07 / 07 / 2024

şahinbeyde yeraltı turizmi

şahinbeyde yeraltı turizmi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kurtuluş savaşında yoğun bir şekilde kullanılan yeraltı mağara ve livasların turizme kazandırılması adına birbirleriyle olan bağlantı yollarının açılması için temizleme çalışmalarının başladığını söyledi.

Dünyanın en büyük yeraltı şehri ortaya çıkarılıyor!

Nevşehir'de kentsel dönüşüm sırasında tesadüfen keşfedilen en büyük yeraltı şehir için kazılar başladı. Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında tesbit edilen dünyanın en büyük yeraltı şehrinin ortaya çıkarılması için temizlik çalışmalarına başlandı.

Nevşehir'de çıkan yeraltı şehri temizlik çalışmaları başladı!

Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında ortaya çıkan yeraltı şehrinde temizlik çalışmalarına başlandı.

Çambaşı Kayak Tesisi turizmi canlandıracak!

Çambaşı Kayak Tesisi turizmi canlandıracak. Ordu'da yapımına 2012 yılında başlanan ve bu yıl tamamlanması planlanan Çambaşı Kayak Tesisi Projesi'nin, bölgenin kış turizmine katkı sağlaması bekleniyor.

Yusuf Ziya Yılmaz: Otel yatırımlarının kongre turizmi için önemi büyük!

Yapımı tamamlanan ve hizmet vermeye başlayacak olan Serra Otel'de düzenlenen kahvaltıya katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, otel yatırımlarının kongre turizmi için çok önemli olduğunu söyledi...

Doğa Turizmi Gelişme Planı hazırlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı. Türkiye'deki doğal güzellikleri turizme kazandırmak için uygulamaya koyduğu Doğa Turizmi Gelişme Planı çerçevesinde 81 ilde 527 doğa turizm alanı belirledi.

Sağlık sektörü turizmi konuştu!

Liv Hospital Ankara 'da düzenlenen "Sağlık Turizminde Stratejik Pazarlama Planlaması, Markalaşma ve Bilişim Uygulamaları" isimli panelde Sağlık Turizmi A 'dan Z 'ye masaya yatırıldı.

Trabzon İpekyolu Sağlık Turizmi Derneği toplantı yaptı!

Trabzon İpekyolu Sağlık Turizmi Derneği kurucu üyeleri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti. Trabzon’un bir sağlık merkezi olması için yapılması gereken çalışmalar konuşuldu...

Doğa Turizmi Paneli'nde turizm masaya yatırıldı!

DOGAKA desteği ile gerçekleşen Doğa Turizmi Paneli'nde konuşan DOGAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız; Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'tan oluşan Bölgeyi turizm için cazibe merkezi haline getirmek amacıyla çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Kongre turizmi 4 milyar dolara yaklaştı!

Dünya turizm gelirlerinin yüzde 30'luk kısmını elinde bulunduran son 10 yılda ciddi gelişme gösteren kongre, toplantı ve etkinlik turizmi, 26 milyar dolar olan Türkiye turizm gelirlerinin yüzde 15'lik kısmını oluşturuyor.

Etkinlik turizmi 4 milyar dolara dayandı!

10 yıl içerisinde dünyada adeta bir trend haline dönüşen kongre, toplantı ve etkinlik turizmi (MICE - Meeting - Incentive - Congress - Event), Türk firmalarının da ilgi odağı haline dönüştü.

Nevşehir'de yeraltı şehri heyecanı sürüyor!

Ahmet Tok, Nevşehir merkezde yeni ortaya çıkarılan ve 700 bin metrekarelik alanıyla dünyanın en büyüğü olduğu belirtilen yeraltı şehrinin bölge turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Ahmet Misbah Demircan: Yol çalışmaları turizmi geliştiriyor!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Karaköy bölgesinde gerçekleştirilen yol çalışmalarının turizmi geliştirdiğini söyledi.

1975 yılında Aksaray Yeraltı Çarşısı tamamen yanmış!

İstanbul Belediyesi tarafından 80 milyon liraya yaptırılan Aksaray Yeraltı Çarşısı, 1975 yılında tamamen yanmış. Üst geçit ise kullanılamaz hale gelmiş. Yangının zarar bilançosu ise 1 milyar lirayı bulmaktaymış.

şahinbeyde yeraltı turizmi Haberi

şahinbeyde yeraltı turizmi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kurtuluş savaşında yoğun bir şekilde kullanılan yeraltı mağara ve livasların turizme kazandırılması adına birbirleriyle olan bağlantı yollarının açılması için temizleme çalışmalarının başladığını söyledi.


Şekreküstü bölgesinde bulunan Savaş Müzesi altında bulunan mağaraların İhsan Bey cami ile olan bağlantısının açılması için yürütülen temizleme çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Tahmazoğlu, Gaziantep'teki tarihi dokunun yüzde 99''unun Şahinbey ilçesinde olduğunu belirterek, yapılan bu çalışmalar neticesinde yeraltı turizminin de önemli derecede canlanacağını ifade etti. Başkan Tahmazoğlu açıklamasında;"Şahinbey Belediyesi olarak tarihi dokunun gün yüzüne çıkartılması adına önemli çalışmalar yaptık. Bu kapsamda Şehreküstü bölgesinde 7 km'lik sokak sağlıklaştırma ve cephe yenileme çalışması yaptık. Tarihi Bostancı mektebi ve Gümrük han gibi önemli tarihi mekanlarımızı restore ederek, günümüze kazandırdık. Şehrimizin hem üstü hem de altı tarih....