29 / 04 / 2024

Sakarya'da 2023'ün ilk çeyreğinde yaklaşık 209 milyon TL'lik yatırım, tamamlama vizesi aldı!

Sakarya'da 2023'ün ilk çeyreğinde yaklaşık 209 milyon TL'lik yatırım, tamamlama vizesi aldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, 2023 yılının ilk çeyreğinde Sakarya'da 341 kişiye istihdam sağlayan 208 milyon 785 bin 293 TL'lik yatırıma tamamlama vizesi aldı...



Anadolu Ajansı muhabirinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilerinden derlemiş olduğu bilgiye göre, Türkiye'nin otomotiv, sanayi, enerji ve tarım alanında önemli kentlerinden Sakarya'da ocak-mart döneminde hayata geçirilen toplamda 11 proje, tamamlama vizesi (teşvik alan şirketlerin yatırımını tamamladığına dair onay) aldı.

Verilen detaylara göre, tekstil, imalat sanayisi, tarım ve eğitim gibi alanlarda hayata geçirilen 208 milyon 785 bin 293 TL'lik  yatırımlar, 341 kişiye de iş kapısı oldu.

Sakarya da 2023 ün ilk çeyreğinde yaklaşık 209 milyon TL lik yatırım, tamamlama vizesi aldı!

Aktarılan detaylara göre, şehirde işletmeye geçen teşvikli yatırımların 4'ünü "komple yeni" kategorisindeki projeler oluştururken, teşviklendirilen projeler, devletin sağladığı sigorta primi iş veren hissesi, yüzde 90'a ulaşan vergi indirimi, faiz yardımı, gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnası gibi desteklerden yararlanıyor.

En büyük yatırım hangi sektörde?

Verilen bilgilere göre, Sakarya'daki projeler arasında yatırım tutarının büyüklüğü bakımından ilk sırayı, tekstil sektöründe apre (kumaş ya da derinin göreceği işlemlere hazırlanması sürecinde temizlenmesi, parlatılması, cilalanması, düzeltilmesi ve kimyasal emdirilmesi) işlemi yapan firmanın 53 milyon 760 bin TL'lik yatırımı aldı. En fazla istihdam sağlayan bu projeyle de toplamda 117 kişi işe yerleşti.

İçecek firması tarafından hayata geçirilen 50 milyon 29 bin TL'lik yatırım da ikinci sırada geldi. Yine verilen bilgiye göre, alkolsüz içecek imalatı, maden ve memba suları üretimi yapan firma, 58 kişiye iş kapısı oldu.

Gıda sektöründe faaliyet gösteren bir firma, aldığı tamamlama vizesiyle söz konusu bu dönemde kentteki en büyük 3. yatırımı yaptı. Devreye alınmış olan 38 milyon 669 bin liralık yatırım kapsamında 70 kişi de istihdam edildi.


Geri Dön