19 / 05 / 2024

Safranbolu müzeleri ziyaretçi 2014

Safranbolu müzeleri ziyaretçi 2014

Osmanlı döneminden miras kalan han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konaklara sahip, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan ilçedeki müzeleri, geçen yıl 92 bin 482 kişi ziyaret etti..

Kız Kulesi Ziyaretçi Karşılama Merkezi ve İskelesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Salacak Mahallesi, Kız Kulesi Ziyaretçi Karşılama Merkezi ve İskelesi 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı. 

Galataport İstanbul’dan 25 milyon ziyaretçi hedefi!

Doğuş Grubu ve Bilgili Holding’in hayata geçirdiği 1,7 milyar dolarlık yatırım tutarı olan Galataport İstanbul, gelecek ay 2’nci yılına giriyor. Dünyanın en önemli destinasyon projeleri arasında gösterilen Galataport İstanbul, ziyaretçi sayısını 25 milyona çıkarmayı amaçlıyor.

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin taşınmasında deprem ayrıntısı!

Topkapı Sarayı'nın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin ve eserlerin yer aldığı tarihi Darphane binalarının 2012'de İstanbul Valiliğince acil durum hazırlık projesi kapsamına dahil edildiği belirlendi. Taşınma haberlerinin ardından şimdi gündeme deprem riski geldi.

Emlakçılar ve Mali Müşavirler Derneği'nden Enver Dinçer'e ziyaret!

Emlakçılar ve Mali Müşavirler Derneği Başkanı Uğur Akbulut, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’i ziyaret etti.

Göbeklitepe Ziyaretçi Merkezi 8 Mart'ta açılıyor!

Göbeklitepe’de inşa edilen ziyaretçi merkezi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 8 Mart'ta açılacak.

Mirage Marina Bodrum'un örnek dairelerine ziyaretçi akını!

Değirmenler Mevkii'nde yapımına geçtiğimiz yıl başlayan Mirage Marina Bodrum projesinin örnek dairesine ziyaretçi akını...

MÜSİAD'tan Aksaray Müteahhitler Birliği'ne ziyaret!

MÜSİAD Aksaray Yönetimi, Aksaray Müteahhitler Birliği (AKMÜB) Başkanlık görevine seçilen Cüneyt Göktaş ve ekibini ziyaret etti.

Türkiye'nin ilk haritacılık müzesi ziyaretçilerini bekliyor!

Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında önemli rol oynayan "Sakarya Haritası"dan eski yıllarda harita yapımında kullanılan pergel ve sulu boya takımlarına kadar yüzlerce eserin sergilendiği Türkiye'nin ilk ve tek haritacılık müzesi ziyaretçilerini bekliyor.

Altındağ Müteahhitler Derneği'nden Veysel Tiryaki'ye ziyaret!

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağ Müteahhitler Derneği’ni ağırladı. Altındağ’daki değişimin ele alındığı görüşmede ilçeye kazandırılan yatırımlar üzerinde duruldu.

Domotex Turkey Halı Fuarı'ına 8 bin ziyaretçi katıldı!

Domotex Turkey Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'nı, 8 binden fazla profesyonel ziyaretçi gezdi. Kaplan, "Yatırım ve makine parkurlarının yenilenmesi sonucu üretim kapasitemiz 350 milyon metrekareye ulaştı" dedi.

Keçiören Müteahhitler Birliği, Zonguldak'taki Creavit'i ziyaret etti!

Creavit, Zonguldak Gökçebey’de bulunan Vitrifiye üretim tesislerinde, Cuma günü Keçiören Müteahhitler Birliği yönetimini ağırladı. Vitrifiye üretim süreçleri anlatıldıktan sonra botanik bahçede organize edilen öğle yemeği yenildi.

AVM'lerde ciro ve ziyaretçi yüzde 40 azaldı!

“Paniği ilk defa rakamlara yansımış haliyle gördük” diyen AYD Başkanı Belgü, Ankara ve İstanbul’da patlayan bombaların ardından hafta sonu AVM’lerin ziyaretçi ve cirolarında yüzde 30-40 düşüş olduğunu söyledi.

Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği'nden Hüseyin Ayaz’a ziyaret!

Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Zekai İren ve yönetimi Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ı ziyaret etti. İren, Yönetim Kurulu Üyelerini tanıtarak başladığı ziyarette, “İmarda Yapılaşma Şartları” konulu toplantıdan da kısaca bahsetti

Safranbolu müzeleri ziyaretçi 2014 Haberi

Safranbolu müzeleri ziyaretçi 2014

 Osmanlı döneminden miras kalan han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konaklara sahip Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki müzeler, 2014'te 92 bin 482 ziyaretçiyi ağırladı.


Osmanlı eserlerinin sergilendiği 18. yüzyılın başlarında yapılan 3 katlı, 10 odadan oluşan Kaymakamlar Müze Evi ile 1904-1906 yıllarında "kale" diye adlandırılan tepeye 3 katlı inşa edilen, uzun yıllar hükümet konağı olarak hizmet verdikten sonra müzeye çevrilen Kent Tarihi Müzesi ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.


18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarına ait madeni para, fotoğraflar ve çeşitli belgelerin sergilendiği, Osmanlı kültürünün orijinal eşya ve cansız mankenlerle yansıtıldığı müzeler, yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu.


Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzelerin özellikle son dönemlerde büyük ilgi gördüğünü söyledi.


İlçeyi "açık hava müzesi"ne benzeten Bulacak, "Geçen yıl Kent Tarihi Müzesi ve...