02 / 05 / 2024

sakarya karasu kıyı erozyonu

sakarya karasu kıyı erozyonu

Belediye Başkan Yardımcısı Ağun: "Hükümetin de desteğiyle kumsala paralel dalgakıranlar yapılıyor. Bunlarla güzel koylar oluşuyor, kıyıya kum toplanıyor ve burasının cazibesi biraz daha artırıyor" dedi

Sakarya Karasu'da savunma sanayi tesislerinin temeli atılmadı mı?

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Ethem Sancak’ın yaptığı BMC’ye Sakarya Karasu’da savunma sanayi tesisi kurmak için tahsis edilen Hazine arazilerinin 473 bin 866 metrekare daha genişletildiği meydana çıktı...

Sakarya Karasu'da konut yüzde 27, arsa yüzde 69 kazandırdı!

Endeksa'nın  güncel verilerine göre son yıllarda turistik ilgi gören ve altyapı çalışmaları nedeniyle de değerlenen Sakarya Karasu‘da 3 yılda konut fiyatları yüzde 27, konut imarlı arsa fiyatları ise yüzde 69 artış gösterdi. İlçede ortalama konut metrekare fiyatının 1.666 TL olduğu belirtiliyor.

Sakarya Hanlıköy'deki askeri fabrikanın özelleştirilmesi TBMM'de!

Sakarya Hanlıköy Mahallesinde bulunan askeri fabrikanın özelleştirilmesindeki ihale süreci TBMM gündemine taşındı. CHP'li Özel, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Prefabrik Yapı'ya Sakarya'nın Yıldızları ödülü!

Prefabrik Yapı, Sakarya'nın Yıldızları Ödül Töreni'nde "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Arasında Yer Alan Firmalar" kategorisinde ödüle değer bulundu...

Sakarya Entegre Katı Atık Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

Sakarya Entegre Katı Atık Yönetimi Anonim Şirketi 10 milyon TL sermaye ile bugün Ahmet Cengiz Özdemir tarafından  kuruldu.

Sakarya Katı Atık Yönetimi Projesi'nin ihalesi yapıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 100 milyon liraya mal olacak olan Sakarya Entegre Katı Atık Yönetimi (SEKAY) Projesi için ihaleye çıkıldığını açıkladı

Sakarya Yazlık Kavşağı'nın ihalesi 18 Mayıs'ta!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptığı açıklamada Sakarya Yazlık Kavşağı’nda gerçekleştirilecek çalışmalar için 18 Mayıs Perşembe günü ihaleye çıkacaklarını belirtti.

BMC, Sakarya-Karasu'da savunma sanayi kenti inşa edecek!

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Bakanlar Kurulu'nun BMC'ye savunma sanayi kenti inşa etmek üzere Sakarya-Karasu'da 2 bin 500 dönüm arazi tahsis ettiğini belirtti.

Sakarya Adatepe Köprüsü ne zaman açılacak?

Sakarya Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, yapımı devam eden, Adatepe köprüsünü gezerek, incelemelerde bulundu.

Karasu Deresi taşkın koruma inşaatı ihalesi 11 Ağustos'ta!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Merkez Karasu Köyü Karasu Deresi Taşkın Koruma İnşaatı yapım işinin ihalesinin 11 Ağustos 2016'da tarihinde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Sakarya Serdivan'da 4.1 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Sakarya 6.İcra Dairesi, Sakarya Serdivan Köyü'nde bulunan 2 arsayı satışa çıkardı. İhalesi 10 Ağustos Çarşamba günü yapılacak olan taşınmazların toplam bedeli 4 milyon 115 bin 888 TL olarak belirlendi.

BMC'ye Sakarya Karasu'da yatırım yeri tahsis edildi!

Sakarya Karasu'da bulunan sınırları belirlenmiş alan, BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'ye münferit yatırım yeri olarak tahsis edildi. Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Sakarya Hanlı Köyü'deki tarım arazileri sanayi bölgesine mi dahil ediliyor!

Hanlı Köyü’nde bulunan tarım arazilerinin, belediyenin yaptığı imar planı ile sanayi bölgesine dahil edilmesine tepkiler büyüyor. Altın değerindeki topların saniyeye açılmasına engel olmak için itiraz dilekçesi verildi.

sakarya karasu kıyı erozyonu Haberi

sakarya karasu kıyı erozyonu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce Karasu ilçesinde inşa edilen dalgakıranlar, kıyı erozyonunu büyük ölçüde önledi.


Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Ağun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin Karadeniz'le bütünleşik olduğunu söyledi. 


İlçenin sahili ve kumsalıyla bölgenin cazibe merkezi olduğuna dikkati çeken Ağun, "Yaz aylarında nüfusu en az 10'a katlanarak yarım milyona ulaşıyor. Yurdumuzun çeşitli yörelerinden gelen yerli ve yabancı turistlerimiz var" şeklinde konuştu. 


"Hükümetin de desteğiyle kumsala paralel dalgakıranlar yapılıyor. Bunlarla güzel koylar oluşuyor, kıyıya kum toplanıyor ve burasının cazibesi biraz daha artırıyor" diyen Ağun, 13 dalgakıranın tamamlandığını, sayının 27'ye ulaşacağını anlattı.


Ağun, sahilin 17 kilometre uzunlukta olduğunu belirterek, "Tümüyle denize girilebilir, kumsalıyla hakikaten örnek. Bizler de belediyeler olarak vatandaşın hizmetine anında yetişmeye çalışıyoruz" şeklinde...