05 / 05 / 2024

ruzya soçi otel

ruzya soçi otel

Gelecek hafta başlayacak 2014 Kış Olimpiyatları'na 50 milyar dolar harcayan Rusya, Soçi'de zamanında bitmeyen 10 otelin tasarım ve yapımında Türk şirketlerine güvendi. Şirketler otelleri açılışa yetiştirdi

CHP'li Cumhur Uzun'dan İnceleme Komisyonu'na çağrı: 'Bodrum'a ihanet etmeyin'

CHP 28. Dönem Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da ortağı olduğu şirketin inşa edeceği otel projesi için İnceleme Değerlendirme Komisyonu'na çağrı yaptı.

Putin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından ‘Türkiye ile olumlu adımlar atacağız’ mesajı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, Soçi’de bir araya geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Karadeniz Tahıl Anlaşması yönelik görüşmelere açık olduğunu ifade etti.

Bağcılar'a 240 odalı yeni otel geliyor!

Gemini Makina İnşaat, Bağcılar'da 240 odalı otel inşa edecek. Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin sona erdiği otel projesi 355 milyon 19 bin TL'ye mal olacak.

Fenerbahçe'nin eski başkanı Ali Şen oğluna otel arazisi hediye etti!

Sabah Gazetesi köşe yazarı Bülent Cankurt, bugünkü yazısında Ali Şen'in oğluna hediye ettiği otel arazisini ve detaylarını  kaleme aldı.

Bodrum'da Kovid-19 hareketliliği! Otel açılışları hızlandı!

‘Güvenli tatil’ ile 2020 turizm sezonunda dünya turistlerinin uğrak merkezi olan Bodrum, yeni sezona da hızlı giriyor. Bodrum, dünya markaları arasında yerini güçlendirirken, salgın etkisiyle yaşam 12 aya çıkıyor.

Van'da yüzen otel projesine onay geldi!

Van Edremit Belediyesi'nin turizmi canlandırmak için hayata geçireceği otel projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda onay geldi. 

Güray Gayrimenkul'den Esenyurt'a yeni otel!

Güray Gayrimenkul Geliştirme İnşaat A.Ş, Esenyurt Koza Mahallesi'nde hayata geçireceği otel yatırımı için düğmeye bastı.

Sultanahmet Soğuk Çeşme’de konaklar otel oldu!

Dorak Holding, Sultanahmet’te büyük bir projeye imza attı. Soğuk Çeşme Sokağı’ndaki konakların işletim hakkını Turing’den alan holding, otel zinciri Hilton ile iş birliğine giderek tesisi Hagia Sofia Mansions Curio Collection by Hilton markası ile hizmete açtı...

Güney Kore, Kuzey Kore'nin yıkmak istediği tesisleri denetlemek istiyor!

Güney Kore, Kuzey Kore'nin Kumgang Dağı'nda inşa ettiği fakat Pyongyang yönetiminin yıkmak istediği otel ve turistik tesisleri tetkik için heyet gönderme önerisinde bulundu...

Norveç'te yer çekimine meydan okuyan otel! 

Norveç'te planlarını Türk mimar Hayri Atak'ın çizdiği otel için tartışmalar devam ediyor. 

Moskova ikinci el konut fiyatlarında sınıfta kaldı!

Rusya'nın ünlü tatil beldeleri arasında yer alan Soçi ve Gelencik, son 5 yılda ülkede ikinci el konut fiyatlarının en çok arttığı yerler oldu, Moskova ise ikinci el konut fiyatlarında sınıfta kaldı.

Torunlar GYO Kemankeş otel projesinin yapı ruhsatını aldı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Kemankeş Karamustafapaşa Mahallesi'nde inşa edeceği otel projesinin yapı ruhsatını aldı...

İdlib'de iki belde 'yıkılmış kent' ilan edildi!

Suriye için yapılan Astana anlaşmalarına göre "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" içinde, Soçi mutabakatına göre de silahsızlandırılmış alanda bulunan iki belde, "yıkılmış kent" olarak ilan edildi.

ruzya soçi otel Haberi

ruzya soçi otel

Gelecek hafta başlayacak 2014 Kış Olimpiyatları'na 50 milyar dolar harcayan Rusya, Soçi'de zamanında bitmeyen 10 otelin tasarım ve yapımında Türk şirketlerine güvendi. Şirketler otelleri açılışa yetiştirdi


7Şubat'ta Soçi kentinde başlayacak 2014 Kış Olimpiyatları için yaklaşık 50 milyar dolarlık harcama yapan Rusya'nın konaklama tesisleri Türkler sayesinde tam zamanında yetişti. 


Olimpiyatlarda sporcuların ve misafirlerin konaklayacakları 10 otelin mimarlık ve inşaat çalışmasını Türk firmalar hayata geçirdi. 

Buna göre Rusların daha önce düzenledikleri otel tasarım ve yapım ihalelerini yerli firmalar zamanında yeti ştiremeyince, hükümet ihaleleri yenileme yoluna gitti. Bu süreçte Türk firmaları öne çıktı. Otellerin mimari tasarım ihalesini geçen yıl alan Türk firması Arketipo Design, normal şartlarda 4 yıl sürmesi gereken tasarım sürecini 16 ayda bitirerek Olimpiyatlara yetiştirdi. 

Diğer yandan da Koray İnşaat, Hazinedaroğlu, Yapı Merkezi ve...