30 / 04 / 2024

sadece tarım için kullanılacak araziler

sadece tarım için kullanılacak araziler

Mutlak tarım araziler de tarım dışı amaçla kullanılamayacak araziler arasında yer alıyor. Peki diğer tarım dışı amaçla kullanılamayacak araziler nelerdir? İşte tarım dışı amaçla kullanılamayacak araziler...

Türkiye’den Avrupa'ya tarım işçisi gidecek! 100 bin TL üzeri maaş verilecek!

Günümüz şartlarında, Avrupa bölgesinde günlerdir çiftçilerin protestosu ile karşı karşıya olurken, yetişmiş iş gücüne ihtiyaç duyan Fransa, yaptığı açıklamada başka ülkelerden mevsimlik tarım işçisi almak için harekete geçtiğini duyurdu.

Altın ve gümüş için çok kuvvetli tahminler geldi, fiyat ve tarih verildi!

Yeni yıla iyi başlayan altın ve gümüş için dünyanın en önemli analistlerinden çok önemli yorumlar geldi. Analistler, altın ve gümüş için sadece yorum yapmakla kalmadı, fiyat da verdi. Peki bu sene bu kıymetli madenler için uzmanlar ne düşünüyor?

Adana'da tarım işçileri için Yaşam Merkezi inşa ediliyor!

Adana'da mevsimlik tarım işçileri için "Yaşam Merkezi" hayata geçiriliyor. Merkez tamamlanma aşamasına geldi.

Moldova’da yatırım için tarım arazisi kiralanabilir!

Moldova’da yatırım için cazip olabilecek en önemli sektör tarım ve tarıma dayalı sanayi olduğunu söyleyen Kişinev Büyükelçisi Hulusi Kılıç tarım arazilerinin kiralanabileceğini söyledi..

Mevsimlik tarım işçileri için geçici yerleşim alanları oluşturulacak!

Başbakanlık Genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Genelge ile mevsimlik tarım işçisi olarak çalışmak amacıyla bulundukları illerden başka illere giden vatandaşların ve ailelerinin bu süreçte yaşadığı sorunlar giderilecek.

Araplar Ordu'ya yatırım için geliyor!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Arabistan’dan gelen ziyaretçiler sadece turizm açısından değil, yatırım için de geliyor. ‘Ne yapabilirizin’ peşindeler.” dedi.

Halil Kocaer: Kaş Havaalanı sadece ulaşım için yapılmıyor!

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, ''Kaş merkezli imar planı yapılıyor. 2 yıldır yapılması planlanıyor. Adı var ama kendisi yok. Ortada sadece söylentiler var. Bu havaalanı yapılırsa, kaç kişi gelir? Havaalanı sadece ulaşım için yapılmıyor. Bunun stratejik önemi de vardır'' dedi.

TANAP çalışmalarında tarım için verimli topraklar saklanıyor!

TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, proje esnasında kazılan yerlerdeki tarım için verimli toprakları sakladıklarını söyledi..

Ergün Atalay: Tarım arazilerine inşaat yapılmaması için yasa çıkarılmalı!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay 22. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında, tarım arazilerine inşaat yapılmamasına ilişkin "20-30 sene sonra çok zorluk çekeriz. Bu konuda bir yasa çıkartılmasını istiyoruz" diye konuştu.

İşçi ölümleri Eylül ayında en çok tarım ve inşaatta oldu!

Eylül ayında en az 177 işçi, iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Bu yıl ölen işçilerin sayısı bin 317'ye ulaştı. Rapora göre, geçen ay en çok ölüm tarım ve inşaat işkollarında yaşandı.

Miras kalan tarla paylaşımı için son 3 gün!

2014 yılında Tarım Arazilerini Koruma Kanunu kapsamında yapılan değişikliklere göre, tarlalar miras kalsa da bölünerek intikal edilemiyor. 31 Ağustos'da sona erecek eski uygulama kapsamında miras kalan tarla paylaşımı için son 3 gün bulunuyor..

Bursa'nın tanıtımı için 200'ü aşkın seyahat acentesi toplanacak!

200'ü aşkın seyahat acentesi Bursa'nın tanıtımı için bir araya gelecek. Turizm sektörüne yönelik hizmet veren havayolu şirketleri, oteller ve seyahat acenteleri ile on-line işlem yapan kurum yöneticileri, 5 Aralık'ta Bursa'da toplanacak.

İntam'da dönüşüm için geri sayım başladı!

İntam'da dönüşüm için kollar sıvandı.Senelerdir çözüm bulunamayan İntam'da Büyükşehir Belediyesi hak sahipleriyle anlaşma sağlayarak projeyi oluşturdu, idari şartname ve sözleşme hazırlanarak yatırımcı ihalesine çıkıldı.

sadece tarım için kullanılacak araziler Haberi

sadece tarım için kullanılacak araziler

Tarım dışı amaçla kullanılamayacak araziler...

Tarım Arazilerinin Korunması ve Kullanılmasına Dair Yönetmelik kapsamında tarım dışı amaçla kullanılamayacak araziler açıklanıyor. Yönetmeliğe göre, mutlak tarım araziler de tarım dışı amaçla kullanılamayacak araziler arasında yer alıyor.


Tarım dışı amaçla kullanılamayacak araziler nelerdir?

Bu Yönetmeliğin 10, 11, 12 ve 14 üncü maddelerinde belirtilen istisnalar hariç olmak üzere, tarım dışı amaçlarla kullanılmaya tahsis edilemeyecek araziler şunlardır:

             

Mutlak tarım arazileri, özel ürün arazileri ve ekonomik olarak verim alınan veya halen ekonomik verim alınmasa bile gerekli bakım yapıldığında ekonomik verim alınabilecek olan dikili tarım arazileri ile sulu tarım arazileri,

            

Drenaj yetersizliği, taşlılık veya tuzluluk gibi sebeplerle marjinal tarım arazisi olan ancak ekonomik olarak ıslah edilmek suretiyle bu maddenin (a) bendinde...