02 / 05 / 2024

Kaymakamlık müdüründen görülmemiş sahtecilik: Manukyan'ın dairelerini sahte belgelerle kiraladı!

Kaymakamlık müdüründen görülmemiş sahtecilik: Manukyan'ın dairelerini sahte belgelerle kiraladı!

Kaymakamlıkta müdür olan İkbal O. ile ilgili olarak 11 yıl önce hayatını kaybeden genelev patroniçesi Matild Manukyan’ın İstanbul Şişli’de yer alan 3 dairesini sahte kontratla akrabalarına kiraladığı gerekçesiyle soruşturma açıldı.



11 sene önce hayatını kaybeden genelev patroniçesi Matild Manukyan'ın tek varisi olan Kerope Çilingir'in tüm gayrimenkullerinin kontrolü, tahsilatı ve diğer işlemleriyle ilgilenen Ekrem Taş, Beyoğlu Kaymakamlığı ve İçişleri Bakanlığı'na gizli bir ihbar yaptı.

Sabah gazetesi tarafından aktarılan habere göre, Matild Manukyan'ın tek varisi olan Kerope Çilingir'in İstanbul Şişli'de yer alan apartmanda toplamda 13 dairesinin bulunduğu ve bu dairelerden toplamda 3 tajnesini İkbal O.'nun sahte kontrat hazırlayarak aylık 150 TL bedelle kendisi ve akrabalarına kiraladığını bildirdi.

Konu ile ilgili olarak düğmeye basan Beyoğlu Kaymakamlığı soruşturma başlattı. Şüphelilerin öne sürüldüğü gibi sahte kontrat hazırlayıp hazırlamadıklarının öğrenilebilmesi için su, elektrik ve doğalgaz şirketlerinde bazı incelemeler gerçekleştirildi. Yaşanan gelişmelere göre, elektrik aboneliği esnasında bir adet kira kontrat fotokopisine ulaşıldı. Konu ile ilgili olarak Kerope Çilingir'in kızı Dora Çilingir'in ifadesi de alındı. Dora Çilingir konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu aboneliklere sunulmuş olan kira kontratındaki imzanın babası Kerope Çilingir'e ait olmadığını babası Kerope Çilingir'in yaklaşık olarak 2 senedir hastanede yattığını, bu sebeple de yasal işlemlerle kendisinin ilgilendiğini dile getirdi.

Kaymakamlık müdüründen görülmemiş sahtecilik: Manukyan ın dairelerini sahte belgelerle kiraladı!

Takipsizlik kararı bozuldu mu?

Savcılık, konuyla ilgili olarak İkbal O. hakkında herhangi bir şikayet olmadığı için dosyaya kovuşturmaya dair yer olmadığı şeklinde karar verdi. Fakat Beyoğlu Kaymakamlığı, İkbal O.'nun görevinin gereğine aykırı davrandığını bildirerek, konu ile ilgili olarak dava açılmasını talep etti. Konuyla ilgili olarak itirazı inceleyen Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği savcılığın verdiği takipsizlik kararını da bozdu.

Matild Manukyan'ın mirasında 36 akrabası hak sahibi çıktı!

Vergi rekortmeni Matild Manukyan’ın mirası dava konusu oldu!


Geri Dön