17 / 05 / 2024

Sadıklar Apartmanı

Sadıklar Apartmanı

Ünlü mimar Emin Necip Uzman’ın 1945-47 arasında tasarladığı Sadıklar Apartmanı’nı satın alan inşaat firması, tescilli binayı depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Afet Yasası kapsamında yıkmayı planlıyor...

Moon Point Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Moon Point Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Alper Ergenç, Emin Sadıklar ve Kerem Çelik ortaklığında kuruldu.

Apartman gürültü yönetmeliği nedir? Apartmanda gürültü yapılması durumunda neler yapılır?

Apartman hayatı birçok insana göre kolay olsa da bazı zamanlar ciddi anlamda zor olabilir. Aynı binada yaşayanlar arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Bunlardan biri de gürültü… Apartman gürültü yönetmeliği de tam bu noktada özgürlük alanını işgal etmeyi engelliyor.

11 kişinin hayatını kaybettiği Yağcıoğlu Apartmanı davası sanıklarına hapis kararı!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde 11 kişinin yaşamını yitirdiği Yağcıoğlu Apartmanı davası sanıkları için hapis kararı verildi...

İzmir depreminde yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı sanıklarına 22.5 yıl hapis istemi!

İzmir'de meydana gelen deprem sırasında yıkılan ve 11 kişinin ölümüne sebep olan 7 kişinin ise yaralandığı Yağcıoğlu Apartmanı ile ilgili yargılanan sanıklar için 22.5 sene hapis cezası istendi.

Secret Otel Turizm Gıda Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Secret Otel Turizm Gıda Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Şişli’de  200  bin TL sermaye bedeli ile Emin Sadıklar Oğuz Karaca ve Yusuf  Soylu tarafından kuruldu.

Rıza Bey Apartmanı davası sanıklarından kağıt üzerinde imza savunması!

30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı davası sanıkları "kağıt üzerinde imza" savunması yaptı...

Yılmaz Erbek Apartmanı davasında erteleme kararı!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle 11 kişiye mezar olan  Yılmaz Erbek Apartmanı davasında sanıklar  hakim karşısına çıktı. Mahkemede erteleme kararı alındı.

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı davasında belediye görevlileri hakim karşısına çıktı!

Kartal’da, 2019'da Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesine ilişkin binanın ruhsatının alındığı tarihten çöktüğü güne kadar belediyede çalışan görevliler ilk defa hakim karşısına çıktı. Sanıklar çeşitli sebeplerle olaydan sorumlu olmadıklarını dile getirdi ve suçlamaları kabul etmedi.

Elazığ depreminde yıkılan Dilek Apartmanı'nın sorumluları hakim karşısına çıktı!

24 Ocak'ta meydana gelen Elazığ depreminde yıkılan ve 14 kişiye mezar olan Dilek Apartmanı'nın sorumluları hakim karşısında çıktı. Sanıklar hakkında 210'ar yıl hapis cezası istendi. 

Samsun'da apartmanın altından sokak geçiyor! 

Samsun'un İlkadım ilçesinde 5 katlı bir apartmanın altından sokak geçiyor. Sokağı gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemiyor. 

Mısır Apartmanı’nda müze heyecanı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Mehmet Akif Ersoy’un evini müze yapıyoruz” açıklamasından sonra dairenin bulunduğu Beyoğlu’ndaki Mısır Apartmanı’nda hazırlıklar başladı. 

Sadıklar Emlak Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sadıklar Emlak Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Selim Demir, Hasan Kaluç, Abdullaj Alshathrı ve Abdulaziz Alzayed ortaklığında kuruldu. 

Wish More Hotel Şişli'de iki yeni otel açacak!

Mardinli Özkök Ailesi, Şişli'deki Sadıklar Pasajı'nı satın alarak beşyıldızlı lüks bir otelin inşaatına başlarken, Harbiye'de de bir başka beş yıldızlı otel projesi üzerinde çalışıyor.

Sadıklar Apartmanı Haberi

Sadıklar Apartmanı



Şişli'de Cumhuriyet mimarisinin önemli örneklerinden Sadıklar Apartmanı, Afet Yasası kapsamında yıkılmak isteniyor. Kiracılar ise direnişte.


Ünlü mimar Emin Necip Uzman’ın 1945-47 arasında tasarladığı Sadıklar Apartmanı’nı satın alan inşaat firması, tescilli binayı depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Afet Yasası kapsamında yıkmayı planlıyor. Şişli Halaskârgazi Caddesi’nde Cumhuriyet dönemi konut mimarisinin önemli örneklerinden Sadıklar Apartmanı’nı geçen sene satın alan Özkök Şişli Proje İnşaat firması, kiracıların su ve doğalgazını keserek binayı 60 gün içinde tahliye etmelerini talep etti. 


Mimarlar binayı sahiplendi


Kiracıların çoğu binayı terk etti. Teğet Mimarlık ekibiyse binanın yıkılmasını engellemek için ofislerinden çıkmıyor. Teğet Mimarlık’ın ortaklarından Mimar Ertuğ Uçar, apartmanın 2012’deki başvuruları sayesinde ‘korunması gerekli kültür varlığı’ olarak tescillendiğini anlatarak “Kolayca güçlendirilebilecek bu değerli binanın yıkılmasının doğru olmadığını düşünüyoruz ve korunması için ofisimizi terk etmeyerek...