01 / 05 / 2024

sabancı çimento grubu

sabancı çimento grubu

Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Hakan Gürdal, yüzde 17 pay ile Türkiye'de en yüksek çimento üretim kapasitesine sahip olduklarını, bu yıl 300 milyon liralık yatırımla kapasiteyi daha da artıracaklarını söyledi.

Sabancı'dan Holcim-Lafarge ortaklığına büyük teklif!

Sabancı Çimento Grubu, dünyanın en büyük çimento şirketleri olan İsviçreli Holcim ve Fransız Lafarge'ın birleşmesinin ardından Avrupa'da satışa çıkardığı bazı varlıklar için teklif vermeyi planlıyor...

Sabancı Çimento Grubu, Doğu Anadolu'da fabrika açmak istiyor!

Sabancı Çimento Grubu Başkanı Mehmet Göçmen, Doğu Anadolu'da satılık fabrika olması halinde ilgilenebileceklerini belirtti...

Limak Çimento 14-15-16 Şubat'ta talep toplayacak!

Limak Şirketler Grubu’nun iştiraki Limak Doğu Anadolu Çimento'nun açıklanan halka arzında 14-15-16 Şubat 2024 tarihlerinde talep alınacağı açıklandı.

Soyak Holding, çimento şirketini Ankaralı Caba Grubu'na satıyor!

Türkiye’nin en önemli inşaat şirketleri arasında yer alan iki şirket, önemli bir satın almaya imza atıyor. Paylaşılan detaylara göre. Soyak Holding, çimento şirketini Ankaralı Caba’ya satıyor.

Sabancı Holding'den dev satış

Sabancı Holding'in iştiraki Çimsa, Kayseri ve Niğde Fabrikalarını 110 milyon Euro bedelle Fernas Şirketler Grubu’na satma kararı aldı. 

Sabancı Holding'ten sürpriz satış kararı! O fabrikaları elden çıkaracak

Konut sektöründe artan maliyetlere paralel olarak çimento sektöründe satışların düşmesi Sabancı Holding'e iki fabrikayı satma kararı aldırdı. Holding iştiraki Çimsa, Kayseri ve Niğde'deki çimento fabrikalarını satışa çıkardı. İşte detaylar...

SabancıDx çimento üretiminde tasarruf sağlayacak!

Dijital ve analitik şirket SabancıDx firmaların karbon salınımı stratejilerini destekleyen uçtan uca yazılım çözümü CDx’i duyurdu.

Sabancı Holding'ten yurt dışı çimento yatırımları için 87 milyon Euro sermayeli yeni şirket!

Hacı Ömer Sabancı Holding, Hollanda'da yerleşik 87 milyon euro sermayeli yeni bir şirket kurulmasına karar verildiğini açıkladı. 

Nuh Çimento tüm ticari ve finansal hedeflerine ulaştı!

Nuh Çimento Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Kamil Gökhan Bozkurt yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) rağmen ticari hedeflerine ulaştıklarını söyledi.

Sabancı Holding yurt dışı çimento yatırımlarını Hollanda'da tek çatıda topluyor!

Sabancı Topluluğu, yurt dışındaki beyaz çimento yatırımlarını Hollanda'da kuracağı yeni şirket CSC BV çatısında altında toplayacak.

Sabancı Holding Yapı Malzemeleri Grubu’nda görev değişiklikleri!

Sabancı Holding Yapı Malzemeleri Grubu’nda görevler değişti. Çimsa Genel Müdürlüğü’ne halen Akçansa Genel Müdürü olan Umut Zenar getirildi. Akçansa’nın Genel Müdürlüğü görevine ise, Kordsa’da Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Zeki Kanadıkırık atandı. 

Akçansa, çimento sektörünün en yüksek ihracat rakamına ulaştı!

Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşu olan Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, 2019 yılı finansal sonuçlarını yayınladı. Akçansa, 3.7 milyon ton ihracat ile Türkiye çimento sektörünün tarihi olarak en yüksek ihracat rakamı oldu. 

Nuh Çimento Grubu’nun ilgi alanı Avrupa ve Kuzey Amerika oldu!

Nuh Çimento Grubu CEO’su Gökhan Bozkurt: Pazar anlamında açılım sağlayacak coğrafyalarla ilgileniyoruz. Bu kapsamda Avrupa ve Kuzey Amerika ilgi alanımızda” diyor.

Sabancı Holding Çimento Grubu Cement Day'de buluştu!

Sabancı Holding Çimento Grubu, Akçansa ve Çimsa ile temsil ettikleri çimento sektöründe bulunan vizyon ve misyonunu iş ortaklarıyla paylaşmak için bu yıl ilk kez “Cement Day” isimli bir toplantıda bir araya geldi.

Sabancı Holding çimento sektöründe 50 yılı geride bıraktı!

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı Sabancı Topluluğu’nun çimento sektöründe 50 yılı tamamlaması dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

sabancı çimento grubu Haberi

sabancı çimento grubu

Sabancı Çimento Grubu'nun geçen yıl değerlendirmesi ve bu yıl hedefleri ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Gürdal, Türkiye'de büyüme, genç nüfus, kentsel dönüşüm ve mega altyapı projeleri çimento talebini desteklediğinin altım çizdi ve ekledi: "Geçen yıl çimento tüketiminde en ciddi artış yüzde 7.5 ile Karadeniz ve yüzde 5.3 ile Marmara Bölgesi'nde gerçekleşti. Marmara Bölgesinin çimento tüketiminin toplam içindeki payı yüzde 27 oldu." Geçen yıl Akçansa ve Çimsa'nın toplam cirosunun yüzde 16 artışla 2.5 milyar lira olduğunu belirten Gürdal, bu yıl ciroda yüzde 10-15 arası büyüme beklediklerini; üretimdeki artışın da buna paralel olmasını öngördüklerini ifade etti. Sabancı Holding Çimento Grubunun Türkiye'de yüzde 17lik payıyla en büyük kapasiteye sahip olduğunu kaydeden Gürdal, 2014'te Akçansa ve Çimsa'nın toplam karının ise 450 milyon...