27 / 09 / 2024

Paydaşlar arasında mülk satışının şartları! 

Paydaşlar arasında mülk satışının şartları! 

Tapu işlemleri ve miras paylaşımında yapılan değişikliklerin ardından, paydaşlar arasında mülk satışı ile ilgili detaylar merak konusu oldu. İşte paydaşlar arasında mülk satışının şartları...




Geçtiğimiz günlerde tapu işlemleri ve miras paylaşımında yapılan değişiklikler gündem oldu. Detaylara göre, eşit miras paylaşımı zorunluluğu kalktı, kardeşler arası miras paylaşımı düzenlendi. Ayrıca, hisseli tapularda da değişikliğe gidildi ve hisseli bir taşınmazın satışı için tüm hissedarların ortak kararı ve işlemlere doğrudan katılımı zorunlu kılındı. 

Bu gelişmenin ardından paydaşlar arasında mülk satışı ile ilgili detaylar merak konusu oldu.  

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu tarafından, https://x.com/eyupogluisikgor resmi X sosyal medya hesabından paydaşlar arasında satışın şartlarına ilişkin bir açıklama yapıldı. 

Söz konusu açıklamada "Paydaşlar Arasında Satışın Koşulları

Ortaklığa konu olan mal, paydaşlar arasında bölüşülemiyorsa veya malın önemli bir değer kaybı olmadan bölünmesi mümkün değilse, ya da malın bölünmesi durum ve koşullara uygun bulunmuyorsa, ortaklığın satış yoluyla giderilmesi gerekir.

Satış işleminin paydaşlar arasında gerçekleştirilmesi isteniyorsa, tüm paydaşların buna rıza göstermesi gerekmektedir. Tüm paydaşların rızası halinde mahkeme de bu yönde karar verecektir" ifadeleri yer aldı.

Paydaşlar arasında mülk satışının şartları! 

BİM'de salı günü Teksüt Tam Yağlı Taze Kaşar Peyniri 1000 gr 229 TL! Luna Kase Margarin Klasik 250 gr 20 TL!

Ticari gayrimenkullerdeki kira geliri artışı, satışları hızlandırdı!

Kiracılar dikkat! Tahliye talepli icra takibinde kira akdi sona erer mi?

Konut hesabı programı yenileniyor: Düşük gelirli vatandaşların konut birikimine yüzde 50 devlet desteği!


Geri Dön