28 / 04 / 2024

İstanbul'da ‘Milli Emlak’ arazisini sahte belgelerle 30 milyon TL'ye sattılar!

İstanbul'da ‘Milli Emlak’ arazisini sahte belgelerle 30 milyon TL'ye sattılar!

İstanbul’da bir iş insanı, 30 milyon TL'lik bir arsayı satın almak için anlaşma yaptı. Arsayı almak için yaklaşık 15 milyon TL ödeyene, aynı tutardaki arsasını satan iş insanına gösterilen arazinin Milli Emlak’a ait olduğu belirlendi.



İstanbul’da bir iş insanı, 30 milyon TL'lik bir arsayı satın almak için anlaşma yaptı. Arsayı almak için yaklaşık 15 milyon TL ödeyene, aynı tutardaki arsasını satan iş insanına gösterilen arazinin Milli Emlak’a ait olduğu belirlendi. İş insanını sahte tapularla dolandırdıkları ileri sürülen 5 şüpheli yakalandı.

Nitelikli dolandırıcılık kapsamındaki operasyon, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldı. Sözcü'de yer alan habere göre; iddiada, İş insanı E.P.'nin, 30 milyon TL değerinde olduğu belirtilen bir arsanın satın alınması için finans müdürüne yetki verdği belirtildi. 

İddiaya göre, iş insanı, tapusunu gördüğü arsanın alınması için yaklaşık 15 milyon TL para ödedi. Kalan kısmı ödemek için de kendisine ait araziyi karşı taraf ile takas etti. 

ARSA ‘MİLLİ EMLAK'A AİT

İş insanı E.P. yeni bir arsa aldığını düşünürken, bir tanıdığı vasıtasıyla ulaşan bir emlakçının anlattıklarıyla neye uğradığını şaşırdı. İstanbul'da bir AVM'de iş insanı ile görüşen emlakçı, yeni satın alınan arsanın ‘Milli Emlak’a ait olduğunu dile getirdi. 

İstanbul da ‘Milli Emlak’ arazisini sahte belgelerle 30 milyon TL ye sattılar!

İŞ İNSANI ŞİKAYETÇİ OLDU

Durumu araştıran E.P., arazinin Milli Emlak'a ait olduğunu öğrenince savcılığa gitti ve şikayette bulundu. Takas için kullanılan arsa satışına işe şerh koydurdu.

POLİS OPERASYON DÜZENLEDİ

Yapılan şikayet üzerinde harekete geçen Organize polisi, E.P.’nin finans müdürünün de aralarında olduğu 5 şüpheliyi gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda, 174 bin euro, 340 bin dolar, 98 mermi bulundu. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

3 ildeki tapu dolandırıcılığı operasyonunda 16 şüpheli yakalandı!


Geri Dön