05 / 05 / 2024

sahte belgelerle arazi satıldı

sahte belgelerle arazi satıldı

Çekmeköy'de bir kişiye ait araziyi sahte belgeler düzenleyerek, 3 milyon 500 bin liraya bir iş adamına sattığı öne sürülen 2 kişi tutuklandı.

Katolik Kilisesi'ni 'Mirasçılık belgesiyle' satışa çıkartmıştı! Gayrimenkul dolandırıcısı adeta İstanbul'u satın almış!

İstanbul'un en büyük Katolik Kilisesi olan ve Beyoğlu'nun simge yapıları arasında yer alan Sent Antuan Kilisesi'nin sahte belgelerle satmaya çalışan gayrimenkul dolandırıcısının kendi ve ailesi üzerine kayıtlı tapular görenleri hayrete düşürecek cinsten. İşte ayrıntılar...

Gaziantep'te 26 kişinin yaşamını yitirdiği binaya sahte belgelerle yapı ruhsatı düzenlenmiş!

Gaziantep'te, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerde yıkılan ve 26 kişinin yaşamını yitirdiği apartmana ilişkin aralarında Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın da yer aldığı 6 sanık hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep edilen iddianame kabul edildi.

Kaymakamlık müdüründen görülmemiş sahtecilik: Manukyan'ın dairelerini sahte belgelerle kiraladı!

Kaymakamlıkta müdür olan İkbal O. ile ilgili olarak 11 yıl önce hayatını kaybeden genelev patroniçesi Matild Manukyan’ın İstanbul Şişli’de yer alan 3 dairesini sahte kontratla akrabalarına kiraladığı gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Lüks otomobil kaçakçılarına büyük darbe!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube ekipleri, yurt dışından getirilen sahte belgelerle lüks araçları piyasaya süren şebekeye yönelik operasyon düzenledi. 8 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 35 milyon TL olan 13 lüks araca el konuldu.

İzmir'de 3 milyon 540 bin TL'lik arazi vurgunu!

İzmir'de sahte banka evrakıyla iş ortağı ve arazi alımı için görüştüğü bir kişiyi dolandırdığı öne sürülen iki kişi yakalandı.

Dr. Mehmet Öz babasının vasiyeti için yeniden dava açtı!

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, geçtiğimiz yıllarda yaşamını yitiren babası Prof. Dr. Mustafa Öz’ün vasiyetnamesinin sahte belgelerle kız kardeşi tarafından değiştirildiğini öne sürerek dava açtı. 

Sent Antuan Kilisesini satmaya çalışan çete liderine 285 yıl!

Beyoğlu'nun simge yapıları arasında yer alan İstanbul'un en büyük Katolik Kilisesi Sent Antuan Kilisesinin sözde varislerini bularak hazırladığı sahte belgelerle satışa sunan Sebahattin Gök'ün kurucusu olduğu 14 kişilik çete hakkında dava açıldı. 

İstanbul'da ‘Milli Emlak’ arazisini sahte belgelerle 30 milyon TL'ye sattılar!

İstanbul’da bir iş insanı, 30 milyon TL'lik bir arsayı satın almak için anlaşma yaptı. Arsayı almak için yaklaşık 15 milyon TL ödeyene, aynı tutardaki arsasını satan iş insanına gösterilen arazinin Milli Emlak’a ait olduğu belirlendi.

İstanbul'da akılalmaz dolandırıcılık!

İstanbul'da yabancılara ait gayrimenkulleri sahte belgelerle sattıkları iddia edilen kişilerle ilgili geçtiğimiz ay gerçekleşen operasyon sonucunda göz altına alınan 5 isimden biri dikkat çekti.

Yabancıların mülklerini sahte belgelerle üzerlerine geçiren çeteye operasyon!

Türkiye'de Rum, Musevi, Ermeni, İtalyan, Fransız gibi yabancı kişilere ait ve sahipleri yurt dışında olan veya vefat etmiş kişilerin gayrimenkullerini belirleyerek, sahte vekaletnameyle üzerlerine geçiren bir çeteye operasyon düzenlendi. 7 şüpheliden 5’i yakalandı. 

Sahte belgelerle milyon liralık gayrimenkulleri satan dolandırıcılar yakalandı!

İstanbul’da kamu kurumlarının isimlerini ve logolarını kullanıp bazı gayrimenkulleri kiralayan ve sahte servis ile sahte taksi plakaları satıp toplamda 4 milyon 260 bin lira kazanan 3 kişi yakalandı.

Adana'da 55 milyon liralık sahte arazi satışı!

Adana'da başkasına ait olan 55 milyon liralık araziyi sahte vekaletname düzenleyerek 25 milyon liraya satmaya çalışan 6 kişi serbest bırakıldı.

Hazine arazisini sahte belgelerle 2 kişiye kiralamışlar!

Bakanlık adına düzenledikleri sahte belgelerle Aydın Didim'de 14 dönümlük Hazine arazisini iki kişiye 300 bin TL karşılığında kiralayan şebekenin 4 üyesi yakalandı...

sahte belgelerle arazi satıldı Haberi

sahte belgelerle arazi satıldı

Alınan bilgiye göre, iş adamı Mahmut S. resmi bir işlem için gittiği devlet dairesinde, Çekmeköy'de satın aldığı 3 milyon 500 bin liralık arsanın kendi üzerine olmadığını görünce polise başvurdu.


Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Mahmut S'ye arsayı sattığı belirlenen emlakçı Hayrettin Ü. (39) ile emlakçıya yardım ettiği düşünülen arkadaşları İsmail Y. (66) ve Bülent T'yi (42) gözaltına aldı.


Şüphelilerden İsmail Y'nin Keramettin Ç'ye ait araziyi sahte kimlik ve tapu belgeleriyle kendine aitmiş gibi gösterdiği, emlakçı Hayrettin Ü'nün müşteri olarak iş adamı Mahmut S'yi ayarladığı ve arsayı böylece 3 milyon 500 bin liraya sattıkları öne sürüldü.


Emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden İsmail Y. ve Hayrettin Ü. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Bülent T. adli kontrol...