01 / 06 / 2024

sakarya gölü

sakarya gölü

Suyu giderek azalan ve kuruma tehdidi ile karşı karşıya kalan Sapanca Gölü'nün durumu, gölden su çeken TÜPRAŞ temsilcileri, Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi ve İzmit Su ve Kanalizasyon İdaresi yetkilileri tarafından görüşülecek...

Murat Kurum: Salda Gölü'nde yapılaşmaya izin vermeyeceğiz!

Sakarya Valiliğinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Salda Gölü'nde yapılaşmaya izin vermeyeceklerini söyledi. 

Sapanca Gölü havzası için 100 milyonluk yatırım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Sapanca Gölü havzasının korunması amacıyla kurum olarak bugüne kadar 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık ve halen de yapmaya devam ediyoruz." dedi

Sapanca Gölü Koruma Eylem Planı'nda sona gelindi!

Kocaeli İSU ve Sakarya SASKİ genel müdürlükleri tarafından yapılan Sapanca Gölü Eylem Planı son aşamaya geldi. Göl havza koruma eylem planı ve özel hüküm belirleme projesi kapanış toplantısı yapıldı.

Sapanca Gölü havzası kontrol altında!

Sapanca Gölü Havzası Özel Hükümleri Belirleme Toplantısı, Sakarya Sapanca’da yapıldı.Toplantıya katılan Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, “Sapanca Gölü, bölgenin en önemli içmesuyu kaynağıdır'' dedi.

Serdivan'da göl manzaralı meydan projesi sürüyor!

Sakarya Serdivan Belediyesi tarafından çalışmaları başlatılan göl manzaralı meydan projesi hızla devam ediyor. Meydan, sadece Serdivanlılar’ın değil E-5 üzerinde ulaşım sağlayanların da yeni durağı olacak.

Kuzuluk Göl Park çevresi şekillenmeye başladı!

Yeni yapılanma sonrasında 3 farklı teknik ekiple ilçe genelinde çalışmalarına aralıksız devam Sakarya Akyazı Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ekipleri, Kuzuluk Göl Park etrafını şekillendirmeye başladı.

Kuzuluk Göl Park’ta çalışmalar sürüyor!

Sakarya Akyazı Belediyesi, Kuzuluk Mahallesi’nde bulunan ’Göl Park’ için çalışmaları hızlandırdı. Belediye Başkanı Hasan Akcan, "Göl projemiz bittiğinde hizmet sektörüne önemli katkı sağlayacağımıza inanıyorum" dedi.

Sapanca Gölü su seviyesi arttı!

Sapanca Gölü'nün taşması sonucu sahil kenarındaki evlerin bodrum katları ve bahçeleri su altında kaldı. Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan göldeki su seviyesi artmaya devam ediyor.

Sakarya Güldeste Evleri'nde fiyatlar 190 bin TL'den başlıyor!

Savaş İnşaat tarafından hayata geçirilen Sakarya Güldeste Evleri projesinde toplam 32 daire ve 2 dükkan bulunuyor. Sakarya Güldeste Evleri' nde fiyatlar 190 bin TL' den başlıyor.

Sapanca Gölü su seviyesi arttı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, " Sapanca Gölü'ndeki kota 30,40 - 30,30'lardaydı. 2 metreye yakın bir kot yüksekliği yaşanıyor" dedi.

Sapanca Gölü'nde su seviyesi yükseldi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca Gölü'nde geçen seneye oranla 2 metreye yakın bir kot yüksekliği olduğunu söyledi.

Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapanca Gölü' ndeki su seviyesine ilişkin, " Yağışlar eğer böyle devam ederse bir daha da sıkıntı yaşamayacağız " dedi.

Sapanca gölü yükselmeye başladı!

Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu havzası olan, 2 yıldır yağış miktarının düşük olmasının yanı sıra sanayi kuruluşlarının sürekli su çekmesiyle su seviyesi 'alarm' boyutlarına düşen Sapanca Gölü, son yağışlarla az da olsa yükseldi

sakarya gölü Haberi

sakarya gölü

Suyu giderek azalan ve kuruma tehdidi ile karşı karşıya kalan Sapanca Gölü’nun durumu masaya yatırılacak. Sakarya Sivil Toplum Platformu (SASTOP), gölden su çeken TÜPRAŞ temsilcileri, Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi ve İzmit Su ve Kanalizasyon İdaresi yetkililerini yarın Sapanca’da bir araya getirecek.


SASTOP Başkanı Önder Döker, yaptığı açıklamada, toplantıya ayrıca üniversiteden ve sivil toplum örgütlerinden temsilcilerinde katılacağını söyledi. Toplantıda Sapanca Gölü’ndeki tehlikenin dile getirileceğini ifade eden Döker, toplantı sonrasında bir ön rapor hazırlanacağını belirtti. Daha sonar Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve belediye başkanları ile de görüşerek rapora son şeklin verileceğini vurgulayan Döker, bu raporun ilgili bakanlıklara gönderileceğini, Sapanca Gölü’nün özel bir kanunla korunması teklifinde bulunacaklarını kaydetti. 


Objektif...