06 / 07 / 2024

Sahte emlak ilanlarında dolandırıcılığa dikkat

Sahte emlak ilanlarında dolandırıcılığa dikkat

Dolandırıcılar her geçen gün yeni bir yöntemle vatandaşları tuzağa düşürüyor. Son günlerde ev almak ya da kiralamak isteyenlerin kurdukları hayaller dolandırıcılar sayesinde bir anda kabusa dönüşüyor.

Sahte emlakçılar şimdi de yazlıkçıların peşinde! Günlük ev kiralarken dikkat! Dolandırılmayın!

Yaz sezonun açılmasıyla birlikte vatandaşlar tatil bölgelerinden ev kiralamaya başladı. Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker,  günlük ev kiralamak isteyenleri sahte emlakçılara karşı uyardı. 

Sahte gayrimenkul ilanları için Bakanlık kolları sıvadı! Temmuzda yeni düzenleme bekleniyor...

Gayrimenkul satışlarında sahte ilan dolandırıcılığına engel olmak için Ticaret Bakanlığı kolları sıvadı. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, yetki ve yetkilendirme belgesi doğrulamanın Temmuz ayı içerisinde zorunlu olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

ATEM Başkanı konut almak isteyenleri uyardı: Sadece yetki belgesi olan emlak danışmanlarından hizmet alın!

Ticaret Bakanlığı’na bağlı Reklam Kurulu son toplantısında emlak ilanlarında usulsüzlük yapan emlak sitelerini mercek altına alarak konut almak isteyenleri sadece emlak danışmanlarından hizmet almaları konusunda uyardı.

Alman emlak piyasasında kriz tam gaz!

Alman ticari gayrimenkul fiyatları 2024 yılının ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,8 gerilerken, yıllık bazda da yüzde 9,6 gerileme gösterdi. Uzmanlar konu ile ilgili olarak açıklamada bu resmi verilere göre Alman emlak piyasasında krizin devam ettiğini belirtti.

Sahte arsa ilanlarıyla vurgun: 65 kişi 3.2 milyon TL dolandırıldı! Arsa alırken bunlara dikkat!

İnternet üzerinden sahte arsa ilanlarıyla kapora toplayan dolandırcılar için operasyon düzenlendi. Söz konusu operasyonda, 65 kişinin 3.2 milyon TL dolandırıldığı belirlendi ve 12 şüpheliden 7'si tutuklandı. İşte ayrıntılar ve arsa alırken dikkat edilmesi gerekenler...

Satılık ev ilanlarında iskonto dönemi başladı

Artan kiralar ve fiyatlar nedeniyle ev hayali kuranların sayısı gün geçtikçe azalıyor. Konut piyasasındaki durgunluk sürerken konut ilanlarındaki rakamlarda da gerileme başladı. Satış süreleri uzarken, fiyatlar da düşüşe geçti. Satılık ev ilanlarında iskonto dönemi başladı.

Ticari emlak piyasasında batık krediler sorun yaratıyor! Birçok sektör etkilenecek!

Ticari emlak piyasasında yaşanan sorunlar son günlerde sık sık gündem oluyor. St. Louis'deki Toberman Becker Wealth'in ortağı Michael Becker konuya ilişkin açıklamasında batık kredilerin sektörü sorunlarla karşılaştıdığının altını çizdi.

Emlak ilanları için yeni düzenleme! Sosyal medya mercek altına alındı!

Ticaret Bakanlığı’nın son aylarda emlak ilanlarıyla ilgili düzenleme ve denetimleri sürerken, sosyal medya platformlarında paylaşılan ilanlar da mercek altına alındı.

Sahte ev ilanlarında temizlik: 30 günde yüzde 10'u silindi

Ev ilanları için yapılan düzenleme ve bakanlığın yaptığı denetimlerle verdiği cezalar etkisini göstermeye başladı. İlan sitelerindeki sahte ilanlar bir bir siliniyor...

İnternetten konut ve otomobil ilanlarında yeni dönem! Bunu yapmayanlara tam 100 bin TL ceza!

Konut ve otomotiv piyasasında sahte ilanlar vererek fiyatları artıran kişilere karşı Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) zorunlu hale getirildi. EİDS'ten doğrulama yapmayan kişiler artık internetten ilan veremeyecek. Gerçek dışı bilgi beyan eden kişilere de 100 bin TL'ye kadar para cezası veril

İstanbul'da ortalama ev kirası yıl sonunda 20 bin TL olacak: Emlak ilanlarına uygulanan cezalar konut sorununu çözer mi?

Konut fiyatlarındaki yükseliş tüm hızıyla sürerken, emlak ilanları için denetimler sıklaştı. Peki konut fiyatları düşecek mi? Konut sorunu nasıl çözülür? İşte sektör temsilcilerinin değerlendirmeleri...

Sahte emlak ilanları engellenecek!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklikle tüketici mağduriyetlerine yol açabilen sahte ilanların engellenmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Milli Emlak'tan 6 bin TL'ye arsa sahibi olma fırsatı: İhale detayları neler?

Son dönemde uygun fiyatlı arsa satışlarıyla büyük ilgi çeken Milli Emlak, yeni ilanlarını duyurmaya devam ediyor. Son ilanlarında 6 bin lira gibi uygun fiyatla yatırım fırsatı sunan Milli Emlak, satış detaylarını da paylaştı. İşte, konuyla ilgili önemli detaylar haberin devamında...

Sahte emlak ilanlarında dolandırıcılığa dikkat Haberi

Sahte emlak ilanlarında dolandırıcılığa dikkat

Dolandırıcılar her geçen gün yeni bir yöntemle vatandaşları tuzağa düşürüyor. Son günlerde ev almak ya da kiralamak isteyenlerin kurdukları hayaller dolandırıcılar sayesinde bir anda kabusa dönüşüyor.  


İşte “şeytanın bile aklına gelmez” dedirten dolandırıcıların kullandığı son yöntem:  İnternet üzerinden ev satılan ya da kiralanan siteler üzerinde ilan veren dolandırıcılar, evin fiyatını rayicinin çok altında belirliyor.  Evin özelliklerini ve çekici fotoğraflarını görenler fırsatı kaçırmamak için telefona sarılıyor. Telefonun ucundaki dolandırıcı “Evi şu anda gösteremediğini ancak fotoğraflardakinin aynısı olduğu ve çok sayıda talebin geldiğini” söylüyor.  Ardından “Eğer evi kaçırmak istemiyorsanız kapora yatırın, ev sizin” diyor.


Oldukça uygun fiyata sunulan evi kiralamak ya da almak isteyenler kaporayı yatırıyor. Ancak bu oyuna gelenler ne o evden ne de kaporadan bir daha haber alamıyor.


İlanlara yazılan isim...