07 / 05 / 2024

sakarya depreme dayanklı konut

sakarya depreme dayanklı konut

Sakarya Büyükşehir belediyesi bir yıl önce, inşa ettiği depreme dayanıklı konutlar için ön talep toplamaya başladı. Ancak 810 hasarlı konut sahibinden sadece 11 kişi sağlam konut için başvuruda bulundu.

O belediyeden depreme dayanıklı konut müjdesi! 120 ve 84 ay vade fırsatı ve peşin alımlarda yüzde 10 indirim!

Sakarya Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilecek Konut AŞ projesi çerçevesinde depreme dayanıklı 240 konut yapılacak. Konutlar 2+1 ve 3+1 şeklinde inşa edilecek. Ayrıca, 120 ve 84 ay vadeli ödeme imkânı sağlanacak.

Sakarya'da kentsel dönüşümle 70 bin yapı yenilenecek!

 AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda yaptığı konuşmada Sakarya'da devam eden deprem çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden kentsel dönüşüm için ilk adım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları için Depreme Hazırlık ve Kentsel Dayanıklılık çalıştayının ilkini gerçekleştirdi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kentte yapılacak çalışmalar için her şeyin hazır olduğunu dile getirdi.

Balıkesir Sakarya İlkokulu’nun temeli atıldı!

Depreme dayanıklı olmadığı için yıkılarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yerine yenisi yapılacak olan Sakarya İlkokulu’nun temeli atıldı.

Balıkesir Sakarya İlkokulu yıkıldı!

Çalışmalarına devam eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Sakarya İlkokulu’nun depreme karşı yenilenmesi amacıyla yıkımı yapıldı.

Engin Özkoç: Sakarya'daki depreme dayanıksız okulların yıkım kararı doğru!

Sakarya’daki depreme dayanıksız okullara yıkım kararı verildi. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sakarya’da 7 bin bina depreme hazır değil!

İstanbul Marmarada 1999 yılında meydana gelen depremde  Sakarya en çok zarar gören kentlerden biriydi. Sakarya genelinde binaların hala büyük bölümünün deprem yönetmeliğine uygun olmadığı ortaya çıktı...

Depreme en büyük hazırlık sağlam yapılardır!

Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası kapsamında AFAD ve çeşitli STK temsilcileri ile bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Depreme en büyük hazırlık sağlam yapılardır” dedi.

Sakarya'daki depreme dayanıksız okullara ilişkin 7 sorun mecliste!

Sakarya'daki depreme dayanıksız olup yıkılması gereken bazı okullar mecliste konu oldu. CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kauçuk önlemi!

AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, gündemdeki 250 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin inşaatıyla ilgili açıklama yaptı. Üstün, “Hastanenin depreme dayanıklı olması için direklerin altına deprem emici kauçuklar konacak'' şeklinde konuştu.

Sakarya'da kentsel dönüşüm kapsamında 1.850 konut üretilecek!

Kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde Sakarya Erenler'de 1.850 konut üretilecek. Depreme dayanıklı şekilde inşa edilecek projede ilk etapta 280 konut ve iki adet ticaret biriminin inşasına başlanacak.

Sakarya'da depreme dayanıklı konutlara sadece 11’i başvurdu!

Sakarya Büyükşehir belediyesi bir yıl önce, inşa ettiği depreme dayanıklı konutlar için ön talep toplamaya başladı. Ancak 810 hasarlı konut sahibinden sadece 11 kişi sağlam konut için başvuruda bulundu.

Sakarya Üniversitesi'nden öğrenci evlerine deprem incelemesi!

Sakarya Üniversitesi üniversite öğrencilerinin depreme dayanıklı binalarda oturması için çalışmalara başladı. Kampüs içinde tanıtım yapmak isteyen yurt işletmelerinden depreme dayanaklılık raporu isteniyor. Raporu olmayan işletme kampüse alınmıyor..

sakarya depreme dayanklı konut Haberi

sakarya depreme dayanklı konut


Hasarlı konut sahipleri sağlam evi tercih etmedi. Ege Denizi'nde önceki gün yaşanan deprem paniğe yol açarken, dün meydana gelen 4,8'lik yeni sarsıntı endişeleri artırdı. 


Ancak 17 Ağustos Marmara depreminin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen yeterli derslerin çıkarılmadığı görülüyor. Bunun en dikkat çekici örneklerinden biri Sakarya'da yaşanıyor. 1999'daki yıkımdan kalan 531 binada toplam 900 hasarlı konut hâlâ onarılmadı. Bu konutların çoğunda tehlikeye rağmen ikamet ediliyor. Büyükşehir belediyesi ise bir yıl önce, inşa ettiği depreme dayanıklı konutlar için ön talep toplamaya başladı. Ancak 810 hasarlı konut sahibinden sadece 11 kişi sağlam konut için başvuruda...