15 / 05 / 2024

sağlık birimi zorunlu mu

sağlık birimi zorunlu mu

Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli, 500'den fazla yatağa sahip konaklama tesislerinde sağlık ünitesi kurmak zorunlu olacak. Konaklama tesisindeki sağlık ünitesi, şikayet halinde ve gerektiğinde il sağlık müdürlüğünce her zaman denetlenecek...

Türk Sağlık Sen'den İzmir Şehir Hastanesi çağrısı! En az 3 bin sağlık çalışanı için acil atama bekleniyor!

İzmir Şehir Hastanesi zorunlu görevlendirmelerle toplanan sağlık personelleri ile açılışı yapılırken, Türk Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, en az 3 bin sağlık çalışanının İzmir'e atanması talebinde bulundu.

Tapuda 65 yaş üstü için sağlık raporu zorunlu mu?

Tapuda ve resmi dairelerde satış ya da devir işlemi yapabilmek için 65 yaş üstü bireylerden aranan şartlar farklılık gösterir. Peki, 65 yaş üstü tapuda işlem yapabilir mi? 65 yaş üstü tapuda sağlık raporu zorunlu mu? İşte detaylar…

Tapuda sağlık raporu zorunlu mu? Kaç yaş üstüne, nasıl alınır?

Tapu devir işlemlerinde belli bir yaşın üstünde kişilerce yapılması halinde sağlık raporu istenebiliyor. Peki, tapuda sağlık raporu zorunlu mu? Nasıl alınır?

Kamu sağlık tesisleri ruhsatlandırılacak!

Türkiye'de özel sağlık kuruluşlarından sonra kamuya ait sağlık kuruluşlarının da ruhsatlandırılması zorunlu hale geliyor...

Uzmaniş Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Mühendislik Eğitim Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Uzmaniş Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Mühendislik Eğitim Danışmanlık Limited Şirketi Bülent Karahan ve Ali Kınıkoğlu ortaklığında 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Vekaletname için sağlık raporu zorunlu mu?

Sağlık raporu vekaletname, tapu ve nikah işlemleri için 65 yaş üstü kişilerden isteniyor. Ancak 2015 yılında, Adalet Bakanlığı tarafından bir karar alındı. Peki, vekaletname için sağlık raporu zorunlu mu? Değil mi?

Ankara Yenimahalle'de sağlık ocağı, park ve semt birimi açıldı!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, düzenlenen törenle Susuz Mahallesi’nde semt birimi, sağlık ocağı ve dev bir parkı hizmete açtı..

Konaklama tesislerinde sağlık ünitesi zorunlu olacak!

500 yataktan fazla yatağa sahip Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli konaklama tesislerinde, sağlık ünitesi kurulması zorunlu olacak. Özel hastane birden fazla konaklama tesisinde sağlık ünitesi açabilecek.

Tatil köylerine sağlık birimi kurulacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli, 500'den fazla yatağa sahip konaklama tesislerinde sağlık ünitesi kurmak zorunlu olacak. Konaklama tesisindeki sağlık ünitesi, şikayet halinde ve gerektiğinde il sağlık müdürlüğünce her zaman denetlenecek...

Sağlık Bakanlığı yeşil bina sertifikasını zorunlu kıldı!

Sağlık Bakanlığı’nın 200 yatak ve üzeri kapasitedeki tüm hastanelerde uluslararası yeşil bina sertifika sistemi olan LEED’i zorunlu hale getirmesiyle, yeşil binaların kapsamı genişliyor.

Dumankaya Miks'te eczane ve sağlık üniteleri ihalesi 17 Ekim'de!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen kuruluşlarından Dumankaya İnşaat’ın, Atakent bölgesinde hayatı canlandıran projesi Dumankaya Miks’te eczane ve sağlık ünitelerinin son etabı 17 Ekim 2012’de ihaleyle satışa sunulacak...

Dumankaya Miks projesinde eczane ve sağlık üniteleri satışta!

Dumankaya Miks Halkalı projesinde bölgenin en büyük hastanesine komşu eczane ve sağlık üniteleri satışa sunuluyor

Türkiye'nin ilk Sağlık Akademisi Burdur'da kuruldu!

Burdur'da, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan Sağlık Akademisi'nde yaklaşık 8 bin kişiye 28 sağlık konusunda eğitim verilecek.

sağlık birimi zorunlu mu Haberi

sağlık birimi zorunlu mu

Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli 500'den fazla yatağa sahip konaklama tesislerinde sağlık birimi kurulacak. Fizik tedavi ve rehabilitasyon, obeziteyle mücadele, diyabet ve ayaktan kanser tedavisi görenlere koruyucu ve destekleyici nitelikte birimler oluşturulabilecek.


Sağlık Bakanlığı, konaklama tesislerinde sunulacak sağlık hizmetleriyle ilgili yayımladığı genelgeye göre, konaklama tesisindeki sağlık ünitesi aynı ilde faaliyet gösteren bir özel hastaneye bağlı açılabilecek, bu ünitenin tüm faaliyetlerinden söz konusu hastane sorumlu olacak.


Bağımsız ünitelerse planlama kapsamında ve hekim sorumluluğunda kurulacak. Sağlık birimlerindeki hekimler tam veya kısmi zamanlı çalışacak. 


-Koruyucu ve destekleyici birimler planlama kapsamında kurulacak


Sağlık ünitelerinde, akut tedavisinin tamamlanması ve tesiste konaklaması kaydıyla fizik tedavi ve rehabilitasyon, obeziteyle mücadele, diyabet, diyaliz ve ayaktan kanser tedavisi görenlere yönelik koruyucu ve destekleyici birimler planlama kapsamında kurulacak. Tesisin bulunduğu ildeki özel hastaneler...