07 / 05 / 2024

sakarya bina yıkımları

sakarya bina yıkımları

Sakarya Erenler Belediyesinden yapılan açıklamaya göre Belediye sınırları içerisinde bulunan metruk bir bina, vatandaşların şikâyetleri değerlendirilerek yıkıldı.

Sakarya'da 2015 yılında 237 riskli bina yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 2015 yılında 102 riskli yapı başvurusunda bulunulduğu belirtilerek, toplamda 295 yapının riskli ilan edildiği kaydedildi. Bu binalardan 237'sinin yıkılarak yerlerine daha güvenli ve modern binaların inşa edildiği açıkland

Sakarya'da 580 hasarlı binada yıkım için itiraz süresi sona erdi!

SAÜ'de görevli akademisyenler, 580 orta hasarlı binadan 285'ini itiraz nedeniyle yeniden inceleyecek, hasarlı olduğu belirlenen binalar yıkılacak...

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Bina yıkımlarında yeni dönem 2022'de başlıyor!

1999 depreminin ardından tartışılmaya başlanan ve 2010 yılından sonra hızlandırılan kentsel dönüşüm çerçevesinde Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 700 bin bina yıkıldı. Bütün bu sürecin sonunda yıkımlara ilişkin yönetmelik bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bina yıkımlarında yeni dönem!

Kentsel dönüşüm ve diğer yıkımları gerçekleştirebilmek için "yıkım işleri müteahhitliği” altyapısı oluşturulacak. Söz konusu altyapı için şu anda taslak oluşturuldu. 

Bina yıkımlarında 'asbest' tehlikesi!

Bina yıkımları sırasında toz dumanı ile ortaya çıkan asbest, ölümcül risk taşıyor. Peki asbestten nasıl korunmalı? Hangi önlemler alınmalı? İşte detaylar...

Datça'da kaçak bina sahiplerinden yıkımlar durdurulsun talebi!

Muğla'nın Datça ilçesinde, 'İmar Barışı'na aykırı yapı kayıt belgesi alındığı sebebiyle yıkımlarına başlanan bina sahipleri, belediye önünde açıklamalarda bulundu.

Marmaris'te 30 bina yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı affından faydalanamayan Muğla’nın Marmaris ilçesi Bozburun, Selimiye ve Söğüt Mahallelerinde kaçak 30 binanın yıkımı için harekete geçti. Bina sahipleri yıkımların hiç değilse salgın sonuna bırakılmasını talep etti.

Trabzon Sis Dağı Yaylası’nda yıkımlar devam ediyor!

Trabzon’da geçtiğimiz günlerde başlayan kaçak yapı yıkımlarına hızla devam ediyor. Yıkımlar en fazla ve izinsiz yapılaşmanın olduğu Sis Dağı Yaylası’nda sürüyor.

Sakarya Büyükşehir Meclisi'nde imar planı değişiklikleri konuşulacak!

Sakarya Büyükşehir Meclisi bugün toplanıyor. Meclis üyeleri bir önceki oturuma ait komisyon raporlarını ve ilçe belediyelerinden Büyükşehir Meclisi’ne gelen kararları oylayacağı toplantıda, 79 gündem maddesini karara bağlanacak.

Çorum Kentpark için yıkımlar başladı!

Çorum'da yapımı devam eden Kentpark projesi kapsamında yıkımlar başladı. Sağlık Müdürlüğü’nün yıkıldığı projede Valilik Ek Hizmet Binası’nında yıkılması gündeme geldi.

Doğu Kudüs Han el-Ahmer'de yıkımlar başlayacak!

İsrail Yüksek Mahkemesi, Doğu Kudüs'ün kırsalında bulunan Han el-Ahmer'deki yıkım kararına yapılan itirazı reddetti. Mahkeme tarafından, bölgenin 7 gün içinde boşaltılmasına ve yıkımların başlatılması hükmedildi.

Düzce Akçakoca'da yıkımlar başladı!

Düzce'de hayata geçirilmesi planlanan Akçakoca Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında yıkımlar başladı. Projenin 2 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. 

sakarya bina yıkımları Haberi

sakarya bina yıkımları


Sakarya Erenler Belediyesinden yapılan açıklamaya göre Belediye sınırları içerisinde bulunan metruk bir bina, vatandaşların şikâyetleri değerlendirilerek yıkıldı. Belediyeden yapılan açıklamada, “Sakarya Valiliğince “Uyuşturucuya Ulaşılabilirliğin Engellemesi” kapsamında metruk yapıların suç işlemek maksatlı kullanıldığı ve zamanla madde bağımlılığı ve alkol bağımlılığı vb. suçların odağı haline geldiği belirtilmiştir.Bölgemizdeki bu tür şikâyetlerin değerlendirilmesi sonrasında Ayrık Sokakta metruk bir binanın olduğu tespit edilmiş, ayrıca bina Sahibinin binanın yıkılması ile ilgili belediyemize müracaatta bulunduğu görülmüştür. Belediyemiz Fen İşleri ekipleri konu ile ilgili görevlendirilip, metruk binanın yıkımı sağlanmıştır” denildi.



Sakarya...