28 / 04 / 2024

sakarya depremi 1999

sakarya depremi 1999

İstanbul Marmarada 1999 yılında meydana gelen depremde  Sakarya en çok zarar gören kentlerden biriydi. Sakarya genelinde binaların hala büyük bölümünün deprem yönetmeliğine uygun olmadığı ortaya çıktı...

1999'dan önceki binaların balkonları adeta bir saatli bomba!

1999 depremi öncesi yapılan binaların balkonlarının saatli bir bomba gibi olduğu gündeme geldi. Peki balkonlar güvenli mi? Nasıl yapılan balkonlar güvenli oluyor? İşte ayrıntılar...

Kocaeli'de, Marmara Depremi öncesi yapılan tüm binaların tamamı kontrol edildi

17 Ağustos 1999 senesinde Marmara Depremi’nde büyük kayıplar yaşandığı Kocaeli’de, kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Kentte 1999 yılından önce inşa edilen binaların tamamının tarandığını ve şehirde yaklaşık 315 bin binanın bulunduğu belirtildi. 

Marmara Depremi'nin merkez üssü Gölcük'te riskli binalar yıkılıyor! 

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, güçlendirilmemiş olan orta hasarlı binaların yıkımı tüm hızıyla sürdürülüyor.

Beklenen İstanbul depremi emlak fiyatlarını uçurdu! Bu ilçelere göç arttı! Kiraların en çok arttığı yerler açıklandı!

Beklenen Marmara depremi İstanbul'daki emlak fiyatlarına da yansıdı. 1999 depremi öncesi yapılmış ve zemini kötü olduğu uzmanlarca söylenen semtlerdeki binalardan resmen göç başladı.

Avcılar'da Marmara Depremi'nin 22. yılında 1500'üncü bina yıkıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi nedeniyle hasar alan İstanbul Avcılar'da hasar gören 1500'üncü binanın yıkımı gerçekleşti.

Kocaeli'de 1999 depreminde zarar gören 2 bina yıkıldı!

Kocaeli'de, 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara Depremi'nde ağır hasar gören 2 bina yıkıldı...

Kocaeli'de 1999 Marmara Depremi'nde hasar gören bina yıkıldı!

Kocaeli'de, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde ağır hasar gören 3 katlı bina Başiskele Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Koray Aydın: İzmir Depremi ile Marmara depremini karşılaştırmak trajikomiktir!

17 bin vatandaşın hayatını kaybettiği 133 bin binanın ise enkaz olduğu 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi döneminde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı koltuğunda olan Koray Aydın, İzmir depremi ile Marmara depremin karşılaştırılmasının trajikomik olduğunu dile getirdi. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin deprem kredisi iptali mecliste kabul edildi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin 1999 deprem sonrası Avrupa Yatırım Bankası’ndan kullandığı kredinin kalan 270 Milyon TL’lik kısmının iptali TBMM’de kabul edildi.

1999'dan önce yapılan binalar depreme çok dayanıklı değil!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde evlerinin yıkılması sonucu iki kızını yitiren  AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker yaptığı açıklamada, "1999'dan önce yapılan binalar depreme çok dayanıklı değil" dedi.

1999 depremi sürpriz değildi!

Milliyet gazetesi yazarı Tunca Bengin bugünkü yazısında 1999 depremini kaleme aldı. İşte Bengin'in "1999 Depremi sürpriz değildi" başlıklı o yazısı...

Sakarya’da 7 bin bina depreme hazır değil!

İstanbul Marmarada 1999 yılında meydana gelen depremde  Sakarya en çok zarar gören kentlerden biriydi. Sakarya genelinde binaların hala büyük bölümünün deprem yönetmeliğine uygun olmadığı ortaya çıktı...

Marmara Depremi'nin 'acı izleri' silindi!

Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan ve "son yüzyılın en büyük depremlerinden biri" diye tanımlanan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden etkilenen kentler, aradan geçen 20 yılda yapılan çalışmalarla facianın acı izlerinden uzak bir görüntü ortaya çıkardı.

sakarya depremi 1999 Haberi

sakarya depremi 1999

Marmara Depremi'ndebüyük hasar gören Sakarya genelinde binaların çoğu bölümünün deprem yönetmeliğine uygun olmadığı ortaya çıktı. İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar açıklamasında, “Sakarya'da 7 bin bina deprem yönetmeliğine uygun değil, güvenliği sağlamıyor” dedi.

Sözcü'den Aziz Güvener'in haberine göre; Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem faciasının arından gözler Türkiye genelindeki sağlıksız binalara çevrildi. Özellikle 20 yıl önce 1999 Marmara Depremi’ni yaşayan Sakarya gibi kentlerde olası bir depreme karşı binaların ne kadar sağlıklı olduğu sorusu akıllara geldi.

İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar kent genelindeki binaların durumunu değerlendirdi. Sakarya depreminden önce inşa edilen binaların mutlaka elden geçmesi gerektiğini dile getiren Hüsnü Gürpınar, 7 bin binanın tehlikeli yapı olarak görüldüğünü belirtti.

“7 BİN GÜVENLİKSİZ BİNADA 20 BİN DAİRE”

Hasarlı binaların elden...