöken bina ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. İlçe ilçe yarım kalan inşaatlar ve risk oluşturan istinat duvarları tespit ediliyor. Yapılacak tespitler sonrası duvar güçlendirme ya da çukur doldurma çalışmaları başlayacak.

Rusyada inşaatlar askıya alınır Haberi

Rusyada inşaatlar askıya alınır

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Rusya krizinin müteahhitlik sektörünü olumsuz etkileyeceğine dikkat çekti. Türk müteahhitlerin Rusya’da önemli projeler üstlendiğini belirten Yenigün, “Rusya’daki durum hem müteahhitlik hem de turizm sektörüne zarar verir. Bankalar mevcut durumda kredi vermeyeceği için Türk inşaat şirketleri projelerini askıya alır. Şirketler öz sermayeleri ile yeni bir işe başlamaya çekinir” dedi. 


Rusya, Ukrayna ve Türkmenistan’da toplam 3.3 milyar değerinde 30 proje geliştiren Ant Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay ise şunları söyledi: 


“Ant Yapı olarak uzun yıllardır Rusya’da taahhüt işleri yürütüyoruz. 1999 yılında Rusya’nın yaşadığı büyük ekonomik krizde yine projeler yapıyorduk. Rusya’nın şu an yaşadığı piyasa şartlarından dolayı işlerde ve yeni yatırım planlarında mutlaka azalma olacak. Ancak Ant Yapı olarak oradaki işlerimizi, belli bir noktaya geldiği için ve...