03 / 05 / 2024

Safranbolu müzeleri

Safranbolu müzeleri

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve "korumanın başkenti" olarak anılan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde iki olan müze sayısı yapılan restorasyonlarla 4'e çıkarılacak.

Safranbolu müzeleri geçen yıl 100 bine yakın ziyaretçi ağırladı!

Osmanlı döneminden miras kalan han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konaklara sahip, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan ilçedeki müzeleri, geçen yıl 92 bin 482 kişi ziyaret etti..

Milli Emlak Safranbolu'da 121 bin liraya dükkan satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Karabük ili, Safranbolu ilçesi Çeşme Mahallesi'ndeki dükkanı satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen dükkan satış ihalesi 28 Temmuz 2022 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Karabük Safranbolu için acele kamulaştırma kararı!

Karabük ili, Safranbolu ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Darphane Binaları ne olacak? İşte son durum!

Arkeoloji Müzeleri’nin depolarında yer alan eserlerden bir bölümünün Atatürk Havalimanı’na taşınacağı, taşınan eserler ile İstanbul'un her iki yakasında da depo müzeler yapılacağı belirtilmişti. Peki son durum ne?

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin taşınmasında deprem ayrıntısı!

Topkapı Sarayı'nın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin ve eserlerin yer aldığı tarihi Darphane binalarının 2012'de İstanbul Valiliğince acil durum hazırlık projesi kapsamına dahil edildiği belirlendi. Taşınma haberlerinin ardından şimdi gündeme deprem riski geldi.

Darphane Binaları'nda ofis yapılacak iddiası!

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde meydana gelen taşınma haberleri gündemden düşmüyor. Konuya ilişkin konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, müzelerden boşaltılan darphane binalarında Cumhurbaşkanlığı bürokratlarına ofis yapılacağını ileri sürdü.

Safranbolu Belediyesi'nden kiracılarına müjde! 

Safranbolu Belediyesi, Olağanüstü Meclis Toplantısı'nda belediyeye ait kiracıları sevindirecek kararlar aldı. 

New York Modern Sanat Müzesi 450 milyon dolarlık tadilatın ardından açıldı!

ABD’nin önde gelen sanat müzeleri arasında yer alan New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), yaklaşık 4 ay süren tadilat çalışmalarının ardından kapılarını açtı.

Safranbolu'da müze sayısı artacak!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve "korumanın başkenti" olarak anılan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde iki olan müze sayısı yapılan restorasyonlarla 4'e çıkarılacak.

TOKİ Safranbolu kurası 5 Nisan'da çekilecek!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Safranbolu Şube Başkanı Saim Tiryaki, Karabük Belen Mahallesi'nde yapım çalışmaları süren bin 144 konutun kura çekimine katılmak isteyenlerin başvuru yapmaları gerektiğini söyledi. 

Safranbolu'da tehlikeli yapılar yıkıldı!

Safranbolu Belediyesi tarafından yıkılma tehlikesi bulunan iki binanın yıkım işlemleri gerçekleştirildi. Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer konu hakkında açıklamalarda bulundu. 

Safranbolu'da 2. Abdülhamid'in yaptırdığı okul müzeye dönüştürülecek!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve Sultan 2. Abdülhamid tarafından 109 yıl önce yaptırılan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki okul binası restore edilerek eğitim müzesine dönüştürülecek.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnşaatı bittiğinde Türkiye’nin en modern müzeleri arasında yerini alacak" dedi.

Yeni arkeoloji müzeleri inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun ve Kütahya'da yapılacak yeni arkeoloji müzelerinin yakın zamanda temelini atacak .

Safranbolu müzeleri Haberi

Safranbolu müzeleri

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve "korumanın başkenti" unvanıyla anılan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, "kale" olarak bilinen tepeye 1904-1906 yıllarında Hükümet Konağı olarak inşa edilen, 19 Ocak 1976'da çıkan yangın sonucu kullanılmaz hale gelen ve daha sonra restore edilip 2007 yılında açılan Kent Tarihi Müzesi ile 19. yüzyılda yapılan, Kültür ve Turizm Bakanlığının "Safranbolu'nun Korunması ve Sağlıklaştırılması Projesi" kapsamında 1979 yılında kamulaştırılıp restore edilen Kaymakamlar Evi, müze olarak turistlere hizmet veriyor. 

İlçedeki müze sayısının artırılmasıyla başlatılan çalışmalarda, Kent Tarihi Müzesi ile Saat Kulesi ve tarihi cezaevi de Kültür ve Turizm Bakanlığına devredildi. Devredilen binalarla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacak restorasyon çalışması ile bu alanda etnografya ve arkeoloji müzeleri açılacak.

İlçede, Sultan 2. Abdülhamid tarafından 1909 yılında "rüştiye" olarak planlanan...