30 / 04 / 2024

Saçak seviyesi imar yönetmeliği

Saçak seviyesi imar yönetmeliği

Saçak seviyesi ile ilgili esaslar, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden belirlendi. Peki, saçak seviyesi nedir?

Eyüpsultan'ın saçak parsellerinde dönüşüm tam gaz: Öğretmenler Sitesi'nde 388 birim için temel atıldı!

Eyüpsultan'ın saçak parsellerinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Dün Öğretmenler Sitesi'nin, yerinde dönüşümle 388 birimden oluşan depreme dayanıklı ve modern bir yapıya kavuşması için temel atma töreni yapıldı. 

Eyüpsultan'da 6 bin 500 konutluk yerinde dönüşüm projesinin temeli yarın atılıyor!

Eyüpsultan'da saçak parseller olarak adlandırılan Akşemsettin, Çırçır, Yeşilpınar ve Karadolap Mahalleleri'nde bulunan 6 bin 500 konut için “Yerinde Dönüşüm” adıyla kentsel dönüşüm projesinin temeli yarın atılacak. 

Başakşehir imar uygulaması askıya çıktı!

İstanbul İli Başakşehir İlçesi Tatarcık Mahallesini de Kapsayan Özel Proje Alanına İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulaması askıya çıktı.

Saçak Enerji İnşaat Turizm Lojistik Ve Sağlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Saçak Enerji İnşaat Turizm Lojistik Ve Sağlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Bahçelievler'de 1 milyon 200 bin TL sermaye bedeli ile ARS Temizlik Hizmetleri İnşaat Sanayi ve Ticaret L., Bulut Mimarlık Mühendis İnşaat Turizm Taahhüt T., İştem Temizlik Hizmetleri Turizm ve İnşaat Sanayi

Başakşehir'deki TOKİ arazisinin imarı değiştirildi mi?

TOKİ kendi mülkiyetindeki 6 bin 300 metrekarelik parsel için imar planını değiştirdi. Başakşehir’deki TOKİ arazisi, “özel sağlık tesisi” alanı yapıldı.

OSB yatırımında yeni düzen! 5 aşamada değişen OSB algısı!

Kent merkezleri ile OSB’ler arasında kurulacak planlı ilişkiler, toplu taşıma olanaklarından yararlanmayı sağlayacak, kent imar planları OSB merkezli tasarlanacak. İşte 5 aşamada değişen OSB algısı....

Kartal Nas İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kartal Nas İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Nurullah Saçak tarafından kuruldu.

İzmir’de 2018'de 811 bin 453 kaçak yapı imar barışına başvurdu!

6.9’luk depremle sarsılan İzmir’de 2018 yılındaki “İmar Barışı”na rekor düzeyde başvuru yapılmıştu. Toplam 811 bin 453 başvurunun yapıldığı İzmir, nüfusa oranlandığında Türkiye’nin en yüksek kaçak yapı başvurusu yapılan kenti olmuştu.  

Muğla Gümüşlük'teki kaçak yapı imar affı sebebiyle yıkılamıyor!

Gümüşlük’te Antik Myndos Kenti içindeki betonarme yapıya ilişkin Mart ayında yıkım kararı alınmıştı. Fakat sahibinin imar affı kapsamında aldığı yapı kayıt belgesi yıkımı engel oluyor. 

Alibeyköy Uygulama İmar Plan Notu Değişikliği İBB Meclisi’nde onaylandı!

Eyüpsultan Alibeyköy'de saçak parseller olarak nitelendirilen, Akşemsettin, Çırçır, Yeşilpınar ve Karadolap mahallelerinde yer alan, 6 bin 500 konutu ve yaklaşık 30 bin kişiyi ilgilendiren yılların sorunu çözüme kavuşuyor. 

Çekmeköy imar planlarına akılcı çözümler gerekli!

Emlak komisyoncusu ve mülk bilirkişisi İsa Demir, Çekmeköy imar planları konusunu kaleme aldı. İşte Demir'in "Çekmeköy imar planlarına akılcı çözümler gerekli" başlıklı yazısı...

İmar kanunu teklifi Meclis'te!

AK Parti imar kanunu teklifini meclise sundu. İmar Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek teklif sonrası gelişmeleri anlattı...

İmarda devrim gibi düzenleme!

AK Parti imar alanında devrim niteliğinde değişiklikleri içeren teklifi Meclis’e sundu. Tekliften sahilde yaşayan vatandaşlara da müjde çıktı...

Saçak seviyesi imar yönetmeliği Haberi

Saçak seviyesi imar yönetmeliği

Saçak seviyesi, ile ilgili esaslar, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden belirlendi. Yönetmelik 1 Ekim itibari ile yürürlükte olacak.


Yönetmelik gereğince binaların son kat tavan döşemesi üst kotu, saçak seviyesi oluyor.


Parselin kot aldığı yolun eğiminden dolayı zemin kat taban kotunun kot alınan noktaya göre en fazla 3.50 metre yükseldiği noktalarda binalarda kademe yapılması mecburi oluyor.


Her kademenin kendi hizasındaki en düşük bordür kotundan itibaren yüksekliği en çok 3.50 metre olmak zorunda oluyor. Kademelendirme, kot aldığı noktaya göre olması gerekli saçak seviyesi dikkate alınarak üst katlarda da yapılıyor.


Kademelendirmede her kademe, cephe boyunca 4.50 metreden aşağı olamaz. Son kademenin 4.50 metreden az olması durumunda bir önceki kademe seviyesine uyuluyor. Ayrıca her kademedeki bina yüksekliği imar planı ile belirlenen saçak seviyesini geçemiyor.


Işıl Seren...