28 / 08 / 2024

rüzgar enerjisi santrali kurulumu petkim

rüzgar enerjisi santrali kurulumu petkim

Petkim Petrokimya Holding A.Ş.'den yapılan açıklamada Alstom İspanya ve Alstom Türkiye'den oluşan konsorsiyumun 51 MW kapasiteye sahip Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) kuracağı bildirildi...

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'nin rüzgar enerjisi sektörü Almanya'da tanıtılacak!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Derneği (TÜREB) tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında rüzgar enerjisi sektörünün çeşitli alanlarında Türkiye'de faaliyet gösteren 30 Türk firması WindEnergy Hamburg konferans ve fuarında tanıtılacak.

Fabrikalar rüzgar ve güneş enerjisine odaklandı! Kendini 2 yılda amorti ediyor!

Fabrikaların yeni gözdesi rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları oldu. Üretilen enerjiyi satarak iki senede kendini amorti etmesi de fabrika sahiplerini cezbeden detaylar arasında yer alıyor.

Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü 7 bin 615 megavata ulaştı!

Türkiye'de yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık rüzgar enerjisi santrali devreye alındı. Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü bu yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık santralin işletmeye alınması ile 7 bin 615 megavata ulaştı.

Akfen rüzgara 1,6 milyar lira yatıracak!

Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ, Çanakkale ve Denizli'de inşa edeceği dört rüzgar enerjisi santrali için 1,6 milyar liralık yatırım gerçekleştirecek. 

Çılgın projeler rüzgarın yönünü değiştirdi!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı Ataseven . Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi projeler nedeniyle bölgedeki bazı rüzgar santralların taşındığını ifade etti. 

Ekore Rüzgar Enerjisi Anonim Şirketi kuruldu!

Ekore Rüzgar Enerjisi Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile 15 Aralık 2017'de Selçuk Karaaslan tarafındankuruldu.

İzmir Kozbeyli Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Foça Kozbeyli Rüzgar Enerji Santrali'ne ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı...

Bergama Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş santrali imar planı askıda!

İzmir Bergama ilçesine bağlı Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş Enerji Santralleri amacıyla hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı...

Afyon Dinar RES, 235 bin konutun elektriğini karşılayacak!

Türkiye'nin ikinci büyük rüzgar enerjisi santrali Dinar RES tamamlandı. Afyon'da hayata geçirilen Dinar RES, yılda 564 milyon kilovatsaat elektrik üretilerek, 235 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Türkiye rüzgar enerjisi santralinde Avrupa liginde!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, "Türkiye, geçen yıl bin 387 megavatlık santralin işletmeye alınmasıyla birlikte Avrupa'da en fazla rüzgar kapasitesini devreye alan üçüncü ülke oldu." dedi.

Türkiye'nin 2023 hedefi 20 bin MW rüzgar enerjisi üretmek!

Almanya'nın liman kenti Hamburg'da, "Hamburg Rüzgar Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı ve Avrupa Rüzgar Konferansı" Almanya Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel'in de katılımıyla gerçekleştirildi.

Çorum'da 22 milyon liralık RES yapılıyor!

Çorum Belediyesi tarafından 2013 yılından beri çalışmaları yürütülen Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) projesi için Çorum Belediyesi ve ilgili firma yetkilileri ile protokol imzalandı.

rüzgar enerjisi santrali kurulumu petkim Haberi

rüzgar enerjisi santrali kurulumu petkim


Petkim tarafından yapılan açıklama şöyle:


28/03/2014 tarihinde ALSTOM RENOVABLES ESPANA SLU (Alstom İspanya) ve ALSTOM Power ve Ulaşım A.Ş ' den (Alstom Türkiye) oluşan konsorsiyumla, şirketimize 51 MW kapasiteye sahip Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) kurulması için, temel ve detay mühendislik, ekipman/malzeme tedariki, inşaat ve elektrik işleri, montaj ve devreye alma işlerinin yaklaşık 55 Milyon Euro karşılığında yapılması konusunda sözleşme imzalanmıştır. Bu santralle yaklaşık yıllık 200 GWh elektrik üretilmesi öngörülmektedir.


Sözleşme kapsamında RES'in 27 MW'lık ilk fazının 2015 yılında, 24 MW'lık ikinci fazının 2016 yılında devreye alınması planlanmaktadır. Mevcut RES lisansımız 25 MW'lık olup lisansımızın 51 MW olarak tadili için EPDK'dan izin...