10 / 05 / 2024

saathane meydanı esnafının kentsel dönüşüme açtığı davada son durum

saathane meydanı esnafının kentsel dönüşüme açtığı davada son durum

Samsun Saathane Meydanı Esnafları Temsil Heyeti Sözcüsü Yücel Türe, Büyükşehir Samsun Belediyesi'nin Saathane Meydanı'nda uygulamayı planladığı kentsel dönüşüm projesine karşı açtıkları davada mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı...

Halk otobüsü esnafının gelir desteği artıyor: Bakan Göktaş tek tek açıkladı! Özel halk otobüsleri de yararlanacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, halk otobüslerinin her ayın 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıma kararı ile ilgili konuştu, "Esnafımızın mağduriyetini göz önüne alarak gelir desteğinin iyileştirilmesine ilişkin artış ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Esnaf, Babalar Günü'nde 20 milyar lira ciro bekliyor!

Babalar Günü'nün gelmesiyle alışveriş hareketliği başladı. Esnafın bu kapsamda beklediği ciro ise 20 milyar lira.

Anneler Günü'nde esnafın beklentisi 25 milyar lira ciro!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Genel Başkanı Palandöken, esnafın bu sene Anneler Günü alışverişlerinden 25 milyar lira ciro beklentisi olduğunu ifade etti.

Pazar esnafının omuzlarındaki vergi yükü azaltılıyor! Bu haber vatandaşa da yarayacak! Fiyatlar düşüyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazar esnafını gelir vergisinden istisna tutacak düzenlemeyi kamuoyuna duyurdu. Böylece esnafın omuzlarındaki vergi yükü azaltılmış olacak. Peki pazar fiyatları düşecek mi?

Deprem bölgesinde ekmek aslanın ağzında! Esnaf feryat etmeye başladı

Zelzelenin ardından harabeye dönen bölge de esnaf en çok etkilenenler arasındaydı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 2023'ün Ocak ve Şubat aylarında 23 bin 592 esnafın iflas ettiğini belirtti.

Depremzede esnafın kredi borcuna faizsiz 6 ay erteleme kararı! İşte detaylar

Deprem bölgesindeki esnafın Halk Bankası'na olan kredi borçlarının 6 ay ertelendiği açıklandı. Ertelemeden kaynaklı faizi Hazine karşılamış olacak.

Esnafın yüzünü güldürecek 35 milyarlık kredi fırsatı! Başvurular başladı..

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi verilen ve daha sonra Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin detaylarını açıkladığı 60 milyar liralık KGF destek paketleri için başvurular alınmaya başlandı. Destek paketleri sayesinde esnafın yüzü gülecek...

İş GYO Tuzla Meydan Çarşı'nın değeri ne kadar?

İş GYO Tuzla Meydan Çarşı içerisinde yer alan 39 adet taşınmazın toplam bedeli 31 milyon 675 bin TL olarak belirlenirken  KDV dahil 37 milyon 376 bin 500 TL değer takdir edildi.

İzmirli esnafın kira tepkisi!

Tarım, turizm ve ticaretiyle Türkiye'nin 3'üncü büyük kenti olan İzmir, Kovid-19 salgını sürecinde zor günler yaşarken birçok sektörde önemli değişiklikler meydana geldi. Çok sayıda dükkan ve iş yeri sahibi kepenk indirdi. Esnaf, kiralardan şikayetçi oldu.

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler ön başvuruları bugün sona eriyor!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından inşa edilen Tuzla Meydan Evler projesinde ön başvuru süreci bugün sona eriyor. Proje için ön başvuru süreci bugün saat 17:00'de bitecek...

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler ön başvuruları yarın sona eriyor!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından inşa edilen Tuzla Meydan Evler projesinde ön başvuru süreci yarın sona eriyor. Proje için ön başvuru süreci yarın saat 14:00'te bitecek...

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler ön başvuruları için son 3 gün!

KİPTAŞ tarafından hayata geçirilen Tuzla Meydan Evler projesi için sayılı günler kaldı. Projede ön başvuru süreci 14 Haziran saat 14:00'te sona eriyor. 

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler ön başvuruları için son 5 gün!

KİPTAŞ tarafından Tuzla'da hayata geçirilen Meydan Evler Projesi için ön başvuru süreci son 5 gün. Başvurular 14 Haziran tarihinde sona eriyor. 

saathane meydanı esnafının kentsel dönüşüme açtığı davada son durum Haberi

saathane meydanı esnafının kentsel dönüşüme açtığı davada son durum


Samsun Saathane Meydanı Esnafları Temsil Heyeti Sözcüsü Yücel Türe, Büyükşehir Samsun Belediyesi'nin Saathane Meydanı'nda uygulamayı planladığı kentsel dönüşüm projesine karşı açtıkları davanın ikinci etabında mahkemenin ara karar niteliği taşıyan yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı. 


Samsun Saathane Meydanı Esnafları Temsil Heyeti Sözcüsü Yücel Türe yaptığı açıklamada, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Saathane Meydanı'nda uygulamayı planladığı ve dava açtıkları kentsel dönüşüm projesinin son durumu hakkında bilgi verdi. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı kentsel dönüşüm projesi için Saathane Meydanı'nda hayata geçirilen imar planına 260 mülk sahibinin imzasının bulunduğu dava açtıklarını hatırlatan Sözcü Türe, "Birinci etap niteliği taşıyan Bölge İdare Mahkemesi'ne açtığımız dava reddedildi. Bu davanın Danıştay aşaması devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi daha sonra imar planı kapsamında hayata geçirdiği uygulama imar planı ile mülk sahiplerinin arazilerinden yüzde...