04 / 05 / 2024

Şaban Cengiz kim

Şaban Cengiz kim

Cengiz Holding'in kurucusu Hacı (Sultan) Şaban Cengiz 20 Mart 2014 tarihinde (dün) vefat etti. Peki, Şaban Cengiz kimdir? Şaban Cengiz, yaşamı boyunca hangi işlere imza attı?

İskan raporunu kim alır?

İskan raporu binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten, Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir belgedir. İskan raporu için gerekli belgeler nelerdir? Peki, iskan raporunu kim alır?

Tapuda alım satım harcını kim öder?

Tapu dairelerinde verilen hizmete karşılık olarak bazı masrafların ödenmesi gerekiyor. Tapu alım satım harcı her yıl yenileniyor. Peki, bu alım satım harcını kim öder?

Uygulama imar planını kim yapar?

Uygulama imar planları haritalar üzerine kadastral durumu işlenmiş yapı adalarını ve çeşitli bölgeleri ayrıntıları ile gösterir. Uygulama İmar planı nasıl yapılır? Uygulama İmar planını kim yapar?

Cengiz Varol kimdir?

Giresun Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cengiz Varol kimdir? Cengiz Varol, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Cengiz Varol, ne zamandan beri Giresun Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü?

Cengiz İnşaat kimin?

2013 yılı vergilendirme dönemi Kurumlar Vergisi beyanları kapsamında Türkiye genelinde en yüksek beyanda bulunanlar listesinde 49. sırada yer alan Cengiz İnşaat kimin? Cengiz İnşaat ne zaman kuruldu?

Tapu masraflarını kim öder 2014?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde gerekli olan birtakım belgelerin temin edilerek, tapu dairesine gidilmesi ve hesaplanan tapu masraflarının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu masraflarını kim öder 2014?

Cengiz Aytmatov anıtı açıldı!

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Batıkent'te bir caddeye Kırgız Yazar olan Cengiz Aytmatov'un adının verilmesi ve de anıtının açılması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Cengiz Ergün: Manisa için yeni imar planı hazırlanmalı!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi, Mayıs ayı toplantısının üçüncü oturumunu yaptı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, çalışmaların bir an önce başlaması gerektiğini söyledi. Teklif; AK Partili. MHP'li ve CHP'li meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi

Ahmet Cengiz kimdir?

Mardin Valisi Ahmet Cengiz kimdir? Mardin Valisi Ahmet Cengiz, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Ahmet Cengiz, ne zamandan beri vali olarak hizmet veriyor? İşte Ahmet Cengiz..

Apartman işletme projesini kim hazırlar?

Apartman işletme projesi Kat Mülkiyeti Birliği‘nin bütçesi olarak tanımlanıyor. Kat malikleri kurulunca kabul edilmiş işletme projesi yoksa, apartman işletme projesini kim hazırlar? İşte sorunuzun yanıtı...

Apartmanın boyasını kim öder?

Kanunda yer alan madde 19 gereğince kat maliklerinin beşte dördünün olur vermesi ile birlikte apartmanın ortak alanlarında inşaat ve onarım gibi işler yapılabiliyor. Peki apartmanın boyasını kim öder?

Apartman yöneticisini kim seçer?

Apartmanda kat malikleri, yönetim için kendi aralarından veya dışardan bir kimseyi veya üç kişilik bir kurulu seçebiliyor. Peki, apartman yöneticisini kim seçer? Yönetici oybirliği ile mi yoksa oyçokluğu ile mi seçilir?

Asansör giderlerini kim öder?

Kanun gereğince kat malikleri, apartman işletme giderlerine eşit olarak; apartman demirbaş giderlerine ise kendi arsa payı oranında katılmak ile yükümlü oluyor. Peki, dairede kiracı olması halinde apartmanın asansör giderlerini kim öder?

Şaban Cengiz kim Haberi

Şaban Cengiz kim

Şaban Cengiz kimdir?

Cengiz Holding'in kurucusu Hacı (Sultan) Şaban Cengiz 20.03.2014 tarihinde vefat etti. Peki, Şaban Cengiz kimdir?


Rizeli İşadamları Mehmet ve Ekrem Cengiz'in babaları Şaban Cengiz'in cenazesi bugün öğle namazına müteakip Üsküdar İlçesi Altunizade Mahallesi Hacı Reşit Paşa Sokaktaki Hz. Ali Camiinden (Şehrizar Konakları Yanı) kaldırılıp Çengelköy’deki aile Mezarlığına defnedilecek. 


Cengiz Holding

Faaliyetlerine 1980 yılında inşaat sektörü ile başlayan, enerji, madencilik ve turizm gibi önemli sektörlerdeki yatırımları ile genişleyen ve büyüyen Cengiz Holding bugün 35 şirket ve iştiraki barındıran büyük bir ailedir. Grubun yıllık cirosu yaklaşık 4 milyar ABD dolarına ulaşmıştır.


Başlıca yatırımlarını inşaat alanında yapan Cengiz Holding, öncelikle karayolları, köprüler, tüneller, barajlar, limanlar, demiryolları, metro, havalimanları, boru hatları, enerji santralleri ve sanayi tesislerinin yapımını içeren alt yapı çalışmalarında yoğunlukla faaliyet göstermekle beraber,...