05 / 05 / 2024

Saathane Meydanı yenileme

Saathane Meydanı yenileme

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan ve Samsun Büyükşehir Belediye'sinin katkılarıyla başlatılan Saathane Meydanı projesinin restorasyon çalışmaları başladı.

Konya Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ramazan Bayramı namazını Konya'daki tarihi Kapu Camisi'nde kıldı. Kurum, Konya'da devam eden Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi ve Mevlana Meydanı Yenileme ve Dönüşüm Projesi ile ilgili konuştu.

Samsun Saathane Meydanı Projesi’nde son durum ne? 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yapımı devam eden Saathane Meydanı Projesi hakkında açıklamada bulundu. 

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafında estetiği bozan binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Konya'da 6 bin 950 konut inşa ediliyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, Konya'da Mevla  Mevlana Meydanı Yenileme ve Dönüşüm Projesi kapsamındaki temel atma töreninde yaptığı konuşmada Konya'nın 14 ilçesinde 6 bin 950 konut inşa edildiğini açıkladı. 

Konya Mevlana'da 19 bin 750 metrekarelik alan dönüşüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Mevlana Meydanı Yenileme ve Dönüşüm Projesi kapsamında 19 bin 750 metrekarelik bir alanda dönüşüm yapıldığını belirtti.

Sakarya Unkapanı Meydanı projesinin temeli atıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Unkapanı Meydanı’nda başlattığı yenileme projesinin temeli atma töreni gerçekleşti. 

Samsun Saathane Meydanı'ndaki restorasyon çalışmaları tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon ve onarım çalışmaları devam eden Samsun Saathane Meydanı'nda incelemelerde bulundu.

Diyarbakır Dağkapı meydanına kentsel yenileme projesi!

Diyarbakır'daki Dağkapı Meydanı, 'kentsel yenileme projesi' ile yenişlenecek. Proje kapsamında Dilan sineması kültür merkezi haline getirilecek...

Samsun'daki 511 yıllık Taşhan için son rötuşlar!

Samsun İlkadım Saathane Meydanı'nda bulunan 511 yıllık tarihi Taşhan'da restorasyon çalışmalarını sona geldi. Çalışmaların Temmuz ayının ortalarına doğru bitmesi planlanıyor.

Sakarya Demokrasi Meydanı kente yeni bir soluk kazandıracak!

Demokrasi Meydanı’nda devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Şehrin vitrininde yenileme çalışmalarımız hızla, Demokrasi Meydanı kente yeni bir soluk kazandıracak” dedi.

Sakarya Demokrasi Meydanı’ndaki kazı çalışmaları tamamlanıyor!

Demokrasi Meydanı’nda devam eden yenileme çalışmalarını yerinde denetleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Kazı çalışmalarımızın yüzde 90’ını tamamladık. Yeni projeyle meydandaki kot farkını ortadan kaldıracağız.” dedi.

Sakarya Demokrasi Meydanı yenileniyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptığı açıklamada şehrin buluşma noktası olan Demokrasi Meydanı’nda yenileme çalışmalarının başladığını müjdeledi.

Sakarya Demokrasi Meydanı'nda yenileme çalışmaları başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Demokrasi Meydanı’nda yenileme çalışmalarının gelecek hafta içerisinde başlayacağını müjdeledi.

Saathane Meydanı yenileme Haberi

Saathane Meydanı yenileme

Tarihi Taşhan, Şifa Hamamı, Süleyman Paşa Medresesi ve Camii'ni içine alan Saathane Meydanı restorasyon projesi, Taşhan'ın restorasyon çalışmalarıyla başladı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün yürüttüğü restorasyon çalışmaları kapsamında Süleyman Paşa Medresesi ve Camii'nin ise proje ihaleleri bitti ve yakında buralarda da restorasyon çalışmalarına başlanacak. Proje kapsamında yer alan Şifa Hamamı'nın da daha sonra ihalesi yapılacak. Bununla birlikte Saathane Meydanı'nda yer alan Taşhan, Şifa Hamamı, Süleyman Paşa Medresesi ve Camii'nin restorasyon çalışmalarının 2017 yılı içinde bitirilmesi planlanıyor. 


Samsun...