02 / 05 / 2024

sakarya hes santrali

sakarya hes santrali

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ( SASKİ ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sakarya Nehri üzerinde kurulan Hidroelektrik Santrali' nin (HES) işlemlerinin tamamlandığını belirtti...

Karakaya HES'in 36 yıllık türbinleri yenilenmeye başlandı...

Türkiye'nin ikinci büyük hidroelektrik santrali olan (HES) Karakaya HES'in 36 senelik türbinlerinde başlatılan ve 2026 yılında da tamamlanması planlanan restorasyon projesiyle, senelik 178 gigavatsaat ilave elektrik üretimi gerçekleştirileceği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Sakarya'ya 3 yeni HES geliyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, bin metre rakımlı Pamukova Eskiyayla havzasında hayata geçirilen Akçay Baraj Projesi’nde gelinen son nokta ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toçoğlu 3 yeni HES projesinin de müjdesini verdi...

Manavgat Değirmenözü Köyü'ne 2'nci HES geliyor!

Manavgat’ta balık ölümleriyle sık sık gündeme gelen Köprüçay’daki Değirmenözü Köyü’ne Hidro Elektrik Santrali (HES) inşaatının ardından ikinci proje kapıda. Değirmenözü halkı, yeri sır gibi saklanan Mercan 2 regülatörünün de aynı köye yapılmaya başlandığını fark edince isyan etti.

Birecik Hidroelektrik Santrali kamuya devredildi!

Türkiye'nin enerji üretim kapasitesi bakımından dördüncü büyüğü olan ve yıllık 2,5 milyar dolar civarında geliri olan Birecik Hidroelektrik Santrali (HES), kamuya devredildi.

Sakarya Nehri için Tarihi Sakarya Köprüsü yatağı genişletilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesince Kızılırmak ve Fırat'tan sonra Türkiye'nin üçüncü en uzun nehri olan Sakarya Nehri'nin, ADASU Hidroelektrik Santrali (HES) ve Tarihi Sakarya Köprüsü arasındaki 8 kilometrelik yatağında genişletme çalışması başlatıldı.

Çamlıca 1 HES'in özelleştirme ihalesi ertelendi!

Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali (HES) ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesi, gelen tekliflerin komisyonun belirlediği asgari tutarın altında kalması nedeniyle ertelendi.

ÖİB 5 hidroelektrik santrali özelleştirecek!

ÖİB, Çamlıca 1 HES, Almus Barajı ve hidroelektrik santrali, Köklüce Barajı ve hidroelektrik santrali ile Menzelet Barajı ve hidroelektrik santralini özelleştirecek. Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ'nin özelleştirmesi de bu dönemde ön planda olacak.

Kırgızistan, HES projelerine yeni yatırımcı arıyor!

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Hidroelektrik Santrali (HES) inşaatı projelerine yeni yatırımcı aradıklarını belirtti.

IC içtaş Kadıncık HES'leri 49 yıl işletecek!

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), IC içtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.'ye ait 2 hidroelektrik santrali (HES) için 49 yıl süreli üretim lisansı verdi.

EPDK'dan IC İçtaş'a 49 yıllık HES üretim lisansı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), IC İçtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret AŞ'ye ait 2 hidroelektrik santrali (HES) için 49 yıl süreli üretim lisansı verildi.

Sakarya Akçay Barajı ile 3 yeni HES inşa edilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akçay Barajı projesiyle kente 3 yeni HES'in de kazandırılacağını, böylece yıllık enerji üretim kapasitelerinin iki katına çıkacağını bildirdi.

Antalya’ya 29 yeni HES ve baraj!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 20 adet hidroelektrik santrali (HES) ve barajın olduğu Antalya’da özel şirketler aracılığıyla 29 adet yeni HES projesinin daha hayata geçirilmesi gündemde

Siirt Çetin HES satılıyor!

Norveç'in yenilenebilir enerji şirketi Statkraft, Siirt'te bulunan Çetin Hidroelektrik Santrali'nin (HES) satışı için Garanti Yatırımı yetkilendirdi.Statkraft, 2009'dan beri Türkiye'de faaliyet gösteriyor.

sakarya hes santrali Haberi

sakarya hes santrali


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sakarya Nehri üzerinde kurulan Hidroelektrik Santrali'nin (HES) işlemlerinin tamamlandığını belirterek, İller Bankası, Devlet Su İşleri ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından kabul edildiğini bildirdi.... 


Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, belediye olarak tüketilen enerjinin yüzde 75'inin HES'ten karşılanacağını aktardı. 


Bugüne kadar 2 milyon 800 bin kilowatt saat enerji ürettiklerine işaret eden Keleş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:


"Toplam 40 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen Hidroelektrik Santrali’nde enerji üretimine devam ediyoruz. Bugüne kadar boşa akan Sakarya Nehri Santralimiz sayesinde artık enerji üretiyor. Ayrıca HES çevresinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen rekreasyon projesi de tamamlandığında bu bölge yeni cazibe merkezi olacak. Sakarya Nehri hem enerji üretecek hem de yeni bir yaşam alanına ev sahipliği yapacak....