05 / 05 / 2024

Sahra Altı Afrika projeleri

Sahra Altı Afrika projeleri

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker bugünkü yazısında, inşaat şirketlerinin proje geliştirdiği, Türk yatırımcıların şimdilerde en gözde pazarı Sahra Altı Afrika'dan bahsetti. İşte o yazı...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren açıkladı! Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, "Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka haline geldi. Buna göre, şirketlerimiz Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalışıyor, Sahra Altı Afrika bölgesinde faaliyetlerimiz her geçen gün artıyor." diye konuştu.

Türk şirketleri dünya altın rezervlerine hücum etti! Afrika ülkeleri şantiyeye döndü!

Aralarında Koç Holding, Kalyon Holding ve Cengiz Holding gibi devlerin de bulunduğu birçok Türk şirketi yurt dışında altın ve değerli madenler için çalışma yapıyor. Ruhsatlandırmada Afrika ülkeleri başı çekiyor.

Bütün dengeleri değiştirecek! Dolar değil altın…

Batı Afrika ülkesi Gana, ödemeler dengesini kökünden değiştirecek bir karara imza attı. Buna göre ülke, döviz artışının yol açtığı enflasyonun frenlemek için petrol ürünlerini dolar yerine altınla satın alacak.

Türk müteahhitler için Angola fırsatı!

Angola, Sahra altı ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer alıyor. Angola'da özellikle inşaat sektöründe Türk firmaları için ciddi fırsatlar bulunuyor.

Prefabrik sahra hastanelerine talep katlandı!

Pandemi ve deprem nedeni ile 2020'de yurtiçinde satışlarını artıran prefabrik sektörü, yurt dışında da sahra hastaneleriyle büyüyor. Özellikle Türk Cumhuriyetleri se Afrika ülkelerinden Türk prefabrik sektörüne sahra hastaneleri için talep gelirken, bazı firmalar yüzde 50'den fazla büyüdü.

Türk müteahhitlerin gözü Sahra altı Afrika’da!

Türk müteahhitler 2020'nin ilk 7 ayında, geçen yılın aynı dönemiyle eşdeğer tutarda iş üstlendi. Türkiye Müteahhitler Birliği, Sahra altı Afrika’yı, yeni fırsat bölgesi olarak belirledi. 

Türk müteahhitler için Sahra altı Afrika büyük fırsat!

Turkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) öncülüğünde gerçekleştirilen "Covid-19 Krizinin Avrupa Uluslararası Müteahhitleri Üzerindeki Etkileri' konulu forumda, Türk müteahhitler için Sahra altı Afrika'nın büyük fırsat olduğu belirtildi...

Türk inşaat şirketlerinin gözü Sahra Altı Afrika'da!

Türk inşaat şirketleri son dönemde Sahra Altı Afrika'ya yatırım atağına başladı. Türk şirketleri, bölgede raylı taşımacılık alanında ihaleler alıyor, en modern stadyumlar inşa ediyor ve altyapıda bir çok projeye imza atıyor.

Karmod, Tanzanya'da altın madenine şantiye yapıları kurdu!

Karmod, Afrika'nın güney batısındaki Saza şehrindeki altın madeninde çalışan işçilerce kullanılması amacıyla şantiye yapıları oluşturdu...

Alarko Holding, Maslak'ta yeni projeye hazırlanıyor!

2 milyar TL cirolu Alarko Holding, Afrika’da otoyol, raylı sistemler, havaalanı, su arıtma projelerini yakından takip ediyor. Holding, Sahra Altı Afrika'da yeni proje geliştirecek. Alarko Holding, Maslak'ta yeni projeye hazırlığında olduğunu da bildirdi.

Türk yatırımcıların gözü Sahra Altı Afrika'da!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker bugünkü yazısında, inşaat şirketlerinin proje geliştirdiği, Türk yatırımcıların şimdilerde en gözde pazarı Sahra Altı Afrika'dan bahsetti. İşte o yazı...

Müteahhitlik hizmetlerinde hedef Sahra Altı Afrika ülkeleri!

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET), ‘İnşaat Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri İhracat Stratejisi Çalıştayı’nı gerçekleştirdi.

Altındağ Afrika Kültür Evi açıldı!

25 Mayıs Dünya Afrika Günü’nde, Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi, Cumhurbaşkanımız Sayın R. Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından Hamamarkası’nda açıldı.

Sahra Altı Afrika projeleri Haberi

Sahra Altı Afrika projeleri

Türk yatırımcıların şimdilerde en gözde pazarı Sahra Altı Afrika... İnşaat şirketlerinin proje geliştirdiği, beyaz eşya firmalarının satın almalarla büyüdüğü bölgenin yeni oyuncusu ev ve kişisel bakım sektörü... Hayat Kimya bu alanda en göze çarpan şirketler arasında görünüyor. Kıtanın kuzey kesimindeki Mısır ve Cezayir tesisleriyle öne çıkan Hayat Kimya'nın yeni durağı ise Nijerya. Gana ve Kenya'daki ofislerle yerinden yönetim gerçekleştiren firma, Nijerya'da ise önemli bir yatırımı hayata geçiriyor.


Agbara Endüstriyel Bölgesi'nde tamamlanan yatırımın tutarı 100 milyon dolar. Resmi açılışına Nijerya Başkan Yardımcısı Yemi Osinbajo'nun yanı sıra ülkenin Maliye, Ticaret ve Yatırım bakanlarının da katıldığı tesisin kapasitesi yılda 1.3 milyar adet çocuk bezi, 13 bin ton kağıt.


Fabrika, 200 dönüme kuruldu


200 bin metrekarelik arazi üzerine kurulu tesisin açılışında konuşan şirketin CEO'su Avni Kiğılı,...