06 / 05 / 2024

Sabuncubeli Tünel ihalesi

Sabuncubeli Tünel ihalesi

İzmir-Manisa arasındaki Sabuncubeli Tüneli inşaatında çalışmalar, yüklenici firma Kocoglu Şirketler Grubu'nun iflası sebebiyle gecen yılın Kasım ayında durdu. Yeni alıcı çıkmadığı için proje tekrar ihale edilemedi.

Trabzon Tünel Akvaryum projesinin ihalesi yapıldı!

Ortahisar Belediyesinin su altındaki canlıların tanıtılması ve bölge turizminde alternatif oluşturulması için hayata geçirilecek olan Tünel Akvaryum projesinin ihalesi yapıldı.

Trabzon Tünel Akvaryum'un ihalesi yapıldı!

Ortahisar Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan Tünel Akvaryum projesinin ihalesi yapıldı. İhaleye 9 firmadan teklif geldi...

Ortahisar Tünel Akvaryum Projesi'nin ihalesi yakında!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, katıldığı Muhtarlar Toplantısı'nda Tünel Akvaryum Projesi'nin 15 gün içinde ihaleye çıkacağını söyledi. 

Sabuncubeli Tünel inşaatına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Manisa'da yapımı devam eden Sabuncubeli Tünel inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı.

Sabuncubeli Tüneli'nin inşaatında son durum!

Sabuncubeli Tünelleri'nde, 350 işçi, dönt noktadan 24 saat çalışmalarını devam ettiriyor. Tünel inşaatının yüzde 59'luk bölümünün tamamlandığı, inşaatın sorunsuz devam ettiği açıklandı.

Sabuncubeli Tüneli'nin yarıya yakını tamamlandı!

İzmir ve Manisa'yı birbirine bağlayacak Sabuncubeli Tüneli'nin şantiyesini ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, tünel çalışmalarını inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

3 katlı tünel ihalesi yakında!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, İstanbul Boğazı'na yapılacak 3 katlı tünel için ihale dosyasının büyük oranda tamamlandığını belirtti. Bakan Bilgin şu bilgileri verdi...

Sabuncubeli Tüneli, Ocak 2018'de tamamlanacak!

2014 yılının Aralık ayı içerisinde yüklenici Koçoğlu Şirketler Grubu'nun iflas etmesi sebebiyle inşaat çalışmaları duran Sabuncubeli Tüneli, Kalyon İnşaatın işi devir almasıyla tünel inşaatında büyük bir ilerleme olduğu gözlendi.

Sabuncubeli Tüneli'nin inşaatı ne zaman tamamlanacak?

2014 yılının Aralık ayı içerisinde yüklenici Koçoğlu Şirketler Grubu'nun iflas etmesi sebebiyle inşaat çalışmaları duran Sabuncubeli Tüneli'nde, Kalyon İnşaat'ın işi devir almasıyla tünel inşaatında büyük bir ilerleme olduğu gözlendi.

Nihat Zeybekçi: Türkiye'nin her yerinde tünel yapılıyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Türkiye'nin her yerinde tünel yapıldığını söyleyerek, "Tünel denildiğinde gözümüzde büyürdü ama artık 5 bin metrelik tüneller Türkiyemiz için sıradan tüneller haline dönüşüyor" dedi.

Nihat Zeybekci Denizli Honaz'daki tünel inşaatını inceledi!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin her yerinde tünel yapıldığını söyleyerek, "Bir zamanlar tünel denildiğinde gözümüzde büyürdü, artık 5 bin metrelik tüneller, karayollarımız ve Türkiyemiz için sıradan tüneller haline yavaş yavaş dönüşüyor" dedi.

Mersin-Antalya sahil yolu tünel inşaatı ne zaman bitecek?

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin-Antalya Sahil Yolu Projesi kapsamında yapımı devam eden Aydıncık ilçesi sınırları içindeki tünel inşaatında incelemelerde bulundu.

2007 yılında Boğaz'a çift katlı tünel!

2007 yılında İstanbul'un iki yakasını, lastik tekerlekli araçların geçişi için denizin altından birbirine bağlayacak, 5.4 kilometre uzunluğunda, tüp tünel projesi, yap-işlet-devret modeli ile hayata geçirilecekmiş.

Sabuncubeli Tünel ihalesi Haberi

Sabuncubeli Tünel ihalesi

Manisa-İzmir arasını karayoluyla 15 dakikaya indirmek için 9 Eylül 2011'de yapımına başlanan, hükümetin çılgın projeleri arasında yer alan Sabuncubeli Tüneli'nde çalışmalar firmanın iflas etmesiyle 4 Kasım 2014'te tamamen durdu. İzmir için açıklanan '35 İzmir 35 Proje' arasında yer alan, yapımı devam ederken, yap-işlet-devret modeliyle ihaleyi alan Sabuncubeli AŞ'nin ana hissedarı Koçoglu Şirketler Grubu iflas etti. Tünelde çalışmalar 4 Kasım 2014'te durmasına rağmen yeni alıa çıkmadığı için tekrar ihale edilemedi. 




Kamu kaynaklarıyla tünelin yapılması için de henüz bir adım atılmadığı için çılgın projesi hayal kırıklığı oldu. Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürlügü'nden alınan bilgiye göre, yapıldığında Manisa-Izmir arasını karayoluyla 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tünelinin İzmir tarafında sol tüpte bin 416, sağ tüpte ise bin 341 metreye ulaşıldı. Tünelin Manisa tarafındaki giriş yapısında...