03 / 09 / 2024

sahip ata kulleyesi tazminat

sahip ata kulleyesi tazminat

Konya Sahip Ata Külliyesi'ndeki 730 yıllık Selçuklu çinilerini tahrip etme suçlamasıyla yargılanan Gündağ Turizm İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi ve yöneticileri, 1 milyon 246 bin TL tazminat ödeyecek...

Medicana Ataşehir hizmete açıldı!

Tüm tıbbi branşlarda uzman sağlık profesyonellerine ve teknolojik altyapıya sahip dünya çapında bir hastane olması hedeflenen Medicana Ataşehir açıldı.

Ataşehir Modern Projesi inşaatını yarım bırakan firma 45 milyon TL tazminat aldı!

TMSF Ataşehir’de sahip olduğu arsaları Aksüs Yapı adlı şirkete Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı Sözleşmesiyle 2016'da verdi. Sayıştay, 2018'de yaptığı denetimde ihalesiz olarak seçilen yüklenicinin bu işi sonuçlandıramayacağının anlaşıldığını belirtti.

Tarihi 'mavi medrese' müzeye dönüştürülecek!

Sivas'taki Selçuklu Veziri Sahip Ata Fahreddin Ali tarafından inşa edilen 748 yıllık Gök Medrese, "Vakıflar Müzesi"ne dönüştürülecek.

Sinpaş Time Ataşehir konut fiyatları! 

Özgün mimari tasarımı, konumu,  benzersiz sosyal donatıları, ticari üniteleri günümüz şehir hayatındaki tüm beklentileri karşılayacak olan Sinpaş Time Ataşehir projesi 34 bin 517 metrekare arsa alanına sahip..

Konya Sahip Ata Katlı Otoparkı yıkılıyor!

Konya’nın en büyük Kentsel Dönüşüm projeleri arasında bulunan Şükran Mahallesi’nde ve Sahip Ata Katlı Otoparkında yıkım çalışmaları tam gaz devam ediyor.

İzmit Belediyesi'nden restorasyon atağı!

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit’in artık sadece sanayi şehri olarak anılmayacağını belirterek yok olmaya yüz tutan ata yadigarı eserlerimize sahip çıkmaya başladıklarını söyledi.

Ata GYO Lüleburgaz'daki arsasının yapı ruhsatını aldı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kırklareli Lüleburgaz Kocasinan Mahallesi'ndeki 145 ada ve 52 nolu parselde kayıtlı arsanın yapı ruhsatını aldı. Arsa 4 bin 388 metrekare alana sahip.

Emlak Konut, Ataşehir'deki eski genel müdürlük binasını sattı!

Emlak Konut Ataşehir'de bulunan eski genel müdürlük binasını sattı. 25 milyon 650 bin TL'ye satılan bina 3 bin 381 metrekare alan sahip.

DKY İnşaat ile Ergaz'dan Ataşehir'e karma proje!

Ergaz A.Ş. Genel Müdürü Abubekir Yağız ve DKY İnşaat Onursal Başkanı İbrahim Dumankaya, İstanbul Ataşehir’de 40 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak, yeni bir karma tip yaşam projesine imza attı.

Nidakule Ataşehir açık artırma ihalesi yarın!

Nidakule Ataşehir açık artırma ihalesi yarın yapılacak. Emlak Konut GYO güvencesine sahip projede geçici teminat bedelinin 100 bin TL ile 250 bin TL arasında olması planlanıyor.

Tahincioğlu Nidakule Ataşehir Dükkanları nerede?

Emlak Konut GYO güvencesine sahip Nidakule Ataşehir'de yer alan ticari birimler 19 Aralık 2015 Cumartesi günü açık artırma yöntemiyle satılacak. Peki Tahincioğlu Nidakule Ataşehir Dükkanları nerede?

Ataşehir'de arsa stoğu azaldı!

Dünyanın en fazla danışmana sahip en büyük gayrimenkul danışmanlık firması Keller Williams, son dönemde İstanbul'un en gözde ilçelerinden biri olan Ataşehir gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı.

Ataşehir'de firmalar kentsel dönüşüme yöneldi!

Dünyanın en fazla danışmana sahip en büyük gayrimenkul danışmanlık firması Keller Williams, son dönemde İstanbul’un en gözde ilçelerinden biri olan Ataşehir gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı.

sahip ata kulleyesi tazminat Haberi

sahip ata kulleyesi tazminat
Türkiye'de restorasyon sırasında birçok tarihî eses zarar görüyor. Sahip Ata Külliyesi de zarar gören tarihî mekânlardan birisi. 2005 yılındaki onarım, adeta faciayla sonuçlandı. Eyvan ve türbe duvarlarındaki mor renkli altıgen Selçuklu çinilerinden oluşan panolar kırılarak, yerlere serildi. Nadide çinilerin bu halini gören birçok kişi gözyaşlarını tutamadı. Kırılanlar birleştirildiğinde 437 çininin kayıp olduğu ortaya çıktı. Mahkeme kayıtlarına göre, 7 Temmuz'da restorasyon ihalesini alan Gündağ Turizm İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında sözleşme imzalandı ve firma çalışmalara başladı. 30 Temmuz günü firma işçilerinin hangâhm eyvan bölümündeki çini panoları tahrip ettiği ve harç malzemesi olarak kullandığı tespit edildi. 4 Ağustos'ta firmanın sözleşmesini fesheden Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Konya Adliyesi'nde firma ve yöneticiler Aşur, Mikdat ve Seher Taştan aleyhine...