19 / 05 / 2024

sakarya dernekkırı

sakarya dernekkırı

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi sonrasında barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla inşa edilen Dernekkırı ve Alancuma prefabrikleri, vatandaşların yeni konutlara yerleştirilmesinin ardından davul zurna eşliğinde yıkıldı...

Konut yatırımcıları rotasını Sakarya'ya çevirdi! Yabancı yatırımcılar buraya akın ediyor...

Son dönemde yaşanan göç hareketleri, konum avantajları ve gelişen altyapısıyla Sakarya, yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Yerli ve yabancı konut yatırımcıları Sakarya'ya yönelmeye başladı.

Halk GYO ve Haldız İnşaat'tan Sakarya’ya 3,5 milyar TL’lik yatırım!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Haldız İnşaat, Sakarya Adapazarı'nda 3,5 milyar TL'lik yatırım için düğmeye bastı. İstanbullulardan yoğun talep gören projenin teslimlerinin 2025 yılında yapılması planlanıyor. 

Paye Sakarya'da sıfır faizle 60 aya varan vade fırsatı!

Paye Sakarya, Haldız İnşaat ve Halk GYO tarafından hayata geçiliyor. Paye Sakarya'da sıfır faizle 60 aya varan vade fırsatıyla satışlar devam ediyor. Peki Paye Sakarya'da konut fiyatları ne kadar? Paye Sakarya'da hangi konut tipleri yer alıyor? İşte detaylar...

Bursa, Sakarya ve Düzce’deki devre mülk dolandırıcılığına 5 tutuklama: 16 kişi dolandırıldı! 

Bursa, Sakarya ve Düzce’de düzenlenen devre mülk operasyonunda gözaltına alınan 10 şüpheliden beşi için tutuklama kararı verildi. Şimdiye kadar 16 kişinin dolandırıldığı belirtilirken, bu sayının artabileceği ifade edildi. İşte detaylar... 

Sakarya'da 2023'ün ilk çeyreğinde yaklaşık 209 milyon TL'lik yatırım, tamamlama vizesi aldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, 2023 yılının ilk çeyreğinde Sakarya'da 341 kişiye istihdam sağlayan 208 milyon 785 bin 293 TL'lik yatırıma tamamlama vizesi aldı...

Sakarya'ya 1,5 milyar lira yatırımla yeni baraj projesi

Sakarya'da şehrin alternatif içme suyu kaynağı için 1,5 milyar liralık yatırımla baraj yapılacak.

Sakarya Karasu'da imara aykırı bina yıkım bekliyor! 

Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulunan ve imara aykırı olan bina için geçtiğimiz sene yıkım kararı alınmıştı. Fakat bina için herhangi bir işlem yapmadı. 

Ulaşım yatırımları Sakarya'da konut satışlarını arttırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Avrasya Tüneli gibi büyük yatırımların ülke ekonomisini önemli ölçüde artırdığını söyleyen İstanbul Kamu Özel Sektör İşbirliği Mükemmellik Merkezi Başkanı Eyüp Vural, özellikle Sakarya'da konut satışlarının arttığını dile getirdi. 

Kuzey Marmara Otoyolu, Sakarya'ya olan yatırım talebini artırdı!

İstanbul'un çevre kentlere ve diğer bölgelere ulaşımını büyük oranda kolaylaştıran Kuzey Marmara Otoyolu, Sakarya'ya olan sanayi yatırım taleplerini de artırdı.

Sakarya'da asansör boşluğuna düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Sakarya Hendek'te asansör boşluğuna düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi...

Sakarya'daki yıkım havadan görüntülendi!

Sakarya Hendek'te havai fişek fabrikasında dün meydana gelen patlamanın oluşturduğu yıkım havadan görüntülendi.

Sakarya'nın raylı sistem projeleri masaya yatırıldı!

Bursa’da raylı sistem ve tramvay projelerini inceleyen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la görüşen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Hayata geçirmeyi hedeflediğimiz hafif raylı sistemler ile tramvay Bursa ziyaretimizin en önemli gündem maddesiydi.” dedi.

Sakarya Rüstemler'de en büyük sorun imar!

Sakarya Rüstemler mahallesi muhtarı Yakup Işık, bölgedeki sorunlarını ve beklentilerini anlattı. Işık, Rüstemler'de en büyük sorunun imar olduğunu söyledi.

sakarya dernekkırı Haberi

sakarya dernekkırı


17 Ağustos 1999 Marmara Depremi sonrasında barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla inşa edilen Dernekkırı ve Alancuma prefabrikleri, vatandaşların TOKİ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Müdürlüğünce yaptırılan konutlara yerleştirilmesinin ardından davul zurna eşliğinde yıkıldı.


Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden sonra vatandaşların prekabriklerde 14 yıldır sağlıksız bir ortamda yaşamak zorunda kaldığını söyledi.


"Sakarya Valiliği bu konuya el attı ve burada yaşayan vatandaşlarımızdan 160 aileye konut verdi" diyen Gündüz, şöyle konuştu:


"Bu prefabriklerde yaşayan vatandaşlarımız o konutlara taşınacak. O vatandaşlarımız taşınırken biz de 'başkaları gelip taşınmasın' diye kalan prefabrikleri tahrip ediyoruz. Bu konutların suyu ve kanalizasyonları sağlıksız. Burada tedbir alınmadığı zaman salgın hastalıklara yol açabilecek bir ortam var, şimdi bu ortamı yok ediyoruz. 'Bu güzel işi...