30 / 04 / 2024

safi Derince Limanı açıklaması

safi Derince Limanı açıklaması

Danıştay‘ın yürütmeyi durdurma kararı verdiği Derince Limanı ile ilgili Safi Holding’den açıklama geldi. Yapılan açıklamada kararın yatırımlara engel teşkil edecek bir karar olmadığını vurgulandı.

Hürriyet Kaplan: Safi Port Derince Limanı dolgu alanı projesi durduruldu!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan, Safi Holding'in limana yapacağı 400 bin metrekare dolguyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı bulunduğunu, buna rağmen dolgu çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Safi Port Derince Limanı ÇED toplantısına bekle

Safi Port’un yapacağı 400 metrekare dolgu alanı, rıhtım, dip taraması ve yeni otoyol bağlantısını içine alan ÇED toplantısı yapıldı. ÇED toplantısına beklenen ilgi olmadı.

Safi Port Derince Limanı ÇED toplantısı 23 Ağustos'ta!

Kocaeli Derince Limanın işletme hakkını kazanan Safi Port, Derince Limanında yapacağı genişletme çalışması için 23 Ağustos Salı günü Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde ÇED toplantısı yapılacak.

Kocaeli Derince Limanı'nda son durum!

Kocaeli Derince Limanı’nda mahkeme kararı sonrası kısa bir süre dolgu işlemi durdurulmuştu. Limanda Çevresel Etki Değerlendirmesi toplantısı yapılması gerekirken deniz dolgusu yeniden yapılmaya başlandı.

Derince Limanı 350 milyon dolarlık dev yatırımla büyüyecek!

GİRESUN’dan 1960’larda İstanbul’a göç eden Safi ailesi, işletme hakkını geçen yıl aldığı Derince Limanı’nı da 350 milyon dolarlık dev yatırımla 4 ila 6 kat büyütecek.

Kocaeli Safiport Derince depreme dayanıklı olacak!

Safiport Derince için deprem hareketinin ve etkilerinin belirlendiği bir rapor hazırlandı. Rapor doğrultusunda Safiport Derince depreme dayanıklı bir liman olacak

Rafael Escutia, Safiport Derince'yi tasarlıyor!

Barselona Limanı’nın tasarımcısı Rafael Escutia Safiport Derince ekibine katıldı. Multimodal bir liman olan Barselona Limanı’nı dizayn eden Escutia son olarak Safiport Derince’nin tasarım ve planlamasını yapıyor.

Kocaeli Derince'deki deniz doldurma projesine durdurma!

Kocaeli'deki "Safi Port Derince Limanı İlave Dolgu Yapımı ve Dip Tarama Projesi" için verilen "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir" kararının yürütmesi durduruldu.

Safi Holding'in Derince Limanı açıklaması!

Danıştay‘ın yürütmeyi durdurma kararı verdiği Derince Limanı ile ilgili Safi Holding’den açıklama geldi. Yapılan açıklamada kararın yatırımlara engel teşkil edecek bir karar olmadığını vurgulandı.

Kocaeli Derince Limanı'nda imar planı değişikliği durduruldu!

DANIŞTAY 6. Dairesi, 543 milyon dolara ihale edilen Kocaeli Derince Limanı’nın imar planı değişikliklerinin yürütmesini oybirliğiyle durdurdu. Peki imar planı değişikliği neden durduruldu?

Derince Belediye Meclisi Mart toplantısında Derince Limanı konuşuldu!

Derince Belediye Meclisi'nde CHP grubu, Derince Limanı'na yapılacak olan dolgunun bölgedeki trafik ve ekolojik dengeyi etkileyip etkilemeyeceğini sordu. CHP grubu, gündeme ilave edilmesi maksadıyla limanla ilgili iki yazılı önerge verdi.

Derince Limanı genişletme projesi protesto edildi!

CHP'liler, Derince Limanı'na yapılması planlanan dolgu ve genişletme projesini protesto etmek adına bir basın açıklaması yaptı. Tahsin Tarhan, "İlla bu projeyi yapacağız diyorsanız referanduma giderek bunu Derince halkına sormalısınız" dedi.

Haydar Akar'dan Derince Limanı açıklaması!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Derince Limanı hakkında düzenlediği basın toplantısında “ Derinceliler kendi problemine sahip çıkmıyor” dedi ve Cerratepe olayını örnek göstererek Derincelilerin sesinin yükselmesi gerektiğini vurguladı.

safi Derince Limanı açıklaması Haberi

safi Derince Limanı açıklaması

Safi Holding’den yapılan açıklama şu şekilde: Bilindiği gibi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Derince Limanı’nın özelleştirilmesine ilişkin yapılan ihaleden önce,20.12.2013 tarih, 2013/210 sayılı Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı ile “Liman Alanı, TCDD Alanı, Park, Otopark ve Yol” fonksiyonlarını belirleyen 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yayınlanmıştır. Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun 20.12.2013 tarih ve 2013/210 sayılı kararı ile onaylanan imar planları oluşturulurken,Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından 18 ayrı kuruluş ve ilgili Bakanlıklardan görüş talep edilmiş, ilgili kurumların görüşleri dikkate alınarak imar planı onaylanmıştır. Bu bağlamda da Derince Limanı’nın genişletilmesi de dahil olmak üzere tarafımızca yapılması planlanan genişletme çalışmaları, yapılan ihale sonucunda; 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümlerinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na tanıdığı yetki, Rekabet Kurulu’nun işletme hakkının devredilmesi işlemine izin verilmesine...