02 / 05 / 2024

Safranbolu Turizm Paydaşları Çalıştayı ne zaman

Safranbolu Turizm Paydaşları Çalıştayı ne zaman

Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gürbüz, Türkiye' nin son yıllardaki verilere göre turizm talebi açısından 6' ncı sırada yer aldığını söyledi...

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 7 Kasım 2023'te kapılarını ziyaretçilerine açacak

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 7-11 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek fuar, sektörün yerli ve yabancı paydaşlarını bir arada buluşturacak. İşte ayrıntılar...

Hisseli taşınmazda istenmeyen ortak paydaşlıktan nasıl çıkarılır?

Hisseli taşınmazlarda diğer paydaşlar için durumu çekilmez hale getiren paydaş mahkeme yoluyla paydaşlıktan çıkarılabilir. Bu durumda ortaklıktan çıkarılan hissedara 3 seçenek sunulur.

EYT'nin Meclis serüveni belli oldu! AK Parti takvimi açıkladı!

AK Parti EYT Meclis takvimini açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de EYT çalışmasıyla ilgili yaptığı yeni açıklamada, tüm paydaşların görüşlerini dikkate alarak çalışmaları yürüttüklerini vurguladı.

Zincir marketlerde kavga büyüyor! ŞOK Marketler'den şok açıklama!

Zincir marketler ve iktidar paydaşları arasındaki kavga zincir marketleri de birbirine düşürdü. ŞOK Marketler şok bir açıklama yaparak BİM yöneticisini istifaya davet etti.

İktidar ve BİM arasındaki kavga borsaya yansıdı, hisseler çakıldı, piyasa değeri eridi

Borsa İstanbul'da işlem gören BİM hisseleri yüzde 6'dan fazla düyerken şirketin piyasa değeri de büyük bir erime yaşandı. BİM'in patronunun iktidar paydaşlarıyla yaşadığı tartışma sonrasında sosyal medyada da boykot çağrıları yapılmıştı.

Beton 2023 Fuarı inşaat sektörünün yapı taşlarını buluşturacak!

Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en önemli fuar ve kongresine ev sahipliği yapacak olan “Beton 2023” sektörün tüm paydaşlarını aynı çatı altında toplayacak. İşte Beton 2023 ile ilgili ayrıntılar...

GYODER’den gayrimenkul sektörü için iki yeni proje! 25 Ekim'de açıklanacak! 

“Rota Yeniden Oluşturuluyor” mottosuyla 25 Ekim 2022 tarihinde Zorlu PSM’de gerçekleşecek 17. GYODER Gayrimenkul Zirvesi’nde GYODER’in sektör paydaşlarıyla beraber gerçekleştireceği iki yeni projeye ilişkin ayrıntılar da duyurulacak.

Emlak Kulübü Derneği kuruldu!

Emlak sektöründe mesleki anlamda faaliyet gösteren, gayrimenkul sektörüne  inanan ve içinde yer alan bütün paydaşları buluşturmak için yola çıkan “Emlak Kulübü Derneği “ resmen kuruldu.

Gayrimenkul profesyonelleri TÜGEM'de buluştu!

TÜGEM ticari network lansmanı yapıldı. TÜGEM Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan, "Ticari gayrimenkulün tüm paydaşlarını aynı çatı altında toplayarak, alanında uzmanlaşmış profesyonellerle, ticari gayrimenkulün geleceğine yön vermeyi hedefliyoruz" dedi.

Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi ZeroBuild Summit 23 Mart 2022'de! 

Sıfır enerji binalara dönüşümü desteklemek için bu yıl ikincisi düzenlenen ZeroBuild Türkiye’21 Sıfır Enerji Binalar Forumu 22-26 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Sektör paydaşları 23-26 Mart 2022’de ZeroBuild Summit etkinliğinde bir araya gelecek.

Kovid-19 salgınından sonra gayrimenkul sektörünü neler bekliyor?

Türkiye'deki gayrimenkul sektörü ve paydaşlarını buluşturan, kamu ve özel sektör iş birliğiyle sektörü daha ileriye götürmeye, küresel ekonomiye, dijital dönüşüme, gayrimenkulde sosyal etki ve şehirlere değinilen RE360 Gayrimenkul Buluşması, dün MIPIM Stratejik partnerliğiyle düzenlendi.

Umut Elazığ projesiyle mimaride ilkler hayata geçecek!

Sivil inisiyatif, akademi, mimar ve yerel yönetim paydaşlarını bir araya getiren “Umut-Elazığ” projesi, paydaşların çeşitliliğiyle ilkleri barındırıyor ve umut veriyor.

Kat irtifakı tapusu örneği 2021!

Kat irtifakı bir yapı yapılırken ya da yapımı planlanırken bina üstüne kat yapma iznini veren, o arsanın maliki veya paydaşları tarafından arsa payına bağlı olarak kurulan irtifak hakkıdır. İşte kat irtifakı tapusu örneği 2021...

Safranbolu Turizm Paydaşları Çalıştayı ne zaman Haberi

Safranbolu Turizm Paydaşları Çalıştayı ne zaman


Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gürbüz, Türkiye'nin son yıllardaki verilere göre turizm talebi açısından 6'ncı sırada yer aldığını söyledi.


Fakültede düzenlenen “Safranbolu Turizm Paydaşları Çalıştayı”nda konuşan Gürbüz, fakültenin bir yaşına girdiğini anlattı.


Çalıştayı 2. Abdülhamit döneminde inşa edilen binada yapmanın son derece anlamlı olduğunu kaydeden Gürbüz, şunları dile getirdi:


"Dünya turizm istatistiklerine göre 1 milyarın üzerinde insan seyahatte bulunmaktadır. Bu seyahatleri sonucunda da gittikleri ülkelere turizm girdisi sağlamaktadır. İster gelişmiş, ister gelişmekte olsun, ülkeler ayırt etmeksizin turizm sektörüne önemli hassasiyet göstermektedir. Dünya ölçeğine baktığımız zaman ilklerin içinde gelişmiş ülkeleri de görüyoruz. Fransa’yı, Amerika’yı, İspanya, İtalya’yı görüyoruz. Bu, demek değildir ki gelişmiş ekonomiler turizmin dışında kalıyor. Her ne kadar gelişmekte olan ülkelerin ekonomik girdileri için önem arz etse de...